מאת: בלוגר האוכל ראובן מייסלוס  |
בתור חובב בשרים, אם יש פשטידה שאני אוהב, זה פשטידת רועים. מבחוץ, קראנצ׳י בשכבת פירה, וקראנצ׳י גם במאפה, מבפנים, סימפוניית טעמים של פירה רך, עם בשר מטובל ומפולפל. כשזה יוצא חם מהתנור, רואים את השכבות והצבעים, וזה ישר נחטף. אצלי בבית תבנית לא שורדת לילה, תמיד מגיע מישהו לתקן עוד קצת עד שנגמר, בגלל זה אני תמיד מכין שתיים. מי שרוצה יכול להשתמש בבשר כבש, אני במתכון השתמשתי בבקר. אתם מוזמנים ליצור מנות אישיות בתבניות קטנות יותר, ולשדרג את המנה.
מצרכים:
1 ק״ג בשר טחון בקר/כבש (אני השתמשתי בבקר עם 20% שומן)
1 ק״ג תפוחי אדמה
1 בצק עלים שהופשר במקרר
3 גזרים
1 בצל גדול
½ ראש שום
½ כף פלפל לבשר
½ כף מלח לבשר
½ כף מלח לפירה
שמן זית
הוראות הכנה:
1. מקלפים ומרתיחים את תפוחי האדמה (ניתן לחתוך אותם להאיץ את הבישול)
2. בינתיים נצרוב את הבשר בסיר על אש גבוהה
3. נקצוץ היטב את הבצל, הגזר והשום ונוסיף לבשר שנצרב יחד עם מלח ופלפל ונבשל 5 דקות נוספות
4. כשתפוחי האדמה יהיו רכים, נמעך אותם לפירה יחד עם המלח וקצת שמן זית
5. נקרר את הפירה וגם את הבשר עד שיהיו קרירים למגע
6. משמנים תבנית בגודל המתאים לתכולה, ומרפדים עם בצק עלים
7. מתחילים למלא את השכבה של הבשר באופן אחיד בתבנית
8. כשמסיימים, מורחים בצורה אחידה את הפירה בשכבה מעל הבשר
9. מקפלים את קצוות הבצק מסביב לתבנית
10. לוקחים מזלג וחורצים פסים על הפירה לאורך כל התבנית
11. מכניסים לתנור שחומם ל 180 מעלות ל 40 דקות בערך (עד שרואים שהבצק השחים והתנפח)
12. פורסים ומגישים את המאכל המדהים הזה, בתאבון!