לכבוד החנוכה חברת "בר אל" מציעה לצרכנים קמח רב תכליתי ללא גלוטן, המתאים במיוחד לחולי צליאק ולרגישים לגלוטן, ולכל אחד שמבקש להפחית באכילת גלוטן. הקמח הוא ללא תוספת סוכר, ללא שומן טראנס, ללא חומרים משמרים, ללא כולסטרול וללא לקטוז וקזאין! בנוסף, הקמח מתאים גם לטבעונים - ניתן להכין ממנו מגוון מתכונים שאינם מצריכים שימוש בביצים.
הנה שתי הצעות שישמשו את כל המשפחה לחנוכה - סופגניות ללא גלוטן ולביבות ללא גלוטן:
מתכון לסופגניות ללא גלוטן
מצרכים:
17 גרם (כשתי כפות) שמרים יבשים, או 50 גרם שמרים טריים
חצי כוס סוכר (100 גרם) חצי כפית מלח
2 ביצים
4 כפות שמן
קליפת תפוז מגוררת
כ-100 מ"ל מים פושרים (חצי כוס)
3 כוסות (350 גרם)
קמח בר-אל רב תכליתי ללא גלוטן
לציפוי – אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. לערבב היטב בקערת המיקסר את השמרים עם הקמח
2. להוסיף סוכר ומלח ולערבב
3. ליצור גומחה במרכז הכלי ולהוסיף לתוכה ביצים, שמן וקליפת תפוז מגוררת
4. לערבב במיקסר ולהוסיף את המים בזרם דק בצורה הדרגתית (תוך כדי עבודת המיקסר). מתקבל בצק דביק קצת.
5. להתפיח את הבצק למשך כחצי שעה בקערת המיקסר מכוסה במגבת מטבח.
6. לשמן את הידיים וליצור כדורים. להתפיח את הכדורים לכשעה וחצי עד שעתיים.
7. לטגן בשמן עמוק, לצנן מעט ולהגיש 
מתכון ללביבות תפוחי אדמה ובטטה ללא גלוטן
מצרכים:
כחצי קילו תפוחי אדמה ובטטות מגורדים (לפי היחס הרצוי)
1 ביצה
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית אבקת מרק עוף (לא חובה)
3-4 כפות (45-60 גרם) קמח בר-אל רב תכליתי ללא גלוטן
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. קולפים את תפוחי האדמה והבטטה וסוחטים אותם בעזרת הידיים
2. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם
3. מוסיפים את הביצה ומערבבים.
4. מוסיפים את הקמח עד קבלת תערובת אחידה יחסית.
5. יוצרים כדורים שטוחים ומטגנים במחבת עם שמן חם
6. מצננים מעט ומגישים. בתאבון! 
בר אל - קמח ללא גלוטן
כשרות: כשר פרווה בהשגחת הרב לנדא. כמה: כ-17 ₪ (ל- 500 גרם). איפה: ברשת יינות ביתן, שופרסל (מחלקות GREEN), אושר עד ובבתי טבע ברחבי הארץ.