אף על פי שישנן אופציות רבות לספות ומגוון סגנונות עיצוב, מערכות ישיבה מתקדמות טכנולוגית (ספות מתכווננות לדוגמה) וספות שנפתחות למיטות, אותן ספות שזלונג ממשיכות להיות המועדפות על פני המעצבים והצרכנים, ויש לכך כמה סיבות בולטות שעוד נרחיב עליהן.
בתחום עיצוב הרהיטים ובפרט הריהוט לחלל הסלון, נותנים דגש רב על מערכות הישיבה, הספות והכורסאות. הסיבה לכך היא ברורה – אלה הם הרהיטים הבולטים והמשמעותיים בחדר, אשר קובעים את הטון העיצובי ומשפיעים על מרחב החלל ועל האווירה בו. מעבר לכך , משום שלרוב הסלון הוא החלל הראשון שרואים בכל בית והמרכזי שבו, הספה תופסת חלק נכבד מהעיצוב הכללי של הבית.
מאיפה הגיע השזלונג?
השזלונג הופיע עוד לפני המאה ה-4 לספירה בקרב בתי מלוכה ואצילים באירופה. בתקופת הרנסאנס, הבארוק והרוקוקו, המוטיבים ששלטו היו פאר, נוחות ופינוק. זאת הסיבה מדוע הומצא השזלונג – אשר פירוש שמו המילולי הוא מהשפה הצרפתית ומשמעו – כסא ארוך.
בני מלוכה ואצילים אהבו את האפשרות לשכב פרקדן ולהתרווח במושב יחיד עליו הם יכולים להרים וליישר את רגליהם, ולהישען אחורה בכיף. הרעיון היה מוצלח כיוון שהשזלונג הולך איתנו עד היום בין אם הוא מגיע כחלק מספה פינתית או כספה יחידה העומדת בפני עצמה.
אנשים אוהבים להרגיש בנוח, לשכב או לשבת בכיף על מושב רחב וארוך בסלון ביתם, והשזלונג מציע בדיוק את זה.
ספות מעוצבות עם שזלונג
השזלונג יכול להגיע כחלק ממערכת ישיבה, ולרוב עיצוב ספות פינתיות עם שזלונג יעשה בצורת ספת תלת או דו אשר מחוברת לחלק השזלונג שהוא רחב וארוך יותר.
השזלונג מציע לנו נוחות ופינוק מרביים. אפשר לשבת או לשכב עליו לבד, או אפילו בזוג. גם כמה ילדים יכולים לשבת או לשכב על השזלונג יחד, הוא כיפי ומרווח.
מעבר לנוחות יש לשזלונג חשיבות מבחינת ניצול מקום חכם. במרבית הדירות והבית מרחב הסלון כולל פינה אחת לפחות. הספה הפינתית עם השזלונג מנצלת את כל המקום למושבים ואף תוחמת את אזור הסלון באופן נכון ומחמיא. כיום ספות עם שזלונג מגיעות בשלל סגנונות, מידות, סוגי ריפודים שונים (עור או בד), גוונים ואפשרויות.
מעצבי הרהיטים לקחו את הטרנד והפכו אותו לרהיט שמגיע בכל מיני אופנים כך שיוכל להתאים כמעט לכל סלון. לרוב גם תוכלו לבחור את כיוון השזלונג בהתאם למבנה הסלון שלכם, אם החלק המאורך יהיה בצד ימין או שמאל. סך הכל מדובר בספות שמגיעות עם יתרונות רבים ואין פלא שהטרנד של השזלונג כאן להישאר.