חיפוש

פנינה איטלקית בכרם התימנים

ביקור במסעדה האיטלקית "פאפאס" השוכנת ליד שוק הכרמל בואך כרם התימנים, עשה לנו את היום ואולי אפילו את כל השבוע

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים
סוף הקיץ. ספטמבר. ובתל אביב חם אש. התחלתי את היום שלי בחוף הים השקט והרגוע עם חבר שהגיע מלונדון, שם כבר קר וגשום. תאמינו לי, איזה כיף לנו שאנחנו לא גרים שם. עזבו לרגע את מדד השחיתות ששבר כל שיא בישראל, את המצב הביטחוני המעורער, את הגזענות והטמטום שאופפים אותנו מכל עבר, את היעדר התרבות, את ההזנחה, את הפגיעה בקבוצות אוכלוסיה חלשות, את חוסר הכבוד והחמלה ואת אינספור הבעיות והעיוותים שאנו כאזרחי מדינת ישראל סובלים מהם. לנו יש אחלה שמש וים. ולפעמים זה כל מה שצריך. (כדי לשכוח מהצרות). בקיצור, הגיעה שעת הצהריים ואני נזכרתי שעלי להגיע לשוק הכרמל, כדי לאכול ולכתוב על איזו מסעדה איטלקית שנמצאת שם. עליתי על הטוסטוס ונסעתי לאסוף את אישתי המדהימה, העסוקה והמתוקתקת להפסקת צהריים כמו שצריך. ככה, עם הבגד ים ועם הכפכפים שלי הגענו למסעדת פאפאס ששוכנת כבר יותר משבע שנים ברחוב הלל הזקן בתל אביב, ממש בכניסה לכרם התימנים ולשוק הכרמל (מהצד של אלנבי). מדובר בחלל אחד גדול, רחב ידיים וגבה תיקרה, עם בר ארוך בצד אחד, שולחנות עץ בהירים ונעימים שפזורים בחלל, מפיות בד איטלקיות משובצות באדום ולבן ועמודים אדומים שמשלימים את התמונה. כבר בכניסה למסעדה, מיד חשנו בנינוחות נעימה ותחושה של בית, של מקום אוהב ומקבל. לא יומרני, לא קר ובטח שלא מנוכר.  מסעדת פאפאס - חלל אחד גדול ומזמין, אווירה נעימה, אוכל טעים. צילום: אנטלי מיכאלו מסעדת פאפאס - חלל אחד גדול ומזמין, אווירה נעימה, אוכל טעים. צילום: אנטלי מיכאלו הגענו בשעות הצהריים המאוחרות, אחרי גל העסקיות ולפני הסרוויס של הערב, כך שהמקום היה די ריק ושקט. מוסיקה איטלקית קלאסית התנגנה ברקע והכל נראה מוכן לתחילתה של ארוחה איטלקית איטית וארוכה. התפריט של פאפאס עמוס בכל טוב מהמטבח האיטלקי. פסטות מסרותיות, פיצות מקוריות, סלטים טריים ומנות דגים ובשר מיוחדות. כדי לא ללכת לאיבוד, ביקשנו מאורן אלקלעי, הבעלים של המקום, לעזור לנו בבחירת המנות. אורן, איש נעים הליכות, שהחיבור שלו לאוכל ולמסעדה הוא עמוק אך לא רגשני, מקצועני אך לא פלצני, קר ומחושב מצד אחד ומלא באהבה והבנה מצד שני, הציע לנו ללכת על ארוחת טעימות מיוחדת שהוא יבנה עבורנו ממיטב מנות המסעדה. כמובן שלהצעה כזאת לא יכולנו לסרב ומיד ניגשנו לבקבוק יין הבית האדום והצעיר שעמד וחיכה שנתחיל איתו. (יין הבית איטלקי מתחלף 54 ש"ח לבקבוק!!). היין נמזג לכוסות (כן כוסות, לא גביעים) ולשולחן התחילו לעוף מנות קטנות ומבריקות. אגב, את רוב המנות במסעדה אפשר להזמין בגודל רגיל וגם בגרסה קטנה וזולה יותר, מה שמאפשר לשבת על ארוחה ארוכה שמורכבת מהרבה מנות קטנות. ראשונות הגיעו מילפוליה דה מנלזניה - מגדל של חצילים מטוגנים שביניהם מוצרלה מותכת ורוטב עגבניות (39 ש"ח). מנה מעולה. החצילים נפרסו לפרוסות עבות ונקיות והשילוב עם המוצרלה ורוטב העגבניות עבד כמו ששילוב כזה צריך לעבוד. ליד המילופוליה הגיעה מנה של פרחי זוקיני ממולאים בגבינת עזים ושקדים (44 ש"ח) - מנה עדינה וטעימה להפליא. פרחי הזוקיני על גבעוליהם השתלבו נהדר עם הגבינה הקרמית והכול נעטף ברוטב עגבניות מסונן ועדין מאוד. לצידן של השתיים הגיעה גם פיצה ספינצ'י (36\56 ש"ח) - פיצה תרד עשירה וטעימה עם רוטב ועלי תרד גדולים ויפים, עגבניות צלויות, בצל מקורמל ומוצרלה. מנה מומלצת בחום. 400_2_PP פיצה תרד - אחת הטובות שיש! צילום: אנטולי מיכאלו אחרי הפתיחה החגיגית והמוצלחת הזאת, שיגר עבורנו אורן מהמטבח את אחת המנות העתידיות שיכנסו לתפריט בימים הקרובים - פיצת בייקון ומוצרלה. מה שהגיע אל השולחן היה פשוט החלום של כל חובב פיצות בשריות, שמנות ושחיתותיות. הרבה כבר נאמר על השילוב של בשר חזיר מעושן, בצק ומוצרלה ולא מעט נסיונות נעשו בארץ במקומות שונים להביא את הטעם האמתי והמקורי של הפיצות האלו, במקרה הזה, הפיצה היתה בול. הבצק הנהדר, יחד עם הרוטב שכמעט אינו מורגש וחתיכות הבייקון הגדולות והיפות, יצרו שילוב מסוכן ומטריד של פצצת כולסטרול ממכרת. מזל שמישהו דאג לקחת לי את הצלחת לפני שחיסלתי את כל הפיצה הזאת בעצמי.   מצעד המנות שהמשיכו לזרום לשולחן נמשך וכך גם היין האדום שהמשיך להישפך לכוסות. בשלב הזה כבר הייתי בטוח שאני נמצא בדרום איטליה ושאני מכיר ומזהה את כל מילות השירים האיטלקיים שבקעו מהרמקולים. ואז הגיע הניוקי "צ'יצ'יטלו" פרמז'ן. אפשר לומר שטעמתי לא מעט ניוקי בחיים שלי, אבל כזה עדיין לא טעמתי. הניוקי עצמם הגיעו בגודל מרשים וכפול מהניוקי הרגילים. הם נחו להם ברוטב חמאה עדין עם ארטישוק ובצלי שאלוט צלויים ולכל אחד מהם היתה שכבה עליונה צרובה ו"קארסטית" שנוצרה מצריבה של הניוקי עם פרמז'ן מקורמל על מחבת. פשש איזו מנה. (39\68 ש"ח). מנת הניוקי מגיעה עם סלט גינה שמורכב מירקות טריים ונעימים. ליד הניוקי הגיעה גם צלחת קטנה של לינגווני פשה אזורו (42\68 ש"ח) - פסטה ברוטב אלי אוליו של שמן זית, צלפים, אנשובי וסרדינים. המנה הזאת היתה מעט מלוחה מדי וטעמי הצלפים עם האנשובי היו דומיננטיים מדי לחכי, אבל אולי זה רק בגלל הניוקי האלו שלקחו בהליכה את כל מה שהתקרב אליהם לשולחן. כדי לסגור עוד קצת את הפינה הבשרית, שוגרה אלינו מנה קטנה של טליאטה דה מנזו (46\92 ש"ח) - שזה פרוסות של שייטל מעושן שנחתכות דק ומוגשות על צלחת חמה עם רוקט ולימון. מנה יצירתית וטעימה שמתאימה מאוד לליווי של שתייה. ואם כל זה עוד לא מספיק, הציע לנו אורן לטעום גם ממנת המוסר ים שבתפריט הספיישלים היומי. אז הגיעה עוד צלחת עם שתי נתחי דג ים צלויים וטעימים ברוטב של חמאה ורוקט אניסי חריף ועוקצני. קינחנו בשתי כוסות אספרסו כפול עם פאי אפרסקים טריים שהגיעו ישר מהשוק ופנקוטה קרמל שהיתה פשוט אלוהית. וזהו. ככה חלפו להן שעות הצהריים הנהדרות והקסומות ומתוך אור השקיעה המסנוור החלו לצוץ להן "מטלות אחרי הצהריים", שכוללות ילדים, שיעורים, מקלחות וטונות של מציאות ישראלית רגילה לחלוטין. נפרדנו מאורן ומהמסעדה והלכנו איש איש לדרכו, מאושרים וטובי לבב. עד העונג הבא. פאפאס: רחוב הלל הזקן 12, תל אביב. טלפון להזמנת מקומות ומשלוחים: 03-5107373 אווירה - איטלקית ביתית, נינוחה ונעימה אוכל: איטלקי מסורתי מחירים: סבירים ביותר לאתר המסעדה ציון במדד ויטרינה: 9.3
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.