מאת: בלוגר האוכל ראובן מייסלוס  |
אם יש תערובת של בשר שאני אוהב להכין ולאכול זה השילוב של בקר עם שומן כבש. הצלייה של שומן הכבש משחררת ריח משכר שלא ניתן לשבת על הגדר לגביו. העולם מחולק למי שאוהב כבש, ומי שלא, ואני בין האוהבים. אני תמיד מכין ככה את המסה שלי של הקבב ומשחק עם התבלינים. הפעם מילאתי פלפלים חריפים במסה וגם גמבות, והוספתי ביצים בשביל הצבע והגיוון. את הצלייה עשיתי בטאבון, אבל כל אחד יכול להכין את זה בתנור ביתי, ורצוי בתוך תבנית אוגרת חום. שיהיה בתאבון לכולם!
מצרכים:
1 ק״ג בשר בקר טחון
300 גרם שומן כבש
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
1 בצל שלם גדול או 2 קטנים
1 ראש שום קלוף
כף שטוחה אחת של: מלח, פלפל, כמון, פפריקה (אפשר להוסיף גם צ׳ילי, קינמון וצנוברים)
6 פלפלים גדולים
4 פלפלים חריפים
אופן הכנה:
1. קוצצים את הבצל, פטרוזיליה, כוסברה, ושום
2. מערבבים עם הבשר הטחון והשומן הטחון.
3. מוסיפים את התבלינים מערבבים היטב ושמים במקרר לשעה להתחבר ולהתקרר.
4. חוצים את כל הפלפלים ומנקים את הגרגרים.
5. מוציאים את המסה של הבשר מהמקרר וממלאים את כל הפלפלים בצורה שווה.
6. מי שרוצה פותח גם ביצים לתוך חצי פלפל.
7. מסדרים את הפלפלים על תבנית אוגרת חום, אני משתמש בברזל יצוק.
8. מכניסים לתנור או לטאבון על חום של 230-250 מעלות לצלייה של 30-40 דקות.
9. מוציאים את התבנית כשמוכן ומפזרים מעל טחינה ופטרוזיליה ומגישים חם.
שיהיה בתאבון!