חיפוש

עזובתי באמאשך

המסעדה המרוקנית התל אביבית החדשה והלוהטת 'אווה סאפי' משיקה בימים אלו את תפריט החורף שלה. היינו שם כדי לטעום ולהתרשם מהחוויה שמציע המקום

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

פירוש השם 'אווה סאפי' הוא '"די, מספיק!" במרוקאית, אבל אצל המרוקאים, כמו אצל המרוקאים, לפעמים מילה אחת מתארת סיטואציה שלמה, כשהכוונה בביטוי היא משהו בסגנון 'עזוב אותי מהשטויות שלך",  או בקיצור - "תתקדם". הבחירה בביטוי הזה לשם המסעדה, באה כנראה להמחיש את ההרגשה שבאה אחרי ארוחה מרוקאית טובה ודשנה - הרגשה של "עזבו אותי בשקט ותנו לישון כי אני לא יכול לזוז ובטח שלא להכניס עוד שום דבר לפה." פרשנות נוספת (שאותה אני יותר מקבל) היא יותר בכיוון של מחאה היתולית כנגד סצנת מסעדות העילית המתוחכמות, משבו בסגנון - 'עזבו אותי מכל ההתפלצנויות וההתחכמויות שלכם ותביאו אוכל משביע, מנחם וטוב!'. בכל מקרה, ותהיה משמעות השם אשר תהיה, אווה סאפי החדשה, שנפתחה רק לפני חמישה חודשים, משיקה תפריט חורף ששווה לבדוק ולהכיר.

המקום

את המסעדה הקימו האחים מיקו ושמעון ברק - שתי אושיות מוכרות בסצנת הלילה התל אביבית ובעלי המועדון הותיק 'קומפורט 13' שבדרום העיר. המסעדה שוכנת בבית יפה ועתיק לשימור, ברחוב השחר, למרגלות כלבו שלום האדיר ובפאתי שכונת נווה צדק. חלל המסעדה גדול ומרווח ומעוצב כלאונג' מרוקאי - הריהוט אותנטי, הצבעים חמים והמוסיקה בהתאם.

העיצוב והאווירה

על התכנון והעיצוב של המקום אחראי האדריכל שחר וייס, יחד עם האחים ברק, אשר שיפצו את המקום במשך 4 שנים והפכו אותו מבניין חד קומתי יפיפה לשימור, לחלל מודרני הכולל גינה ובוסתן עצי פרי וצמחי תבלין, בה ניתן להתרווח על כורסאות וספות ולתפוס בריזה. הלאונג' כולל חלל גבוה ונאה  שבמרכזו נמצא בר ומשני צדדיו אזורי ישיבה שונים בהם משובצים שולחנות בר, שולחנות רגילים שבמרכזם שקועים אריחים צבעוניים, שולחנות נמוכים ליד הספות ובמה מוגבהת ועליה שולחן אירוח גדול. בצד, ספה סגולה ודרמטית בעלת נוכחות רבה, אשר מעניקה את חווית הלאונג' למקום. תאורה דרמטית ומעומעמת מגופי תאורה שונים, נברשות זכוכית צבעונית, מוסיפה רבות לאווירה, מחד תחושה יוקרתית ומהודרת אך יחד עם זאת ביתית נעימה ומזמינה. הקירות הצבועים בגווני טורקיז, משתלבים עם כלי הקרמיקה הצבעוניים ואלמנטים עיצוביים צפון אפריקאים. "אווה אווה סאפי - לאונג' מרוקאי עם אווירה של בר-מסעדה. צלם סולל פקיאל

האוכל

האוכל באווה סאפי נשען על המתכונים והמאכלים המסורתיים והחגיגיים עליהם גדלו האחים ברק. לצורך שחזור המתכונים ושדרוגם לרמת מסעדה איכותית, גויסה האימא סוליקה, שהדריכה את צוות המקום ברזי המטבח המרוקאי. לדברי שמעון ברק, חומרי הגלם בהם משתמשים במסעדה הם מהזן ומהאיכות המובחרת ביותר והמאכלים עצמם הם מאכלי החג המיוחדים ביותר שמציע ומגיש המטבח המרוקאי.

סלטים

כמו בכל ארוחה מזרחית טובה, גם כאן החלו מגוון סלטים טעמים וטריים לזרום לשולחן, מוגשים בכלי אוכל אותנטיים ובצלוחיות יפות ומעוצבות. בין הסלטים שהוגשו: מטבוחת הבית המשלבת טעמים חריפים  ומתקתקים שהייתה טעימה מאוד; גזר מרוקאי בכמון, סלק מתקתק ומרענן עם עשבי תיבול, פלפלים חריפים צלויים, עגבניות חריפות ועוד. ולצד אלו הוגשו כמובן לחמניות הפרנה המסורתיות שנאפות במקום יום יום. "אווה

תפריט החורף

תפריט החורף של המסעדה מציע מגוון רחב של תבשילים מרוקאים שמחממים את הגוף והנשמה. חלק מהתבשילים נאפים בטאג'ין ורובן ככולם, עשירים בצבעים ובטעמים, תוך הקפדה על הפחת כמות השמן הנהוגה בדרך כלל במטבח המרוקאי ושימוש בטכניקות בישול מתקדמות. בין המנות החדשות תוכלו למצוא:  פסטלים פריכים ממולאים דגים, או בשר המגיעים על צלחת עם תיבול מרענן של רטבים וירקות חתוכים; מנות של טאג'ינים עם טלה נימוח או עם ירקות שורש, גרגירי חומוס ודלעת מקורמלת  על מצע של קוסקוס עבודת יד. שווה מאוד לבדוק את הקוסקוס עם תבשיל לחי טלה וגרגירי חומוס. בגזרת הקינוחים כדאי לכם להזמין מגש הכולל שישה סוגים של עוגיות מרוקאיות קטנטנות לצד בר שוקולד , מוס חלבה סילאן וקינוח קדאיף עם תאנים מקורמלות. "סיגרים סיגרים באווה סאפי. צלם סולל פקיאל "מנת מנת בשר כבש בטאג'ין. צלם: סולל פקיאל

קוקטיילים:

כיאה לרקע של בעלי המסעדה ובהתאם לאווירת הלאונג' הלילית של המקום, מציעה אווה סאפי גם תפריט קוקטיילים משובח שנשען גם הוא, איך לא, על מרכיבים מהמטבח המרוקאי. בין הקוקטיילים תוכלו למצוא: בלאדי רז'לה (יפה)- וודקה , גספצ'ו, מיץ עגבניות, לימון כבוש, סלרי לקישוט ; קוזמו ברבר - וודקה ציטרון, קוואנטרו לימון,  קרנברי, סלק ; אסואירה-  קוורבו בלאק סאוטרן דלעת מסוכרת ,טוניק :  מוגדור אניס-  ערק , רוזטה שקדים, קמפרי , סאוור. &quotimg_3555"

בשורה התחתונה:

תפריט החורף של אווה סאפי הוא חורפי, עשיר, אותנטי, איכותי ומעניין. המקום עצמו מעניק חוויה כוללת , האוכל טוב וטרי ועושה הרבה כבוד למטבח הצפון אפריקני. מומלץ בחום.

ציון במדד ויטרינה: 9.1

אווה סאפי

ז'אנר: מסעדת שף מרוקאית מתאים ל: חובבי אוכל אתני חגיגי טוב ואיכותי וגם לכל מי שרוצה להתחבר לגרוב המרוקאי החם והלוהט אווירה: חמה וחגיגית אהבתי במיוחד: את מנות הקוסקוס והקוקטיילים המצוינים חניה: יש לא מעט חניונים באזור מחירים: סבירים. מגש סלטים 49 ש"ח, מנות פתיחה: 26-56 ש"ח, מנות עיקריות: 55-138 ש"ח שירותים: מרווחים, נקיים ונגישים. כשר: כן עסקיות: יש שעות פתיחה: בימי חול 12:00-23:00, שישי שבת 12:00-16:30, 17:30-23:00 איפה: השחר 12 תל אביב טלפון להזמנות: 054-2533348

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.