מאת: בלוגר האוכל ראובן מייסלוס  |
לכל אוהבי הדגים, ולאלו שלא התנסו בבישול סלמון בבית, אני מביא לכם מתכון פשוט, מהיר, ומהודר, לפילה דג סלמון עם פרוסות תפוזים. דג הסלמון נפוץ מאוד בסופרים, ומגיע לרוב כפילה דג עם עור קפוא. לרוב אנשים פרוסים אותו למנות, אך אני תמיד מעדיף לבשל את הנתחים גדולים ככל שאפשר. הסיבה לכך היא שנתח גדול רגיש פחות לטמפרטורה, וגם אינו מתייבש מהר כל כך בתנור. אתם מוזמנים להחליף את התפוזים בכל פרי הדר אחר, או בשילוב. פרי ההדר במנה הזו תורם לטעם של המנה, שומר על עסיסיות הדג, מונע ייבוש מהחום, ונותן מראה משגע למנה.
מצרכים:
פילה סלמון עם עור שלם במשקל לפחות 1 ק״ג – אני תמיד משתמש בקפואים – להוציא לילה לפני למקרר להפשרה
3 תפוזים
2 כפות סוכר
2 כפות מלח
קרש מעץ טבעי למעשנה/גריל/תנור (חשוב שזה ייעודי למזון, כי רוב הקרשים מכילים כימיקלים וחומרים מעקבי בעירה)
הוראות הכנה:
1. פורסים את התפוזים לפרוסות עד עובי ס״מ 1
2. מערבבים בקערה את המלח והסוכר
3. מסדרים את התפוזים על תבנית עם נייר אפייה, או על קרש עץ טבעי
4. מניחים את הפילה סלמון כשהעור כלפי מטה, על שכבת פרוסות התפוזים
5. מפזרים בצורה שווה את תערובת המלח והסוכר מעל הפילה סלמון
6. מסדרים מעל הדג את שכבת פרוסות התפוזים
למי שממהר, אפשר כבר להכניס לתנור, מי שרוצה שהטעמים יתחברו יותר טוב, מכניס את הדג למקרר לכמה שעות
מדליקים תנור/גריל/מעשנה על טמפרטורה נמוכה של כ 110 מעלות
בגריל גז, הכי טוב להדליק להבה נמוכה בצד אחד, ולשים את הדג בצד השני, או ברשת מעל.
בישול הסלמון הוא כשעה ורבע עד שעה וחצי, עד טמפרטורה פנימית של 60 מעלות.
למי שאין מדחום, אז תשימו לב כשנהייה כמו קרום לבן ברוב הדג אז הוא מוכן לאכילה.
אפשר לאכול חם, וגם טעים מאוד קר למחרת עם קצת שמנת.
שיהיה בתאבון!