מאז תחילת 2015 הגיעו לחופי יוון למעלה מ-600 אלף מהגרים ופליטים לא חוקיים. 7 מכל 10 מהגרים ליוון מגיעים מסוריה, לאחר שנמלטו מהמלחמה האכזרית בארצם. בלסבוס ובאיים נוספים קיימים מחנות פליטים שקולטים את כל מי שמגיע, אולם יוון קורסת תחת היקף ההגירה הבלתי חוקי אליה, אשר הולך וגדל. הפליטים מגיעים בסירות קטנות ורעועות, ורבים מהם מגיעים עם ילדים קטנים ותינוקות בניסיון למצוא הזדמנות לחיים טובים יותר.
הצלמת מירב נאור וינשטוק תיעדה במשך חודש ימים עשרות אלפי פליטים הבורחים מהתופת בארצם אל חופי יוון. נאור וינשטוק ליוותה את הפליטים מרגע הגעתם לחופי לסבוס ובתוך מחנות הפליטים. כחלק ממסע התיעוד הגיעה מירב למחנה הפליטים אידומני הנמצא על גבול יוון ומקדוניה. מחנה זה הוקם לצדי פסי הרכבת, אותם פסי רכבת אשר הובילו במלחמת העולם השנייה את יהודי סלוניקי אל מחנות ההשמדה בגרמניה.
56 מהצילומים מוצגים בתערוכה TEARED OFF שבמחסן 2 בנמל יפו. מוסדרים בשורה אחידה לאורך ארבעת קירות ההאנגר החשוף, הגס והמוזנח. הצילומים מראים את הפליטים בסיטואציות שונות ורובם נלקחו באופן חופשי וללא העמדה, מה שמוסיף לנופח התיעודי-עיתונאי של התערוכה. כמעט אין שימוש בקומפוזיציות מורכבות או במשחקי תאורה טבעית - אלו הן תמונות מהשטח של אנשים שכל עולמם חרב עליהם והם נמצאים בלימבו של בין חייהם הקודמים לחייהם החדשים והבלתי ידועים. יש לא מעט תמונות עצובות של הורים שילדיהם מאומצים אל חיקם מפני הקור והרעב ויש גם סדרה קטנה של תמונות מלאות באושר של הפליטים שמגיעים לחוף מבטחים, אבל עדיין לא יודעים איזה סבל וקושי מחכה להם. אלו אגב היו הצילומים שהכי ריגשו אותנו, מכיוון שהם הראו את הפרדוקס, את ההטעיה והכאב המר שבמציאות הנוראית של הפליטים. בשאר התצלומים המסר והנושא הוא אחיד ו"מה שאתה רואה זה מה שאתה מקבל", ברוב התמונות הפריימים הם סגורים ומנתקים את מושאי התמונה מהסביבה שבהם הם נמצאים, וזה יוצר תחושת ניתוק, שנוחה מאוד לצופה, שלא מוכנס לגמרי לעולמם של הפליטים ופשוט חווה ונזכר שוב באייטם החדשותי שהיה כאן לפני כמה חודשים ומסתבר שהוא עדיין שם, ממש לא רחוק מישראל.
אחד הפריימים היוצאים דופן מבחינת הקומפוזיציה והצבעים.
איפה: גלריית אורבן, מחסן 2 נמל יפו
מתי: עד ה 4.3.16
כמה: הכניסה חופשית