חיפוש

פיצרוי מתחדשת

מסעדת "פיצרוי" התל אביבית, בניצוחו של השף רועי גנצ'ולה, משיקה בימים אלו תפריט חדש המשלב בין המטבח המודרני למטבח הישראלי, אז שמנו על עצמנו סקייטים ויחד עם זוג חברים גלשנו במורד רחוב גורדון כדי לבדוק במה מדובר

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים
מסעדת פיצרוי שוכנת במבנה עם מיקום אסטרטגי שנח לו בתחילת רחוב גורדון מול הים - מקום משכן העבר של "הטרמינל" המיתולוגי. למסעדה מרפסת יפה שמשקיפה על החוף ובתי המלון וחלל פנימי קטן, שבאר אינטימי במרכזו. אנחנו הגענו באחד מערבי אמצע השבוע והמקום היה מלא מפה לפה, וכשאני אומר "מפה לפה" אני בהחלט מתכוון לזה, מכיוון שהאקוסטיקה במרפסת הסגורה והמקורה, יחד עם קולות הסועדים, יצרה סאונד החזרי שקצת הפך עבורנו את השהייה במרפסת לרועשת מדי. ביקשנו לעבור לחלל הפנימי ועל הדרך גם קיבלנו הסבר על כך שברגע שתוסר הסגירה החורפית של המרפסת (מה שקורה ממש בימים אלו), יתעופפו להם קולות הסועדים החוצה והאקוסטיקה תנשום לרווחה. שווה לחכות. מסעדת פיצרוי מול הים.  צילום:  אבי סונגו מסעדת פיצרוי מול הים. צילום: אבי סונגו

ראשונות נאות

אז עברנו פנימה והתמקמנו בשולחן קטן ונחמד שמשקיף לבר ולקבלה (כי ממש מעל המסעדה יש מלון בוטיק חביב וזה מתחבר נהדר עם הבאר ועם כל האפשרויות שהוא טומן בחובו), הזמנו בקבוק של יין לבן איטלקי (פיאמונטה, לנגה ארנייז, 170 ש"ח) וניגשנו לתפריט. כיאה למסעדת שף מודרנית ואיכותית, התפריט בפיצרוי הוא מצומצם וממוקד וכל מנה מקבלת את 15 שניות התהילה שלה כמו שצריך. המנות הראשונות בתפריט החדש של פיצרוי הן כולן נאות. כלומר, הן גם נאות במובן של "יפות" וגם מבוססות כולן על חומר גלם מרכזי שמוגש במצב נא. אנחנו בחרנו ב"כדור ים" (51 ש"ח) שזה סביצ'ה לוקוס, כוסברה, בצל ירוק, עגבניות שרי ורוטב פונזו (רוטב יפני שמבוסס על רוטב סויה, חומץ אורז, מיץ לימון ודאשי) - מנה טובה. טרייה ורעננה, גם במראה וגם בטעם. כדור ים מישהו?   צילום: אבי סונגו כדור ים מישהו? צילום: אבי סונגו מנה נוספת מבין מנות הפתיחה הייתה "מלפפוני ג'ינג'ר" (39 ש"ח) שזה פפאיה ירוקה, סליקורינה, נענע, בוטנים ושומשום שחור, שמוגשים כולם כמין מבנה-מגדל מעוגל ברוטב ג'ינג'ר חמצמץ. בעיני המנה הזאת הייתה מעט סתמית. מאוד מזכירה סלטים תאילנדיים המבוססים על פרי, בוטנים וירק. מנה נחמדה, לא יותר. מלפפוני ג'ינג'ר.  צילום: אבי סונגו מלפפוני ג'ינג'ר. צילום: אבי סונגו והזמנו גם מנת טונה צרובה (58 ש"ח) שהגיעה עם דלורית צלויה, טוגרשי (שזה תערובת של שבעה תבלינים יפניים), לבנה שומשום וזיתי טאסוס. המנה הזאת הייתה יפה וטעימה מאד, מדויקת ומאוזנת להפליא. את מנות הפתיחה ליוו פוקצ'ות ארוכות, חמות וטעימות (המזכירות קצת את לחם הפראנה המרוקני) שיצאו ישר מהתנור ובאו עם חמאה ופלפלים קלויים בשמן זית (16 ש"ח). מנות הפתיחה היו נעימות ביותר, רק חבל שלא זכינו לטעום אותן עם היין שבושש לבוא והגיע רק לאחר שחיסלנו את כולן, אבל בסוף הוא הגיע ופתחנו ושתינו והכל היה טוב. 640_6_FITS טונה צרובה בפיצרוי. כמה יופי במנה אחת. צילום: אבי סונגו

פסטות בעבודת יד

לעיקריות הזמנו שתי מנות פסטה בעבודת יד: רביולי (68 ש"ח) עם ריקוטה, שום קונפי, עירית, עגבניות, חמאת מרווה וזיתים סורים ומנה של ניוקי שחור (58 ש"ח) עם קלמרי, ביסק סרטנים, כוסברה, שעועית ירוקה ופרמז'ן. המנה של הניוקי הייתה אדירה. היופי של הניוקי שנצבעו שחור יחד עם הירוק של הכוסברה (מוטיב הכוסברה שב ועלה לאורך הערב) יחד עם הגבינה והביסק, יצרו שילוב קטלני של טעמי ים עמוקים וממכרים. גם מנת הרביולי היתה טובה - פשוטה ומינמליסטית מבחינת המרכיבים, אבל שוב, יופי רב וטעמים מדויקים ועדינים. שתי המנות היו די קטנות יחסית למנות עיקריות, אבל די נורמליות בגודל, יחסית למסעדות גורמה. ניקי שחור עם קלאמרי בפיצרוי - מעדן אמתי.   צילום: אבי סונגו ניקי שחור עם קלאמרי בפיצרוי - מעדן אמתי. צילום: אבי סונגו

כל הדרכים מובילות הביתה

בשלב הזה החלטנו לוותר על הקינוח ובמקומו הזמנו שני בקבוקי וויסקי וארבעה דליים של קרח, שכרנו לנו חדר במלון שמעל למסעדה ועלינו אליו ארבעתנו להמשך לילה פרוע שנמשך עד שעות הצהריים של יום המחרת. ובמציאות, ויתרנו על הקינוח מטעמי דיאטה וחזרנו הביתה מהר כדי לשחרר את הבייביסיטר וללכת לישון מוקדם כי עובדים מחר. ככה זה, בכל רגע נתון עומדות לרשותנו אין ספור אפשרויות לפעול באינספור כיוונים, אבל אנחנו לעולם נבחר בדרך הכי נוחה, ברורה ומוכרת. לרוב זה משעמם וחוזר על עצמו, אבל לפחות זה בטוח ולא מבלבל יותר מדי. הביקור בפיצרוי היה כיפי, המנות היו טעימות, יצירתיות ומושקעות, הייתי מוותר איכשהו על הרעש של הסועדים מבלי לוותר על הסועדים ומחליף או מכבה את המוסיקה. ראיתי שבכמה מקומות הגדירו את "פיצרוי" כמסעדת שף במחירים שפויים, אז אני מסכים עם הסיכום הזה - "פיצרוי" היא מסעדה של שף מאוד מוכשר, עם מנות מאוד טעימות ובמחירים שיכולים להתאים לכל מי שרוצה לחגוג בקטנה מדי פעם. אהבתי את הפייז'ן של התפריט החדש ואת הנטייה שלו למטבח היפני. אני מאמין שנחזור לכאן שוב, אולי באיזה יום קיץ, כשהמרפסת תהיה פתוחה ולמולנו ינצנץ לו הים בכחול.

ציון במדד ויטרינה: 8.2

איפה: הירקון 136 פינת גורדון 2 ,תל אביב מתי: א׳ – ו'- 08:00 עד אחרון הלקוחות אוכל: מנות גורמה המשלבות טעמים מכל העולם עם מטבח ישראלי ויש גם: תפריט בוקר שמוגש עד 11:00 ובשבת עד 13:00 אווירה: נעימה ומשוחררת שירות: חביב ואדיב מחירים: יקר, אבל הכל יחסי השוס: המיקום מול הים וחדרי מלון הבוטיק שמעל טלפון :  03-5206100 אתר אינטרנטיש
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.