חיפוש

עד לא ידע

כמה שאנחנו אוהבים את פורים. החג שאשכרה פוקד עלינו לשתות עד לא ידע, חג שלהיות בו שיכור זו מצווה. אז שלא נתאהב? הנה כמה המלצות לחג הכי שמח בשנה וגם מתכונים לקוקטיילים שנרקחו במיוחד עבור המדור

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

קוקטיילים מיוחדים לפורים

עומר חיון, המיקסולוג של רשת המסעדות של השף שגב משה, וזה שרקח את תפריט הקוקטיילים במסעדה היפנית החדשה של שגב, ניהון נו-בה שבהוד השרון, יצר במיוחד עבורנו ארבעה קוקטיילים מיוחדים לכבוד פורים, ונידב את כל המתכונים ואופן ההכנה. 

 

על-אף שלשף שגב משה קבוצת מסעדות גדולה בפריסה ארצית מזה שנים, זוהי הפעם הראשונה שהוא פותח בר עם חוויית בילוי לילית, על טהרת המטבח היפני. "ניהון נו-בה, שגב בר יפני" מעניק חוויה המשלבת בין הדיוק הקולינארי היפני, לבין מגוון אלכוהולי רחב במיוחד ותרבות בילוי תוססת בהשראת לילות בטוקיו ובמנהטן. הוא נפתח מדי יום החל מהשעה 18:00 ועד לשעות הקטנות של הלילה.

 

"תפריט האלכוהול נחלק לארבע קטגוריות", מספר לנו עומר. "קוקטיילים, סאקה, יין לבן, יין אדום ובירות, ומציע סוגי סאקה שונים, וויסקי יפני וקוקטיילים ייחודים על בסיס ליקר תה מאצ'ה ויוזו, לצד תפריט האוכל אשר כולל מנות יפניות קטנות באינטרפרטציה של השף, דוגמת סשימי וסושי, בסגנון ה"שרינג" (חלוקה) למרכזי השולחן. 

 

קוקטייל תה יסמין יפני

"לכבוד לפורים", מספר עומר, "החלטנו לצאת מההגשה הרגילה, שהיא למזוג דרינק לתוך כוס, ובמקום זה החלטנו לחפש את הקוקטייל, והשתמשנו בקופסא של חליטת תה יפנית בתור בסיס".

 

מרכיבים:

תיון תה יסמין יפני

40 מ"ל מים חמים 

קורט של אבקת טוגראשי חריפה

חצי ליים

30 מ"ל סאקה מתובל בהדר יוזו מרוכז

60 מ"ל של אומשו יפני (ליקר שזיפים)

15 מ"ל סירופ יאנסון ביתי

צרור נענע

קרח

 

הכנה:

חולטים את תה היסמין במים החמים, שיהיה מרוכז.

מוסיפים לחליטה את אבקת הטוגראשי ומוזגים לתוך שייקר, סוחטים בפנים גם חצי ליים. מוסיפים לשייקר את הסאקה, ליקר שזיפים, סירופ יאנסון וצרור נענע. מנערים עם קרח. 

ניהון נו בה_קוקטיילים-תה יסמין יפני

 

קוקטייל דקסטר אדמדם

"החלטנו לנצל את האווירה של פורים לכיוון תחפושת דקסטר. השתמשנו בכוס מבחנה ובחנקן כדי לתת אפקט של עשן והקפאה מאסיבית למשקה".

 

מרכיבים:

2 סוגי קוויאר מולקולרי בטעמי אננס ויוזו

20 מ"ל סירופ פירות יער ביתי

30 מ"ל ליקר אומפון יפני (מנדרינות)

30 מ"ל ליקר ליצ'או יפני

40 מ"ל נקטר אפרסקים סמיך

קרח

 

הכנה:

מנערים את כל המרכיבים בשייקר ומגישים עם קרח.

??????????

 

קוקטייל טיקי שרי

"כוס טיקי זו כוס עם טקסטורה של פנים, יש המון סוגים והן נראות כמו מסכות. מושלמת לפורים. קשרנו סרט מוזהב על ראש הכוס שתראה כמו מסטר יפני והכנסנו מנורת לד לבפנים". 

 

מרכיבים:

4 עגבניות שרי כתושות עם גבעול טימין

חצי ליים סחוט

60 מ"ל שוצ'ו יפני

5 מ"ל שרטרז ירוק

30 מ"ל בולס ברנדי משמש

קרח

 

הכנה:

מנערים את כל המרכיבים בשייקר עם קרח ומוזגים לכוס טיקי קפואה. 

 

קוקטייל מנגו ושאטה

"קוקטייל מותאם לתחפושת של שטן, וכך גם חיפשנו את כוס המרטיני ובנינו קוקטייל חרפרף". 

 

מרכיבים:

60 מ"ל רום לבן

חצי ליים סחוט

60 מ"ל נקטר מנגו

10 מ"ל סירופ למון גראס וג'ינג'ר ביתי

קרח

צ'ילי טרי 

קורט שאטה גרוס

 

הכנה:

מנערים את כל המרכיבים בשייקר עם קרח ומוזגים לכוס מרטיני. מקשטים עם צילי טרי ומריחה של שאטה גרוס.  

ניהון נו בה_קוקטיילים-מנגו שאטה

 

חדש על מדף המשקאות

אם אתם לא אנשים של קוקטיילים ומשקאות מעורבבים, הנה שני משקאות שעשו לאחרונה עליה לארץ, ולא צריכים אפילו קוביית קרח כדי לשתות אותם: 

 

מותג הקוניאק הכשר Dupuy 

קוניאק Dupuy הוא קוניאק בעל היסטוריה מפוארת של למעלה מ- 166 שנות ייצור. יקבי כרמל ישווקו בישראל את הקוניאק הכשר שמיוצר בתהליכים מוקפדים המבוססים על שיטות מסורתיות.

 

זהו קוניאק עשיר שעשוי מתזקיק של 100% ענבים לבנים מסוג יוני בלאן (Ugni Blanc), פול בלאנש (Folle Blanche) ופרנץ' קולומברד (French Colombard). ענבים אלו מגיעים מהאזורים המשובחים ביותר בחבל הקוניאק: גרנד שמפיין ופטיט שמפיין, וגם מאזורים נוספים כמו פיין שמפיין, פיין בואה ובון בואה.

 

Dupuy עובר שני זיקוקים מסורתיים ולאחר מכן עובר ליישון במרתפיי החברה למשך שנים ארוכות, בחביות של עץ אלון המגיעות מאזור לימוזין שבצרפת. תנאי האקלים הייחודיים והקרקעות מעניקים לקוניאק Dupuy את המורכבות והייחודיות שלו.

קוניאק DUPUY צילום איל קרן

סדרת קוניאק DUPUY בישראל.  צילום: איל קרן

 

קוניאק  VS Dupuy

אזורי גידול הענבים: עיקר הענבים מפטיט שמפיין, והשאר מפיין שמפיין ופיין בואה.

זן הענבים: יוני בלאן (Ugni Blanc)

יישון: הקוניאק עובר תהליך יישון של מינימום שלוש שנים בחביות עץ אלון, עבור התזקיק הצעיר ביותר. המבוגר ביותר מגיע ל-8 שנות יישון

מחיר: 150 ₪

 

קוניאק  VSOP Dupuy 

אזורי גידול הענבים: גרנד שמפיין ופרימייר קרו.

זן הענבים: יוני בלאן (Ugni Blanc)

יישון: הקוניאק מורכב מתזקיקים בטווח של 5 עד 15 שנים.

מחיר: 200 ₪

 

קוניאק  XO Dupuy 

אזור גידול הענבים: פיין בואה.

זן הענבים: יוני בלאן (Ugni Blanc)

יישון: הקוניאק עובר תהליך יישון של 30 עד 50 שנים בחביות שנבחרו בקפידה רבה, המגיעות מאזור לימוזין. הבלנד אף מכיל בתוכו קוניאק משנת 1902.

מחיר: 600 ₪

 

ג'וני ווקר במהדורה מוגבלת

מהדורה מוגבלת של בלנד חדש, מבית מזקקת Johnnie Walker, המושקת לרגל העונה האחרונה של הסדרה 'משחקי הכס'. 

 

אין באמת צורך להציג את מותג הוויסקי המוביל בעולם. הבלנד החדש שנקרא White Walker הוא מהדורה מוגבלת לכבוד סופה של הסדרה 'משחקי הכס'. ההשראה לוויסקי מקורה בדמויות המסתוריות בסדרה, "המהלכים הלבנים", שלפי הסיפור הגיעו מהצפון הקפוא והביאו עימם את צינת החורף.

 

בהתאם לכך, אריזת הוויסקי החדש מעוצבת בצבעי לבן וכחול, צבעיהם של "המהלכים הלבנים", ומשרה אווירה חורפית. חידוש נוסף הוא עיצובו של הבקבוק שמשנה את צבעו בעת הקפאתו. כלומר, את הוויסקי הזה אתם מתבקשים להכניס למקפיא. 

 

White Walker מכיל 41.7% אלכוהול כאשר צורת ההגשה המומלצת הינה ישירות מהמקפיא, אך חשוב לציין כי הוויסקי מתפתח ומורכבותו באה לידי ביטוי בזמן שהוא מתחמם לטמפרטורת החדר.

 

מחיר: 179 ₪

 

עוד ב-חדשות מהבקבוק:
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.