18 מקומות ישיבה בלבד, תפריט יחיד (FIX MENU) בן 10 מנות שמלווה ביינות שהותאמו במיוחד ואווירה של חגיגה קולונרית קטנה ואינטימית, זוהי GRACE - מסעדת הבוטיק הקטנה והאלגנטית שנפתחת בימים אלו בתוך מסעדת פאסטל, בהובלתו של השף עטור כוכב המישלן, גל בן משה.

שף גל בן משה במגרש המשחקים החדש של גרייס. צילום: אסף קרלה
שף בחדר משחקים
המסעדה המציעה חוויה גסטרונומית ייחודית עם 18 מושבים בלבד, מוגדרת כ"חדר המשחקים" של השף – מקום בו הוא פורש את סיפור חייו הקולינרי, פרי מסע מרתק בין תרבויות, זיכרונות וחוויות אישיות, מהמנות, דרך העיצוב ועד ההגשה – הכל נבנה מתוך מחשבה על עידון, חן ואצילות.
לאורך כל הארוחה, האורחים חווים את מסע חייו של שף בן משה דרך המנות. הפתיחים, כמו טארטלט טרטר בקר ושום צלוי לצד קרוסטאד ברוקולי עם יוגורט מעושן, מייצגים את תחנות חייו ב-Glass וב-Prism שבברלין.

מרק ארטישוק ירושלמי. צילום אסף קרלה

עושים כבוד לאינטיאס. צילום אסף קרלה
אחד משיאי הארוחה, המנה "יער", משקף את המעבר התרבותי לברלין, עם פטריות ועשן דרמטי, הפעם עם שימוש בפטריות תוצרת חקלאות מתורבתת כחול-לבן. חזרה לתל אביב, כשמנת קלמרי ממולא אנדויה טלה עם יוגורט ברוטב טארה יפני, מסמלת את המתח בין המקומי לזר. השהות של השף בלונדון מיוצגת בפרשנות לביף-וולינגטון, עם פילה בקר עטוף דוקסל פטריות ומנגולד.

היער - מנה מרהיבה המחברת בין העולמות של השף. קרדיט הצילום אסף קרלה

קלמרי ממולא באנדויה טלה - טעמים מכושפים שנשארים אתך. קרדיט צילום אסף קרלה

ביף-וולינגטון עם פרשנות מודרנית למנה הקלאסית. קרדיט צילום אסף קרלה
השם, העיצוב והאווירה
שם המסעדה נבחר מתוך משמעותו – החוצה שפות ותרבויות, ומשדר איכות שקטה, פליאה, ברכה והכרת תודה – תחושות המלוות את חווית הארוחה. המסעדה קמה בהשראת עקרונות אלו, עם עיצוב מינימליסטי ומדויק, פרי עבודתם של משרד האדריכלים הנחשב ברנוביץ קרוננברג, שאמונים גם על העיצוב של מסעדת פאסטל.

חלל אינטימי שמושפע מעיצובו הייחודי של המוזיאון עצמו. צילום אסף קרלה
החלל המוקפד והאקסקלוסיבי של המקום מזמין את האורחים להתענג על הארוחה סביב בר מרכזי, המשדר תחושת חום ורוגע. שולחן האבן המגוייד, המוגדר כ"מזבח קולינרי", מספק במה ליצירות האמנות של בן משה. החוויה מתעצמת במפגש הבלתי אמצעי עם המטבח הפתוח שלצד הבר, אליו האורחים יכולים לגשת ולצפות בתהליך הכנת המנות, כמעט שותפים ליצירה.
לא מפסיק להפתיע
איציק חנגל, הבעלים של קבוצת פאסטל, שחתום על הגעתו של שף בן משה לישראל, מספר: "פתיחת Grace מסמלת את המחויבות שלנו להמשיך ולהציב רף חדש של מצוינות קולינרית נטולת פשרות, ברמה בינלאומית. המקום הזה הוא יותר ממסעדה, הוא במה לחוויה אינטימית, אמנותית ומרגשת, שמאפשר לאורחים להתנתק משגרת היומיום ולצאת למסע טעמים בלתי נשכח".

המסעדן איציק חנגל ושף גל בן משה קרדיט - כשיזמות פוגשת יצירתיות ומעוף. צילום חיים יוסף
שף גל בן משה, שזכה להצלחה עולמית עם מסעדת "פריזם" בברלין, מביא ל-Grace בשורה ייחודית, המשלבת דיוק ואמנות באופן יוצא דופן. "חשבתי רבות איך אני רוצה שגרייס תיראה ותרגיש. החוויה כאן שונה מכל מה שהצגתי בפאסטל או ב-Prism. כאן, כל מנה היא כתב יד אישי שלי", מסביר בן משה. "לקחנו רגעים מכוננים בקריירה ובחיים האישיים שלי, רפרנסים מחוויות שהותירו בי חותם, וזיקקנו אותם לכדי אמנות עם אמירה קולינרית נבדלת. לא תמצאו פה מנות מהמסעדות האחרות שלי, אלא פרשנות חדשה שמספרת את סיפור חיי והתפריט של Grace מזמין כל אורחת ואורח לקחת חלק במסע יחד איתי. אם בפאסטל אני מגשים חלומות מסוג מסוים, ב Graceאני חושף הסיפור האישי שלי. זו חוויה שכל פרט בה נבחר בקפידה על מנת להבטיח לסועדים חוויה מרגשת שתשאר בזכרון זמן רב".
Grace – מגרש המשחקים החדש של איציק חנגל ושף גל בן משה
18 מקומות בלבד
מחיר לארוחה: 690 ש"ח כולל יין
להזמנות >>