אירועי "אוהבים אמנות. עושים אמנות." הם אירועי דגל שנערכים מזה 18 שנים על ידי עיריית תל אביב-יפו, המחלקה לאמנויות והם מציגים את האמנות המובילה והמגוונת בעיר. האירוע המרכזי השנה "שמיים פתוחים", באוצרותו של אבי לובין, ייערך במרכז העיר בשיתוף האיחוד האירופי, שבו יציגו אמנים ממדינות שונות באירופה עם אמנים ישראלים. במהלך שלושה ימים, 14-12 בנובמבר, יתקיימו גם פרויקטים אמנותיים חד-פעמיים וייחודיים במרכזים קהילתיים וברחבי העיר, כ-150 אמנים יפתחו את חללי היצירה שלהם לצד כ-30 גלריות ו-4 מוזיאונים, שיהיו פתוחים בחלק מהזמן ללא תשלום ועם פעילויות מיוחדות לסופ"ש. ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי: "התרבות היא נשמת אפה של העיר העברית הראשונה מיום היווסדה, ואנו נחושים להחזיר את עולם התרבות לפעילות. הציבור כמה לצרוך תרבות והיוצרים כמהים לחשיפה, ולכן אירועי ״אוהבים אמנות״ חשובים השנה במיוחד. הצגת התערוכות המרכזיות בחוץ גם מאפשרת הנגשת אמנות בחינם - פעולה ערכית ביותר על רקע המשבר הכלכלי שפגע ברבים כל כך".
איה בן רון DO YOU CARE (הדמיה). צילום: יח"צ
שמיים פתוחים
התערוכה שמיים פתוחים באוצרות אבי לובין תתקיים באזור לב העיר. יותר מ-30 פרויקטים של אמנים החושבים מחדש על מקומה של האמנות במרחב הציבורי, על תפקידה האזרחי או החברתי ועל האפשרויות שהיא יוצרת לחשוב מחדש, להתנגד, לאתגר ולהניע דרכים חדשות למפגש, שימוש או שהות משותפת במרחב הציבורי. בין הפרויקטים שיוצגו: בית על העץ של האמן הלל רומן בשדרות רוטשילד, קמפיין פוסטרים של האמן הספרדי סנטיאגו סיירה ברחוב אלנבי, טלסקופ לים של האמנים נועה גרוס ואורי נועם ברחוב ביאליק/אלנבי, מבוך קרוזינג של האמן היווני אנדריאס אנג'לידקיס בגן מאיר, עבודת סאונד - חיות טובות/חיות רעות של האמן אורי ארן בגן יעקב ומגדל פעמוני אופניים של האמן ההולנדי סיל קרול.
האמנים
אנדריאס אנג'לידקיס (יוון), ג'ון איריגויאן (ספרד), יובל אצילי, אורי ארן, איה בן רון, נועה גיניגר, שרון גלזברג, חמודי ג'נאם, נועה גרוס ואורי נועם, מוניקה דרוז'ינסקה (פולין), נטליה זורבובה, אנה לוקשבסקי ואולגה קונדינה (הברביזון החדש), מאיר טאטי, מירי סגל ומיה מגנט, סנטיאגו סיירה (ספרד), אגוסטס סראפינאס (ליטא), מינה פולאנן (פינלנד), סוסה פופ (גרמניה), מיכאלה ויזר (גרמניה), לילך שיטיאט וענת ספרן, סתיו פורגס, לור פרובו (צרפת), להלי פרילינג, אלון פרץ, קולקטיב VOID (בלגיה), מיכאל קינצר (אוסטריה), מירצ'ה קנטור (רומניה), סיל קרול (הולנד), הלל רומן, נועה שוורץ.
פעילויות
האירוע המרכזי השנה יערך במרחב הציבורי בלב תל אביב במסלול מעגלי שמתחיל ומסתיים בכיכר התרבות (כיכר התרבות- הבימה, שדרות רוטשילד, אלנבי, ביאליק, גן מאיר, המלך ג'ורג' ושדרות בן ציון). בנוסף, יוצגו כ-6 פרויקטים מיוחדים במרחב הציבורי, במרכזים קהילתיים ובבתי ספר – ביניהם "ציירים החוצה" - מרתון ציור חוץ מקצועי בפארק החורשות בשיתוף גלריית המדרשה – הירקון 19, "תרבות מתקדמת – קברט פוליטי" – כנס מקוון על מעמדה המשתנה של התרבות בישראל ביוזמת סטודיו-בנק, השקת שנת הפעילות האמנותית במרכז הקהילתי הגר"א, תערוכת עבודות ילדים בבית פרנקפורט, "משחק חצר" - עבודות אמנות בחצרות בתי ספר, סיורים מודרכים לקבוצות, ופעילות ייחודית לילדים. ייתכנו שינויים בתכנית בהתאם להנחיות משרד הבריאות על פי התו הסגול בשל מגבלות הקורונה.
העמקת הקשרים
האיחוד האירופי, לצד עשרה מוסדות תרבות ושגרירויות ממדינות אירופה, חברו לעיריית תל אביב-יפו והפיקו גרסה אירופית של "אוהבים אמנות, עושים אמנות", במטרה להעמיק את הקשרים ושיתופי הפעולה החזקים והחשובים בין אמנים ישראלים לבין אירופה, וכדי להפגין סולידריות עם מגזר תרבות שנאנק תחת פגיעתו של משבר הקורונה. מעבר לכך, אירוע זה יקדם דיאלוג וכלים שיעזרו לקדם את התרבות, החיונית למשק ולצמיחה. עמנואל ז'ופרה, שגריר האיחוד האירופי לישראל אמר כי "לשמחתנו באיחוד האירופי, נמצאה דרך 'לפתוח את השמים' בין אירופה לישראל ולתמוך במגזר התרבות בתפקיד החיוני שהוא ממלא בחברה בישראל ובאירופה. הקשרים בין האיחוד האירופי וישראל בתחומי התרבות והאמנות הם מיסודות היחסים בינינו ואנחנו נחזק אותם".
אמנות בצל הקורונה
"אוהבים אמנות, עושים אמנות" הנו יוזמת המחלקה לאמנויות באגף התרבות של עיריית תל אביב-יפו אשר מתקיימת זאת השנה ה-18. הפקתה המאתגרת השנה מצטרפת לשורת פעולות שהעירייה עשתה בחודשים האחרונים – מפרוץ נגיף הקורונה ועד היום, כדי לסייע לאמנים בעיר. ביניהן, מענק "בא בזמן" המוענק לאמנים עצמאיים באמצעות קול קורא; קרן סיוע לאמנים בהיקף של 700 אלף שקלים שהקים ראש העירייה רון חולדאי.
יוזמות נוספות
בתמיכה של קרן יהושע רבינוביץ לאומנויות יתקיימו גם אירוע "אסטרטגיות יציאה"- אירוע אמנות ציבורית ברחבי העיר שהציע חשיפה לכ-40 יצירות ופעולות אמנות שהתרחשו בעשרות מוקדים ברחבי תל אביב-יפו, פסטיבל "סימנים חיוניים"- שבוע בו נערכו הופעות רשת מסצנת המוזיקה העצמאית בעיר ולפסטיבל "סינמאניה", במסגרתו יצרו מאות יוצרים סרטים קצרים לימי הקורונה; "מתאווררים" - הופעות אינטימיות במסעדות ובבתי קפה באוויר הפתוח, מוזיקאים בהופעות חיות על גג מוזיאון ארץ ישראל ועוד, הפעילות התרחבה גם לילדים עם הופעות שירי ילדים בפיצריות ובתי קפה; הופעות סולו של מוזיקאים בסוכות המציל בחופי העיר; אירועי "ישראל מחוברת" של משרד התרבות במסגרתם צולמו ושודרו שש שעות יומיות של תוכן מקורי. "אל סקנה אניס"- הפקת הופעות מוסיקה לאמנים במרכז התרבות ביפו, שידורם בשידור מקוון ומכירת כרטיסים, "מרימים את השאלטר"- אירוע אמנות במסגרתו אמנים התארחו בעסקים בגן החשמל. האירוע הציע חשיפה ליצירות ופעולות אמנות כ-60 אמנים, "חדר משלך" הקצאת סטודיו אישי לכתיבה למשך שישה חודשים בספריית מגדל שלום, לטובת ארבעה יוצרים ויוצרות מתחום הכתיבה, העסקת אמנים ויוצרים לטובת פעילויות חינוכיות ולימודיות בפתחי הבתים במהלך הסגר השני ועוד עשרות אירועים דיגיטליים של מוסדות התרבות העירוניים.
תאריכים ושעות:
יום חמישי 12.11.20 בשעות 23:00-19:00
יום שישי 13.11.20 בשעות 16:00-10:00
יום שבת 14.11.20 בשעות 10:00- 23:00
*מידע נוסף ופירוט האירועים באתר העירייה