'צ'וקולומומו' היא תערובת חדשה לסלט מבית חברת 'רפאלס' שמכילה כ - 25% פחמימות ו 18.9% חלבונים, כאשר כל הדגנים שבתוכה הם דגנים מלאים ואיכותיים. בכף שופעת של צ'וקולומומו לסלט תמצאו תוספת בריאה לגוף שלכם, שיש בה מכל טוב: שיבולת שועל, גרעיני חמניות ודלעת, פשתן, שומשום מלא, טחינת מלאה, ועוד. בכדי להפוך את הסלט שלכם לבאמת מושלם, מומלץ (על פי משרד הבריאות) להוסיף לירקות מנה גדושה של דגנים, הנחשבים כיום לקבוצה הבסיסית ביותר בפירמידת המזון החדשה - כלומר, זוהי קבוצת המאכלים ממנה מומלץ לאכול את הכמות הגדולה ביותר ביום. אז השם הוא צ'וקלומומו ומומלץ להוסיף ממנו 3 כפות לסלט שלכם. והנה גם מתכון שכדאי לכם לגזור ולשמור.
סלט עלים ומשמשים במילוי גבינת עיזים ותערובת צוקלומומו אורגינל
מצרכים (ל- 3-4 סועדים): 1 חבילת מיקס עלי בייבי שטופים 1/4 כוס שקדים לא קלויים 8-10 משמשים מיובשים 1/2 גבינת ריקוטה עיזים 5% (250 גר' בחבילה) 1 כוס תערובת צוקלומומו רפאל'ס לרוטב תאילנדי 2 שיני שום מקולפות וכתושות 1 פלפל אדום חריף קטן קצוץ 2-3 כפות מיץ לימון או ליים 1 כף רוטב סויה 2 כפות סוכר חום 2 כפות שמן שומשום קלוי 1/2 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור אופן ההכנה: 1. הכנת הרוטב: טורפים את כל המרכיבים בקערה עד לקבלת מרקם אחיד. 2. מילוי המשמשים: חוצים כל משמש לרוחב, אך לא עד הסוף. בקערה קטנה, מערבבים את הגבינה עם 1/2 כוס מתערובת הצוקלומומו וקורט מלח. ממלאים כל משמש ומניחים בצד. כדאי למלא את המשמשים ממש לפני ההגשה. 3. הרכבת המנה: בקערת סלט מסדרים את העלים, השקדים ויתרת התערובת. מניחים מעל את המשמשים ומזלפים את הרוטב או מגישים בצלוחית קטנה בצד. צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו - מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי".