כמה רכבים חשמליים נמכרו בישראל ב-2019? כאלף בלבד. וכמה ב-2023? כ-50 אלף, כ-18% מסך מכירות הרכב בישראל בשנה החולפת. את המגמה הזו כבר אי אפשר להפסיק ותחזית של משרד האנרגיה צופה לא פחות מ-1.2 מיליון רכבים חשמליים על כבישי ישראל ב-2030.
במציאות החדשה הזו, נהגים שעוברים מרכב בנזין לרכב חשמלי מן הסתם שואלים את עצמם מה ההבדלים בין ביטוח רכב חשמלי לביטוח רכב בנזין.
ביטוח לרכב חשמלי אכן שונה מביטוח רכב בנזין עקב מאפיינים ייחודיים רבים, אבל לפני שניגע בכך, כדאי ליישר קו ולומר גם מה דומה: ביטוח החובה, למשל. ביטוח בסיסי זה, המספק כיסוי נזקי גוף לכל המעורבים בתאונה עם הרכב המבוטח, זהה בביטוחי כל הרכבים. גם מבנה הפוליסה כחבילה של ביטוח חובה + ביטוח מקיף או כחבילה של ביטוח חובה + ביטוח צד ג' – זהה ברכבי בנזין ורכבים חשמליים.
ויש עוד. קביעת מחיר הפוליסה מבוצעת באופן דומה בכל סוגי הרכב, על סמך נתוני הרכב ונתוני הנהג או הנהגים. ברור לדוגמא שאם לנהג יש היסטוריית תביעות ותאונות נקייה לחלוטין, זה ישפיע לחיוב על המחיר. באותו אופן, ברור כי פרמטרים כמו מחיר המחירון של הרכב בעת רכישת הביטוח ואיכות מערכות המיגון שלו מפני תאונות וגניבה - משפיעים גם הם לחיוב על מחיר הפוליסה, הן ברכבי בנזין והן ברכבים חשמליים.
אלא שמכאן והלאה מתחילים ההבדלים במאפיינים שחשוב לשים לב אליהם ברכישת ביטוח לרכב חשמלי:
1. מחיר
פוליסות ביטוח לרכב חשמלי נוטות להיות מעט יותר יקרות בממוצע מפוליסות לרכבי בנזין, עקב מחירם הגבוה יחסית של הרכבים החשמליים בשוק הרכב וקיומן של מערכות מחשוב ואלקטרוניקה מורכבות רבות ברכבים, בראש ובראשונה הסוללה. מומלץ תמיד להשוות מחירים - ולא רק בין חברות הביטוח. יצרניות רכב חשמליות מובילות כמו ג'ילי (GEELY) הסינית מציעות ללקוחותיהם חבילות וכיסויים מיוחדים, עם אחריות מובטחת לרכב ובהתאמה אישית ללקוח.
2. שירותי דרך וגרירה
שירותים כאלה חשובים במיוחד ברכבים חשמליים, עקב חשש מהתרוקנות הסוללה או במצבים של היעדר צמיג רזרבי להחלפה במקרים של פנצ'ר באמצע הדרך. חלק מהמכוניות החשמליות לא כוללות צמיג רזרבי, מאחר שהמקום בו הוא מאוחסן בדרך כלל ברכבי בנזין משמש ברכבים חשמליים לאחסון הסוללה.
3. כיסוי לעמדת טעינה
כיסוי לעמדות טעינה ביתיות נכלל כיום בביטוח דירה, אבל בבואכם לבטח את הרכב החשמלי שלכם מומלץ שתוודאו איפה אתם עומדים בנקודה זו. הביטוח שלכם חייב לכסות, בראש ובראשונה, נזקים של שריפה וגניבה לעמדת הטעינה. כמו כן, רצוי לרכוש גם כיסוי נזק לצד ג' עקב שימוש בעמדת הטעינה, או עקב נזק שמקורו בעמדת הטעינה.
4. כיסוי לחלקי חילוף מקוריים של היבואן
בעוד שברכבי בנזין מקובל להשתמש בחלקי חילוף חדשים, אך לא בהכרח מקוריים במקרים של תאונה או נזק לרכב המבוטח, ברכבים חשמליים חשוב להשתמש בחלקי חילוף מקוריים עקב קיומן של מערכות ממוחשבות ואלקטרוניות רבות ברכבים אלו. השימוש בחלקי חילוף מקוריים מסייע גם בשמירה על ערך הרכב.
5. כיסוי לגניבה
לפי נתונים שפרסמה חברת איתוראן, גנבי הרכב בישראל בהחלט מיישרים קו עם האצת החדירה החשמלית לשוק: במחצית הראשונה של 2023 נרשם זינוק של כמעט 900% בגניבת רכבים חשמליים, לעומת עלייה של 85% "בלבד" בסך גניבות הרכב. חשוב להדגיש: כדי להיות מכוסים מפני תרחישי גניבה ופריצה עליכם לרכוש ביטוח מקיף. בדומה לביטוח רכבי בנזין, כדאי לכם לברר בעת רכישת הביטוח האם דגם הרכב החשמלי שבבעלותכם מועדף על הגנבים והאם אתם מתגוררים בשכונה, עיר או אזור מועדים לגניבת מכוניות בכלל ומכוניות חשמליות בפרט.
6. כיסוי לסוללה
הסוללה היא הרכיב היקר ביותר ברכב חשמלי, במקרים מסוימים היא אחראית לכמחצית ממחיר הרכב. לכן, חשוב לוודא שהפוליסה מעניקה כיסוי מלא ומקיף לסוללה, הכולל נזקים כתוצאה מתאונה, שריפות, רטיבות וגם ליקויים שנגרמו עוד בפס הייצור.
ביטוח רכב חשמלי בג'ילי
כפי שציינו כבר בפתיחה, הגידול המהיר של שוק הרכב החשמלי בישראל דווקא מדגיש את החשיבות לרכוש ביטוח רכב במקום שמכיר את מאפייני הרכב החשמלי הנרכש, עם גישה מיידית לרכיביו. ביטוח הרכב החשמלי של ג'ילי מאפשר לרוכשים ליהנות מחבילות וכיסויים מיוחדים, כמו גם מאחריות מובטחת לרכב.
הצעת הביטוח של ג'ילי גם כוללת חבילת הטבות VIP ללקוחות עם התחייבות לתיקון נזק בחלפים מקוריים, כיסוי שירותי דרך וגרירה מורחב לרכב חשמלי במתנה, שדרוג לכיסוי שבר שמשות מקוריות וכיסוי תוספת שווי לרכב יד ראשונה מפרטי.