בין אם השנה אתם מתארחים או שמא אתם אחראיים על האירוח, אנו ממליצים לכם להכין את אחד מהמתכונים הבאים של סלטים לפסח שיהפכו את החג שלכם לפורח במיוחד.
סלט ירוק רענן עם קשיו ותאנים
סלט ירוק הוא תמיד הימור בטוח, במיוחד אם הוא עשוי מרכיבים טריים מאוד. לפניכם מתכון לסלט עלים אביבי ברוטב ויניגרט חלומי שיגרום לכל האורחים שלכם לבקש את המתכון.
בסיר קטן נרתיח חומץ בן יין עם מלח, הל, כוכב אניס וסוכר. בסכין או במנדולינה, נפרוס סלקים לפרוסות דקות ונערבב אותן עם הרוטב. לאחר שיצטננו מעט, נכניס את פרוסות הסלק למקרר למשך מספר שעות.
בינתיים, נעבור להכנת הרוטב: נערבב חומץ בן יין לבן עם סוכר, חרדל דיז'ון, יין לבן מבעבע, מלח ופלפל שחור. נוסיף שמן זית איכותי ושמן חמניות ונבחש עד לקבלת רוטב ויניגרט אחיד וטעים. נניח את הרוטב במקרר ונעבור להכנת קשיו מסוכר שיעטר את הסלט ויוסיף לו פריכות ומתיקות. נרתיח סיר מים עם סוכר, הל, כוכב אניס ומקלות קינמון עד שנקבל סירופ סמיך ומתוק. נוסיף את הקשיו ונבשל למשך כ-10 דקות נוספות, ואז נטגן אותו בשמן עמוק. נעביר את הקשיו הפריך לנייר סופג.
כעת נרכיב את הסלט: בקערת הגשה נערבב שלושה סוגי חסות עם פרוסות הסלקים ופלחי תאנים טריות. ניצוק את הרוטב ונערבב בעדינות, ואז נפזר את הקשיו המסוכר מלמעלה.
סלט קינואה ובטטה עם עשבי תיבול
לא רק שהוא טעים ובריא, הוא גם כל כך יפה למראה. הסלט במתכון הבא יפאר כל שולחן וישדרג כל ארוחה. גם אם אתם לא מחשיבים את עצמכם מאוהדי הקינואה – חכו עד שתטעמו אותו. יש סיכוי טוב שמאותו רגע הקינואה תהפוך לאורחת קבועה במטבח שלכם.
נחתוך בטטות לקוביות ונתבל עם שמן זית, מלח, פלפל וסוכר. נעביר לתבנית עם נייר אפיה ונאפה כרבע שעה או עד שהבטטות מתרככות. בינתיים נבשל את הקינואה: נטגן אותה בשמן זית מספר דקות, נוסיף מים רותחים ונביא לרתיחה. לאחר שנוצרות בועיות ננמיך את האש ללהבה הקטנה ביותר, נכסה את הסיר, ונבשל עוד כ-10 דקות.
בזמן שהקינואה והבטטות מתקררות, נכין את הרוטב: נערבב שמן זית עם דבש, מיץ מלימון סחוט טרי, מלח ופלפל. נקצוץ פטרוזיליה ונענע (ניתן גם לגוון עם שמיר, כוסברה, עירית ועשבי תיבול נוספים שאתם אוהבים) ונערבב אותם עם הקינואה וקוביות הבטטה לאחר שהתקררו. נוסיף שקדים קלויים, ניצוק את הרוטב ונערבב היטב.
סלט עוף עם תרד ורוקט
זהו סלט שהוא גם ארוחה. הוא טעים, חגיגי ומשתלב מצויין עם כל פחמימה שתרצו לצוות לו. נשטוף עלי רוקט ותרד ונייבש היטב. נחתוך אותם בעזרת סכין או בידיים ונכניס לקערה גדולה. נוסיף בצל ירוק פרוס לטבעות וכרוב חתוך לרצועות קטנות. בקערה קטנה נערבב מיץ לימון עם מלח ים אטלנטי ופלפל שחור, וניצוק את הרוטב על העלים.
בקערה נפרדת נשים קורנפלור ונערבב בו קוביות קטנות של חזה עוף איכותי. נוודא שכל קוביות העוף מצופות היטב בקורנפלור, ואז נטגן אותן במחבת עם שמן רותח מאוד. נמשיך לטגן תוך ערבוב ללא הרף עד שהעוף כמעט מגיע למידת העשיה הרצויה לנו. נוסיף למחבת פרוסות שקדים ונמשיך בטיגון עוד כדקה. נפזר את תכולת המחבת על הסלט ונגיש חם.
סלט שורשים עם פירות ושקדים
הסלט הזה מציע שילוב משובב עין וחך של מרקמים, צבעים וטעמים. נשטוף ונייבש חסות ממספר סוגים. נחתוך לרצועות בגודל שאנחנו אוהבים ונכניס לקערה. נקצוץ סלק, קולרבי וגזר לגפרורים ונוסיף גם אותם לקערה יחד עם עלי בייבי. נשטוף תפוחי עץ ותותים בשלים, נפרוס אותם ונוסיף לסלט. במחבת קטנה נקלה שקדים (ללא שמן) ונניח אותם בצד להתקרר .
נכין רוטב משמן זית, מיץ תפוזים, דבש, מיץ לימון סחוט טרי, חומץ, חרדל ומלח. נערבב היטב (עדיף בצנצנת סגורה). ניצוק את הרוטב מעל הסלט, נערבב ונפזר מלמעלה את השקדים הקלויים.