אתם אולי יכולים להסתדר פחות או יותר בלי כף או בלי מזלג, אבל אם אתם מעוניינים להכין ארוחה כמו שצריך, אי אפשר להסתדר ללא הסכין. אופן החיתוך של האוכל משפיע על המזון, ולכן יש צורך לבחור את סכין המטבח הטובה ביותר כדי לעבוד איתה לאורך כל הדרך.
איך בוחרים סכין מטבח טובה?
אם אתם מעוניינים לקצור מחמאות על האוכל שאתם מכינים, חשוב לבחור סכין מטבח טובה ואיכותית. אלה כמה דברים שיש להביא בחשבון:
מה המטרה שלכם – כל סכין מטבח מתאימה לסוג מזון אחר. לדוגמה, סכין משוננת תתאים לחיתוך מזונות רכים, בעוד סכין בעלת להב רחב מיועדת לפריסה של בשר וירקות. הכול תלוי במנות שאתם מכינים. כמובן, יש סכיני מטבח כלליות יותר המיועדות לסוגי מזון שונים.
אחיזה נוחה – אחד הדברים המשמעותיים ביותר שיש לשים אליהם לב הוא האחיזה של הסכין. כדאי לבחון שהסכין שבה אתם משתמשים היא נוחה לאחיזה, בייחוד אם אתם עובדים במטבח במשך שעות.
איך אתם מתכוונים לשמור על הסכין שלכם – אם אתם רוצים שהסכין שלכם תשמש אתכם לטווח ארוך, חשוב לשמור עליה ולנקות אותה לאחר שימוש. לאחר שאתם מסיימים לחתוך ירקות, פירות או כל דבר אחר, כדאי לשטוף את הסכין בעדינות באמצעות ספוג ומעט סבון. לאחר מכן, מנגבים את הסכין בעדינות באמצעות מטלית ומניחים על גבי מתקן מיוחד לסכינים כמו מגנט לסכינים. לא מומלץ להניח את סכין במגירה עם שאר הסכינים או הסכו"ם כדי לא לפצוע את הלהב של הסכין.
סכינים קונים מחברה טובה – אם אתם מעוניינים בסכין איכותית וייחודית, כדאי לרכוש סכין מטבח מחברה טובה. סכיני מטבח מובחרים ניתן למצוא באתר של חברת סכינים למבינים. תוכלו לגלוש באתר בנחת ובלי לחץ ולהוסיף לעגלה את הסכינים שבהן תרצו להשתמש.
לסיכום, ראינו שיש להביא בחשבון כמה דברים לפני שאתם בוחרים סכיני מטבח שילוו אתכם בבישולים שלכם. באתר של סכינים למבינים ישנו מגוון רחב של סכינים לבחירתכם.