חיפוש

מתכון: פשטידת רועים

הרבה זמן מתחשק לכם להכין פשטידה טובה? בלוגר האוכל שלנו ראובן מייסלוס הגיע אלינו השבוע עם מתכון מיוחד לקראת שבת

מאת: ראובן מייסלוספורסם ב: 19/01/2021
X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים
מאת:  בלוגר האוכל ראובן מייסלוס  

 

בתור חובב בשרים, אם יש פשטידה שאני אוהב, זה פשטידת רועים. מבחוץ, קראנצ׳י בשכבת פירה, וקראנצ׳י גם במאפה, מבפנים, סימפוניית טעמים של פירה רך, עם בשר מטובל ומפולפל. כשזה יוצא חם מהתנור, רואים את השכבות והצבעים, וזה ישר נחטף. אצלי בבית תבנית לא שורדת לילה, תמיד מגיע מישהו לתקן עוד קצת עד שנגמר, בגלל זה אני תמיד מכין שתיים. מי שרוצה יכול להשתמש בבשר כבש, אני במתכון השתמשתי בבקר. אתם מוזמנים ליצור מנות אישיות בתבניות קטנות יותר, ולשדרג את המנה.

 

מצרכים:

1 ק״ג בשר טחון בקר/כבש (אני השתמשתי בבקר עם 20% שומן)

1 ק״ג תפוחי אדמה

1 בצק עלים שהופשר במקרר

3 גזרים

1 בצל גדול

½ ראש שום

½ כף פלפל לבשר

½ כף מלח לבשר

½ כף מלח לפירה

שמן זית

 

הוראות הכנה:

1. מקלפים ומרתיחים את תפוחי האדמה (ניתן לחתוך אותם להאיץ את הבישול)

2. בינתיים נצרוב את הבשר בסיר על אש גבוהה

3. נקצוץ היטב את הבצל, הגזר והשום ונוסיף לבשר שנצרב יחד עם מלח ופלפל ונבשל 5 דקות נוספות

4. כשתפוחי האדמה יהיו רכים, נמעך אותם לפירה יחד עם המלח וקצת שמן זית

5. נקרר את הפירה וגם את הבשר עד שיהיו קרירים למגע

6. משמנים תבנית בגודל המתאים לתכולה, ומרפדים עם בצק עלים

7. מתחילים למלא את השכבה של הבשר באופן אחיד בתבנית

8. כשמסיימים, מורחים בצורה אחידה את הפירה בשכבה מעל הבשר

9. מקפלים את קצוות הבצק מסביב לתבנית

10. לוקחים מזלג וחורצים פסים על הפירה לאורך כל התבנית

11. מכניסים לתנור שחומם ל 180 מעלות ל 40 דקות בערך (עד שרואים שהבצק השחים והתנפח)

12. פורסים ומגישים את המאכל המדהים הזה, בתאבון!

 

 

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.