חיפוש

סושי סוהו

אסף כדורי הלך לבדוק את הקוקטיילים החדשים של מסעדת סוהו בראשל"צ ועל הדרך טעם פחות או יותר מכל התפריט. איך היה? כל התשובות לפניכם

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

מסעדת סוהו אשר שוכנת בראשון לציון היא מוסד קולינרי אסייתי ידוע כבר יותר מ-16 שנה. מספר שנים לא מבוטל בנוף הישראלי הלא קל עבור בעלי מסעדות. קצת קשה לי להודות, אבל עבדכם הנאמן מעולם לא ביקר בה במהלך השנים בה פתוחה, אז לאחר נזיפה עצמית קשה ולאחר ששמעתי שישנם כמה ספיישלים וקוקטיילים חדשים, החלטתי להגיע.

פנים, יום, שישי בצהריים, ראשון לציון

הגעתי בצהרי יום שישי עם חבר, במקרה הייתה חנייה לא רחוק וכבר בכניסה למסעדה הבנתי את סוד הקסם - המקום היה מלא ולא מדובר במקום קטן (250 מקומות ישיבה) האווירה הייתה נעימה והאמירה באוויר הייתה שתל אביב היא מזמן כבר לא מרכז האוכל של ישראל. "מסעדת צילום: דרור כץ

קוקטיילים

התחלנו בצמד קוקטיילים מרענן: שיידי לאב (44 שקלים) ומרגריטה ספיישל (44). קוקטייל השיידי לאב הורכב מליקר קוקוס, פסואה, סאוו'ר, מונין אננס וחתיכות פירות והיה טוב וטעים אם כי כבד מדי לפתיחת ארוחה בניגוד למרגריטה (סטולי לימון, נענע טרייה, ליצ'י, מונין ליצ'י ומחית מנגו שהייתה פשוט מושלמת והכינה לנו את הגרון והקיבה לאוכל שהיה כבר בדרך. &quotimg_20160701_163136"

מתחילים

התחלנו עם באן פאנקו סלמון (64), גיוזה (43), אגדשי טופו (36) וסביצ'ה סמוראי (67). לחמניות באן למי שעוד לא הכיר הן לחמניות מאודות והן הגיעו עם קריספי סלמון בפאנקו ותערובת תבלינים עם חסה, בצל, כוסברה, צ'ילי חריף ואיולי קארי. מנה פשוט מצוינת. השילוב של הלחמניות המאודות הרכות והקריספי סלמון פשוט תענוג בפה, הרטבים היו נהדרים גם ויצרו מנה ראשונה שגם פעם הבאה אזמין לעצמי. הגיוזות היו ממולאות בחזה עוף, שמן שומשום וירקות טחונים ברוטב טריאקי והוגשו על מצע של סלט מלפפונים. גיוזות צריך לדעת איך להכין ואת זמן הטיגון הנכון ונראה שבסוהו יודעים מה הם עושים. מנה ראשונה נוספת טובה וטעימה.  יש לי נטייה ומסורת בכל מקום שיש בו מרק אגדשי טופו לקחת לעצמי מנה. למי שלא מכיר, מדובר במרק עם טעמים מיוחדים כאשר בתוכו צפים להם חתיכות טופו מטוגנות ומפנקות. ציפיתי שבסוהו המרק יתעלה על מקומות אחרים, אך לאכזבתי הפסקתי לאכול אותו אחרי כף אחת. טעמו של המרק היה עוד סביר אבל בכל הנוגע לטופו? כמות מזערית ולא רק שהכמות מזערית, נראה שהוא לא עבר טיגון כלל וכלל. מולי עמדה צלחת עייפה של מרק עם חתיכות של טופו במרקם גומי. &quot1108_%d7%92%d7%99%d7%95%d7%96%d7%94" גיוזה בסוהו. צילום: דודי מוסקוביץ מנת סביצ'ה סמוראי הורכבה מרצועות דניס, קוביות אבוקדו, בצל ירוק וסגול, צנונית, נבטי חמנייה, ברוטב ויניגרט ויוזו והוגש בליווי צ'פאטי פריך. המנה הייתה מופלאה. רעננה, טרייה וטעימה. חתיכות דג הדניס היו עסיסיות ולא נחתי עד שהצלחת לא נוקתה מתכולתה. החלטנו לטעום עוד 2 קוקטיילים: מקסי קוקוס (44) – ליקר קוקוס, מחית קוקוס, סטולי וניל, מונין וניל ובננות טריות ופקמן (49) – סטולי דובדבן, ליקר פסיפלורה, ליקר גויאבה, מנגו, פסיפלורה אננס ומיץ לימון. 2 הקוקטיילים היו עוצמתיים בטעמם. למי שאוהב את טעם הקוקוס – המקסי בוא חובה. הפקמן היה יותר מגוון והכיל טעמים רבים ומעניינים והוביל אותנו לעיקריות.

עיקריות

נתחיל בגזרת הסושי. אל השולחן הגיעה ספינה ענקית של כל הרולים שבחרנו: טייפון רול (56 - אין סייד אאוט במילוי טונה חריפה, בטטה בטמפורה, מלפפון ואבוקדו, עטוף בסלמון, טריאקי, מיונז, בטטה קריספית ועירית), ליהי רול (47 – אין סייד אאוט עטוף בסלמון, טונה ודניס במילוי ספייסי טונה, מלפפון ואבוקדו) , סאקורה רול (43 – אין סייד אאוט במילוי חסה, עירית, אבוקדו ואספרגוס, קריספי, עטוף בבטטה טמפורה ושבבי בוטנים ברוטב ספייסי ורוטב סלק) ופרייד ססמי (46 – אין סייד אאוט מטוגן במילוי סלמון אפוי, אבוקדו, גבינת פילדלפיה ובטטה עטוף בשומשום וטריאקי). לפני שנספר על כל רול, אנחנו חייבים לציין שלא סתם מסעדת הסוהו נחשבת מסעדת סושי בעיקר. הם יודעים לעשות סושי. כל ביס של כל יחידה של כל רול – תענוג טרי, טרי ומלא טעם.

"סושי

סופת טייפון

הטוב ביותר לפי דעתי היה ללא ספק בטייפון רול שהיה עמוס בכל טוב וטעם: מבפנים ובחוץ. הטונה הייתה חריפה אבל בדיוק במינון הנכון ותוספת הסלמון יחד עם הירקות והרטבים יצרו אולי את הרול הטעים שאכלתי מעודי. (ואכלתי הרבה רולים) שלא תטעו, גם 3 הרולים האחרים היו נהדרים אחד אחד. הספייסי טונה המצוין ב'ליהי' רול, השומשום הנפלא יחד עם הסלמון האפוי ובעיקר גבינת הפילדלפיה ב'פרייד ססמי' ואפילו הסאקורה רול שהיה צמחוני היה פשוט תענוג צרוף של טעמים. הצלחנו להחזיק את עצמנו מלסיים את כל הרולים כי רצינו גם לטעום מנת נודלס אז לקחנו פאד תאי סוהו ספיישל (62) – אטריות אורז רחבות, ברוקולי, פטריות פורטובלו, שעועית ירוקה, בצל ירוק, בטטה, בשר אנטרקוט קצוץ דק, שמן כמהין, נענע פלפל חריף וקורט רוטב פטריות. ואחרי כל ההקדמה הזאת, איך המנה? היה שווה להשאיר מקום בשבילה. זה מתחיל באטריות האורז הרחבות הבשרניות, הירקות הפריכים והטעימים, הרוטב המופלא (אין על כמהין) ובעיקר בבשר האנטרקוט שהיה רך ומשובח. מנה לתפארת מדינת סוהו.

ולקינוח

הקינוחים של הסוהו ידועים בכל הסביבה הקרובה (וגם הרחוקה) אז הרשינו לעצמנו לטעום 3 מהם. לקחנו את פירמידת קרם עוגיות המפורסמת (51), פירמידת קרם ברולה (49), פאדג' שוקולד (45). הקינוחים לא זולים אבל הגודל שלהם מיד מראה למה. לשולחן הגיעו 3 קינוחים ענקיים. פירמידת קרם עוגיות זהו קינוח המורכב משכבת חלווה שמעלייה עוגיית פצפוצי אורז, קרם פרלין ושוקולד שביניהן גלידת קרם עוגיות וכל זה מעוטר בקרן ריבת חלב, חלווה ואגוזי לוז מסוכרים. טוב, וואו! בין הקינוחים היפים שראינו, המושחתים שראינו אבל גם הטעימים. קינוח מושחת הוא לעתים עמוס מדי ומאבד מהטעם שלו, פה יצר השף איזון מוחלט בין המרכיבים השונים, הטעמים והמתיקות. קינוח הקרם ברולה היה טוב, במיוחד רוטב הקרמל ששחה לו שם בהנעה מרובה, הבננות תרמו את שלהן לעסק. הקינוח השלישי והאחרון, הפאדג' היה כמו שקינוח מהסוג הזה אמור להיות. שילוב נהדר בין השוקולד לגלידת הווניל, בין הקור לחום. בשלב הזה כבר לא נשמנו. "קינוח

שורה תחתונה:

לאחר סיום הארוחה הבנו מה עושה את מסעדה סוהו למה שהיא ואיך היא מחזיקה מעמד כל כך הרבה שנים. אוכל משובח, טעים, מפתיע לעתים לא יקר ולא פלצני. חובה לציין גם את השירות המקסים, האדיב והיעיל. תל אביב? עזבו אתכם, סעו לראשון...

ציון במדד ויטרינה: 9.2

שעות פתיחה: א'-שבת: 10:00 עד הלקוח האחרון טלפון להזמנות: 03-9658395 (יש משלוחים גם) שירות: אדיב, נעים ומקצועי מחירים: סבירים, נוחים (תמורה מלאה!) חנייה: חניונים בסביבה (יש גם חינם פה ושם) אווירה: תוססת נעימה מתאים ל: אוהבי סושי ואוכל אסייתי

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.