עוגיות שוקולד צ'יפס
גם עוגיות שוקולד צ'יפס הן ממכרות לא פחות, בין אם נבחר להכין אותן בגרסתן הבהירה עם נטיפי השוקולד המריר ובין אם נבחר להכינן בגרסת השוקולד עם נטיפי השוקולד המריר או הלבן. כך או כך זו אחת העוגיות שלא ניתן להפסיק לאכול אחרי שהתחלנו אותן. אלו המצרכים להכנת העוגיות הבהירות והאהובות: חמאה מומסת, קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, שבבי שוקולד צ'יפס חלב/מריר/לבן, סוכר חום, סוכר לבן וביצים.
הכנתן קלה ופשוטה עד מאד, כאשר כל שעלינו לעשות הוא להכניס את כל מרכיבי העוגיות לקערה אחת ולערבבם היטב, עד לקבלת בצק העוגיות המשולב עם נטיפי השוקולד האהובים עלינו. משסיימנו להכין את הבצק ניקח תבנית אפייה, נרפד אותה, נניח עליה כדורים מבצק העוגיות ונרווח ביניהם. יש לאפות את העוגיות בחום של 170 מעלות כרבע שעה בלבד, ולפניכם עוגיות שוקולד צ'יפס מופלאות.
אם אתם רוצים לשדרג את העוגיות שלכם, הנה מספר טיפים מועילים כיצד לעשות זאת:
- אם ברצונכם לקבל עוגייה שוקולד צ'יפס מגוונת, ערבבו בין סוגי נטיפי השוקולד ושלבו את כולם בבצק העוגיות.
- אם אין לכם בבית נטיפי שוקולד אך חשקה נפשכם בעוגייה, השתמשו בשוקולד רגיל וחתכו אותו לחתיכות קטנות.
- אם אתם רוצים לקבל מעט ניגודיות בטעמים המתוקים של העוגייה, הוסיפו קורט מלח, הטעם המעט המלוח ישדרג את טעמה של העוגייה עד מאד.
- אם אינכם ממהרים, אל תכניסו את העוגיות מיד לתנור לאחר שסדרתם אותן בתבנית. במקום להכניסן לאפייה, הכניסו את העוגיות למקרר, לאחר שהן הצטננו והבצק נח הכניסו אותן לאפייה, טעמן של העוגיות ישתפר לאין ערוך.
עוגיות בראוניז
זו ללא ספק אחת העוגיות המזוהות ביותר עם המושגים "שוקולד" ו-"ממכר". עוגיות הבראוניז מכילות כמות גדולה של שוקולד, אם אתם חובבי שוקולד בלב ובנפש אתם כבר יודעים שאין דבר כזה "יותר מדי שוקולד" ושזו העוגייה בשבילכם. להכנת העוגיות הכי שוקולדיות שיש נזדקק לשוקולד מריר, כף שמן, חמאה, סוכר, ביצה, אבקת סודה לשתייה, קקאו, שוקולית וקמח.
את העוגיות נכין בארבעה שלבים: שלב ראשון – נחמם תנור מראש לחום של 180 מעלות. שלב שני- נמיס את השוקולד והשמן יחד במיקרוגל. שלב שלישי – בקערת מיקסר נניח את הסוכר עם החמאה ונערבב היטב עם וו גיטרה עד שנקבל מרקם אחיד של הסוכר עם החמאה. כעת, הוסיפו את הביצה והמשיכו לערבב עד הטמעתה המוחלטת בקרם שנוצר. הוסיפו לאט ובזהירות את השוקולית, הסודה לשתייה והקקאו והמשיכו לערבב עד קבלת קרם חום ואחיד. לסיום שפכו פנימה את השוקולד המומס, ערבבו מספר שניות נוספות והוסיפו פנימה גם את הקמח.
משהתערובת מוכנה, החלו לגלגל כדורי שוקולד קטנים ולהניחם בתבנית אפייה מרופדת במרחק שווה האחת מהשנייה. יש לאפות את העוגיות כתשע דקות ולאחר מכן להוציאן מהתנור לקירור. העוגיות מתקשות מחוץ לתנור לכן הקפידו לא לגעת בהן עד שהן הצטננו לחלוטין.
עוגיות שלג
עוד עוגית שוקולד מצוינת היא עוגית השלג, עוגה טעימה, סדוקה ועטופה באבקת סוכר, ממכרת כבר אמרנו? את העוגיות האלו נכין מביצים, תמצית רום, סוכר, מלח, קקאו, שוקולית, קמח, אבקת אפייה ושמן.
כדי להכין את העוגיות נכניס לקערה גדולה ביצים, סוכר, תמצית רום ומלח יחד ונטרוף היטב, לתוך הקערה נוסיף באופן הדרגתי את השמן, הקקאו, אבקת האפייה והשוקולית ונמשיך לערבב תוך הכנסת החומרים הנוספים. בסיום הערבוב יתקבל בצק עוגיות מעט דביק, שממנו ניצור את כדורי העוגיות ונצפה אותן טרם האפייה עם אבקת סוכר. הניחו את הכדורים המושלגים על גבי תבנית אפייה מרופדת ברווחים האחת מן השנייה. את העוגיות יש לאפות כעשר דקות בחום של 180 מעלות. חשוב מאד לא לעבור את זמן האפייה הזה משום שהן תתפוררנה. לאחר שהעוגיות מוכנות יש לצננן לחלוטין טרם נוגעים בהן.
עוגיות שוקולד ואגוזים
השוקולד משתלב יפה עם המון סוגים של טעמים נוספים: מנטה, אגוזים, בוטנים, מלח, צ'ילי (לאמיצים שביניכם), קרמל ועוד מגוון טעמים רחב. העוגיות הנימוחות הללו ימסו לכם בפה עם הביס הראשון, והן סופר קלות להכנה. המצרכים לעוגיות הם: חמאה קרה, קמח, אגוזים גרוסים, סוכר, תמצית וניל וביצה. להכנתן יש להכניס את כל המצרכים לקערה וללוש אותם עד שיהפכו לבצק, לאחר מכן יש להניח את הבצק לקירור במקרר כשעה. לאחר שעה הוציאו את הבצק ורדדו אותו לעלה דק. כעת, קרצו ממנו עיגולים. יש לקרוץ עיגול קטן נוסף במרכזן של חצי מהעוגיות. את העוגיות יש לאפות בחום של 180 מעלות למשך כמה דקות בודדות או עד שתראו שהדפנות מתחילות להזהיב ואז להוציא מהתנור ולקרר.
לאחר שהן התקררו בזקו אבקת סוכר, מרחו כמות יפה של שוקולד נוטלה וסגרו את העוגייה השלמה עם עוגייה נוספת שיש חור במרכזה.