נהג חדש מוגדר כנהג חדש במשך השנתיים הראשונות בהם קיבל את רישיון הנהיגה. בעצם השנתיים הראשונות מהוות מעין מבחן, בו על הנהג החדש להימנע מלעבור עבירות אשר כתובות בתוספת הרביעית והשלישית לפקודת התעבורה. מדובר בעבירות חמורות וחלקן יראו לנו כלא הכי חמורות, אולם אם נהג חדש יעבור אחת מן העבירות, על פי החוק משרד הרישוי יטיל עליו אמצעי תיקון ועל כך בסעיף הבא.
מה הם אמצעי התיקון אותם מפעיל משרד הרישוי?
כפי שאמרנו אם נהג חדש עובר על עבירות נהג חדש; אשר כתובות בתוספות השלישית והרביעית הוא צפוי לעבור אמצעי תיקון והם:
- מבחן עיוני (תאוריה)
- טסט (מבחן מעשי)
- בדיקות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים.
כמו כן ומלבד אמצעי התיקון שציינו לעיל, אותו נהג יהיה נהג חדש למשך שנתיים נוספות.
אלו עבירות כתובות בתוספת השישית והרביעית לפקודת התעבורה?
היות ומדובר במגוון רחב של עבירות נתייחס רק למספר עבירות שחיכות:
- עבירת נהיגה במהירות מופרזת (יש לציין שמדובר בכל סוג של עבירת מהירות וגם עבירות מהירות ללא ניקוד).
- נהיגה בשכרות או תחת השפעה.
- מעבר באור אדום
- נהג שנהג ללא מלווה
- תאונות דרכים
- אי ציות להוראות שוטר
ועוד אנו ממליצים לקרוא את התוספת השלישית והרביעית לפרודת התעבורה.
מתי בעצם יופעלו הסנקציות או אמצעי התיקון?
הרבה נהגים חדשים עוברים עבירות ואפילו עבירות "קלות" כמו נהיגה במהירות מופרזת ללא ניקוד, אולם הסנקציות עליהם דיברנו לא מופעלות באופן אוטומטי ורק לאחר שהנהג החדש בא לחדש את רישיונו במשרד הרישוי, כלומר בבואו לקבל את הרישיון הקבוע, הוא מקבל את הבשורה על אמצעי התיקון.
אז מה ניתן לעשות בכל זאת?
פניה מוקדמת ל- עורך דין לענייניי תעבורה, תוכל למנוע ממכם את הסנקציות. עורך דין מיומן אשר עוסק בדיני התעבורה ידע לשנות את סעיפי העבירות לסעיפים אשר לא יפגעו בנהג החדש. כלומר עו"ד יפעל לשינוי סעיף העבירה בו הואשמתם והוא נמצא בתוספות לסעיף אשר איננו נמצא בתוספת וכך בעצם ימנע ממכם להיות נהגים חדשים מחדש למשך שנתיים נוספות. וכן יפתור אותכם מהצורך לעבור טסט ו/או תאוריה.
לדוגמה – נהג חדש אשר קיבל דו"ח של נהיגה במהירות ללא נקודות, על פניו צריך לעבור אמצעי תיקון, אולם עורך דין מיומן ידע לשנות סעיף זה לסעיף אחר אשר לא יפעיל את הסנקציות.
האם כדאי להתייעץ עם עו"ד לתעבורה ומתי?
כאשר מדובר בנהג חדש, כדאי ומומלץ להתייעץ עם עורך דין לתעבורה אשר יפעל, לתיקון כתב האישום(הדו"ח), כך שאמצעי התיקון של משרד הרישוי לא יחולו.
כמובן שחייב לפעול במסגרת הזמן הכתובה בחוק, כך למשל, במידה וקיבלת דוח עם נקודות יש לך 90 יום לבקש להישפט, במידה ולא נפעל בזמן, הסיכוי לתקן את המצב יהפוך לקלוש.
לסיכום
כפי שראינו לעיל, ניתן לראות את תקופת הנהג חדש כמעין מבחן בו על הנהג החדש להימנע מלעבור על עבירות אשר מצויות בתוספת ואם הנהג חדש ימנע מלעבור עבירות הלו הוא יקבל את הרישיון הקבוע. אולם אם הוא כן יעבור על אחת מן העבירות אשר מצויות בתוספת הרביעית והשלישית הוא צפוי להיות נהג חדש מחדש למשך שנתיים נוספות וכמו כן הוא צפוי שיופעלו כנגדו אמצעי תיקון מצד רשות הרישוי.
לכן במידה וקיבלנו דו"ח עלינו להתייעץ עם עורך דין לתעבורה אשר יבדוק האם מדובר בעבירה אשר אסורה לנהג חדש ובמידת הצורך יפעל לשיני הסעיף לסעיף קל יותר אשר איננו מצוי בתוספת השלישית והרביעית ובמקרים מסוימים גם יפעל לזיכוי הנאשם.