חיפוש

מתכון השבוע: פלפלים חריפים ממולאים

השבוע בלוגר האוכל שלנו ראובן מייסלוס הגיע אלינו עם מתכון מושלם לארוחת שבת חמה ומנחמת

מאת: ראובן מייסלוספורסם ב: 21/11/2020
X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים
מאת:  בלוגר האוכל ראובן מייסלוס  

 

אם יש תערובת של בשר שאני אוהב להכין ולאכול זה השילוב של בקר עם שומן כבש. הצלייה של שומן הכבש משחררת ריח משכר שלא ניתן לשבת על הגדר לגביו. העולם מחולק למי שאוהב כבש, ומי שלא, ואני בין האוהבים. אני תמיד מכין ככה את המסה שלי של הקבב ומשחק עם התבלינים. הפעם מילאתי פלפלים חריפים במסה וגם גמבות, והוספתי ביצים בשביל הצבע והגיוון. את הצלייה עשיתי בטאבון, אבל כל אחד יכול להכין את זה בתנור ביתי, ורצוי בתוך תבנית אוגרת חום. שיהיה בתאבון לכולם!

 

מצרכים:

1 ק״ג בשר בקר טחון

300  גרם שומן כבש

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

1 בצל שלם גדול או 2 קטנים

1 ראש שום קלוף

כף שטוחה אחת של: מלח, פלפל, כמון, פפריקה (אפשר להוסיף גם צ׳ילי, קינמון וצנוברים)

6 פלפלים גדולים

4 פלפלים חריפים

 

אופן הכנה:

1. קוצצים את הבצל, פטרוזיליה, כוסברה, ושום

2. מערבבים עם הבשר הטחון והשומן הטחון.

3. מוסיפים את התבלינים מערבבים היטב ושמים במקרר לשעה להתחבר ולהתקרר.

4. חוצים את כל הפלפלים ומנקים את הגרגרים.

5. מוציאים את המסה של הבשר מהמקרר וממלאים את כל הפלפלים בצורה שווה.

6. מי שרוצה פותח גם ביצים לתוך חצי פלפל.

7. מסדרים את הפלפלים על תבנית אוגרת חום, אני משתמש בברזל יצוק.

8. מכניסים לתנור או לטאבון על חום של 230-250 מעלות לצלייה של 30-40 דקות.

9. מוציאים את התבנית כשמוכן ומפזרים מעל טחינה ופטרוזיליה ומגישים חם.

 

שיהיה בתאבון!

 

 

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.