חיפוש

סנטה רוזה זה כאן

דריה ורד לקחה את בן זוגה בערב שישי קשוח במיוחד לבקר במסעדה החדשה 'סנטה רוזה' שמביאה את קליפורניה לתל אביב. איך היה? תשמעו..

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

שפית משלה

חן שמגר, שפית בת 49, חלמה שנים על מקום משלה, כעת, היא מגשימה את החלום במסעדה החדשה שהיא פתחה בצפון תל אביב - "סנטה רוזה". המטבח מוגדר כ"צפון קליפורניה" ומבוסס חומרי גלם עונתיים, ומיקס השפעות מארצות מהגרים כמו איטליה, צרפת ואסיה. כלומר, אמריקה, אבל יחד עם הצד הטרי-עונתי. בכל מקרה, אני בעד נשים בתחום המסעדנות, ואני בעד קליפורניה – no doubt about it, אז הלכנו לבדוק מה שמגר מבשלת ואיך זה מחברים את צפון קליפורניה עם צפון תל-אביב.

הגענו

הגענו בערב שישי - ערב עמוס וקשוח במסעדות תל-אביב. החלל פתוח ומזמין, נקי ומואר, והמקום היה מלא אך לא עמוס מידי. בחרנו לשבת על הבר בפינה הצופה למתרחש במטבח. התחלנו עם מבט חטוף בתפריט היין שנע בין ישראל לקליפורניה. התחלנו עם מבעבע ורוד עבורי ובירת "בלומון" מחבית עבורו. אני דווקא לא משוגעת על יינות אמריקאים (נשמע קצת באנלי לומר), אבל החלטתי לתת הזדמנות. יחד עם הדרינק, חן נגשה אלינו להמלצות ופטפוטים ומסתבר שהיא נמצאת גם ב"פלור" וממש לא רק במטבח. תוך שיחה והמלצות, לחם מחמצת חם עם מטבלים (של שף ערן שרויטמן) הוגש ויצאנו להרפתקה הקליפורנית.

תפריט נגיש

התפריט נגיש ומתאים לקהל משפחתי. ראשונות, סלטים, פיצות, דגים ובשרים. התחלנו עם מרק גספאצ'ו צהוב שהיה נועז מבחינת שילוב הטעמים שלו - כמון, בצלים, כוסברה וצ'ילי. המרק היה פחות לטעמי, אבל קיבל נקודות זכות על היותו לא סטנדרטי ויצירתי. מנת פתיחה נוספת שבחרנו לחלוק הייתה קלאמרי מטוגנים בבלילת קמח תירס עם איולי כוסברה, שהותקן במיומנות והיה טעים מאוד. הקלאמרי היו פריכים וגם עשויים באופן מדויק ונכון. גולת הכותרת של מנות הפתיחה היו מבחינתי היו קציצות הסרטנים – שתי קציצות נימוחות ולא שומניות, שהוגשו עם רוטב טרטר טרגון משגע, ורוטב עגבניות חריף. "סלט סלט חם של פירות ים ושעועית לבנה בנוסח טוסקנה. צלמת: שרית גופן

גולת השחיתות של הערב

ההמשך היה קבוע מראש ולא אכזב – פיצה. כאן הגענו לשחיתות של הערב שהגיעה בצורת פיצה עם האם וגבינת עיזים – רוטב עגבניות ורוקט. הפיצה עשויה מבצק משגע שעבר בהצלחה את מבחן השפיץ (לא התקפל מכובד התוספות), התוספות היו נדיבות וטעימות מאוד. כאשר סיימנו, היה ברור שמעבר לשלב הבא יהיה שלב של מקצוענים בלבד, אבל החלטנו להמשיך. בהמלצת המלצרית האדיבה והמקצועית, לקחנו צמד מיני שרימפ בורגרז, עם לימון כבוש, איולי כוסברה ואיולי שום, שהיו טובים מאוד, ובהחלט סימנו עוד מנה כיפית כזו ששווה להצפין עבורה ולחזור. גם תפריט הקינוחים של כפיר כהן לא אכזב, ועוגת הגבינה הייתה עשירה אבל לא מתוקה מידי. סגרנו בחיוך ואספרסו. אהבתי במיוחד: את האירוח של חן. נקודה לשיפור: חסר היה לי בתפריט קוקטיילים קלאסיים מושקעים ומושחתים מתאים ל: תושבי השכונה, משפחות וזוגות שירותים: מרווחים, נקיים ונגישים. גולת הכותרת: הפיצה והחנייה כשר: לא עסקיות: יש שעות פתיחה: בימי חול 12:00-23:00, שישי שבת 12:00-16:30, 17:30-23:00 איפה: קהילת סלוניקי 11,נאות אפקה א׳ תל-אביב

ציון במדד ויטרינה: 9.4

"פיצה פיצה קליפורנית- סלמון מעושן וקרם פרש. צלמת: שרית גופן "פאי פאי סנטה רוזה פריך. צלמת: שרית גופן

חשבון בבקשה:

גספצ'ו- 36 ₪ קציצות סרטנים: 49 ₪ קלאמרי: 37 ₪ פיצה: 52 ₪ שרימפבורגר: 75 ₪ סלט קטן: 14 ₪ מוגז גדול: 27 ₪ בלומון חבית: 27 ₪ קאנון בול אדום: 43 ₪ מבעבע: 29 3 אספרסו: 30 ₪ עוגת גבינה:44 ₪ סה"כ: 463

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.