מאת: בלוגר האוכל ראובן מייסלוס  |
שנים לא ביקרתי במזרח, ועכשיו בתקופה הקרובה אין מה לדבר. אם יש מאכל שאני מתגעגע אליו הוא סטאי מלזי. הסטאי הוא שידרוג של שיפודי עוף בגריל. הטעמים המתקבלים מדהימים והם תוצר של צלייה איטית של מרינדת חמאת בוטנים, מתיקות עדינה מהמייפל, יחד עם המליחות של הסויה שיחד יוצרים סימפוניית טעמים בפה. ההמלצה שלי היא לצלות בגריל פחמים, אבל אפשר גם בתנור על 200-220 מעלות. מומלץ להגיש עם מלפפון ואורז שנוגדים את הטעם של השיפודים ומאזנים את הטעמים בצורה מדהימה. שיהיה בתאבון לכולם!
מצרכים:
1 ק״ג חזה עוף או פרגית
למרינדה:
1 בצל קטן
4 שיני שום
3 כפות רוטב טריאקי
3 כפות רוטב סויה
3 כפות שמן שומשום
6 כפות מייפל
50 גרם חמאת בוטנים
לרוטב:
3 כפות רוטב טריאקי
3 כפות רוטב סויה
6 כפות מייפל
50 גרם חמאת בוטנים
50 מ״ל מים חמים
להגשה:
מלפפונים קלופים
בצל קלוף
אורז מאודה
אופן הכנה:
קוצצים את הבצל והשום
חותכים את העוף לגודל שמתאים לשיפודים
מערבבים היטב יחד עם העוף בקערה עם מרינדת הבצל, שום, מייפל, טריאקי, סויה, חמאת בוטנים ושמן השומשום.
מכניסים את הקערה לקרור של 6 שעות שהמרינדה תספג.
מכינים את הרוטב מערבוב חמאת הבוטנים, סויה, טריאקי, מייפל והמים החמים יחד.
בישול:
מדליקים גריל או תנור 200-220 מעלות
צולים את השיפודים וכל כ-4 דקות מורחים את הרוטב על השיפודים
אני ממליץ על 3 שכבות של ציפוי מהרוטב.
מגידים עם מלפפון טרי ואורז מאודה יחד עם עד רוטב בצד.
שיהיה בתאבון!