חיפוש

מה התה שלך?

חשבתם שאתם כבר יודעים הכל על תה? אז תחשבו שוב, כי מסתבר שמדובר בתורה שלמה, ובקרוב, עם כניסתה של חברת Te למגרש התה הישראלי, נוכל כולנו להנות מתה פרימיום איכותי. כל הפרטים וגם טיפים להכנת ספל תה כמו שצריך

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

שני ספלי תה ביום

הנה כמה מספרים מעניינים: הצרכן הישראלי צורך כ- 2 ספלי תה בממוצע ליום, והיקף המכירות של שוק התה בישראל עומד על כ- 460 מיליון ₪ בשנה, עם מכירות של כ-15 מליון אריזות תה.

 

ולמרות זאת, תרבות התה בישראל עדיין בחיתוליה והמוצרים המוצעים לציבור אינם איכותיים מספיק בכדי להעביר את חווית התה האמיתית ומההנאה מיתרונותיו הבריאותיים. כאן נכנסת לתמונה חברת Te הישראלית של היזם שמעון שרבף, שמבטיחה להביא לישראל את התה האיכותי ביותר שיש, בשיטת "From Field To Cup" - מהשדה בסין הרחוקה ישירות אל הספל שלכם.

תמונת אווירה, תה אולונג צלם משה כהן

 

האנשים שלנו בשדות התה של סין

שמעון שרבף ומנהלת התוכן עינת הלוי-לוין, הכירו במשלחת הסברה של סטונדטים ב 2002 והתאהבו בסין ובמזרח הרחוק כל אחד בדרכו שלו. שרבף החל לפתח את עסקיו בסין לפני 20 שנה, ובהמלצתו טסה עינת אל המזרח ובמהלך הטיול והתאהבה באומנות תרבות התה ועברה להתגורר במזרח אסיה. בשנת 2009 החליט שמעון להביא את תרבות התה העילאית לישראל וכל השאר היסטוריה.

 

לפני עשור החל שמעון, שמכיר את סין כמו את כף ידו, בתהליך שראשיתו בעשרות מסעות לאיתור מטעי התה המתאימים לו באזור יונאן, ג׳יג׳יאנג, פוג׳יאן והונאן ועבודה צמודה עם מגדלי התה המקומיים, מראשית תהליך הגידול: החל מבחירת סוגי התה השונים שיגודלו בשנים הקרובות; פיקוח על היבול והקטיף הידני; העברתו לבתי יישון, התססה ואריזה בצמוד למטעים. מיותר לציין כי מלבד שרבף, מעטים בעולם יודעים לעשות תהליך מסוג זה הדורש בניית אופרציה ומעורבות בכל פרט- כולל ליהוק, גיוס ויכולת עבודה צמודה עם המגדלים המומחים הסינים.
 

לדברי שמעון שרבף: "עוד משחר ההיסטוריה, כוחו של הגוף לרפא את עצמו נקשר בפלאי צמח התה. התה, המשקה המבוקש והנפוץ בעולם, הומצא בסין והתפשט לעולם כולו. שתיית תה היא אומנות של ממש, המזמנת חוויה המענגת את הגוף והנפש ומהווה חיבור חובק עולם דרך הרמוניה מושלמת של טעמים, ניחוחות וצבעים."

הכירו את יצרנית תה הפרימיום הישראלית הראשונה -Te

 

מהפכת התה הישראלית מתחילה בקניון בראשון לציון

ב-Te מאמינים שבכדי להביא למערב, את חווית כוס התה האיכותית ביותר, על משווק התה לגדל את התה בעצמו בשיטת "From Field To Cup" - מהמטע לכוס. משמע, שליטה ופיקוח על כל שרשרת הערך לייצור התה החל מבחירת סוג הגידול, חלקת המטע, הקטיף הידני, יישון והתססת התה, אריזתו ושילוחו. 

 

Te הינה בין החברות הבודדות היום במערב שמעורבת בתהליך הגידול, וקביעת איכות התה על ידי מומחי תה מקומיים. ובעוד פחות מחודש תפתח החברה את נקודת המכירה הראשונה שלה בקניון הזהב בראשון לציון, שם תוכלו לרכוש את התה המעולה שיותאם במיוחד לצרכים ולסגנון שלכם. בדוכני החברה, המעוצבים לעילא כבתי תה סיניים, תוכלו לפגוש את מומחי התה של Te שיעזרו לכם לבחור ולהתאים לכם את התה שלכם.

 

במקום ימכרו גם  ומוצרים נלווים ומשלימים הכוללים חומרי גלם משובחים, עם דגש על מוצרים אורגניים, בריאים וטעימים, במחירים המתאימים לכל כיס.

 

ויש אפילו קולקציה

קולקציית אביב-קיץ 2019 של Te כולל תשעה סוגים שונים ונבחרים של תה שרובם אינם מוכרים לצרכן הישראלי: תה שחור, תה לבן, תה אולונג, תה ירוק, תה פרחים, פואר, ותערובות צמחים. וב Te בטיחים חווית תה אחרת ועילאית ביותר: "אחרי 10 שנים של מחקר ואהבה לתה, איתרנו את מטעי התה האיכותיים בעולם.״

קבוצתית Te צלם משה כהן

סוגי התה השונים:

 

תה לבן

על פי המסורת, היה התה המועדף על ידי משפחת המלוכה של הקיסר  הסיני. במשך שנים רק הקיסר ומלוויו היו שותים תה לבן, מפני שהיה נדיר ויקר מאד.

התה הלבן גדל ונקצר, כמעט באופן בלעדי במחוז פוג'יין שבסין. עלי התה נקטפים אך ורק בעונת האביב בצאת הניצנים העדינים של צמח הקמליה הסינית, כאשר הם עוד מכוסים בפלומה לבנה, ומכאן שמו.  בתהליך הפיכתם לעלים מוכנים, מאפשרים לניצני ועלי הצמח לקמול לאור שמש טבעי מהלך המעניק את טעמו העדין והנקי של התה הלבן.

 

התכונות הבולטות של התה הלבן של Te הן כמות הקפאין הנמוכה שהוא מכיל והעובדה שהוא עשיר בוויטמיןC  החיוני לבריאות. מחקרים עדכניים מצביעים על כך התה הלבן הוא בעל הפוטנציאל הגבוה 

 

ביותר מכל סוגי התה להילחם בסרטן, במיוחד בסרטן המעי. בשל ערכיו התזונתיים הייחודיים התה הלבן מתאים במיוחד לנשים ונקרא בסינית "התה של הנשים".

 

תה ירוק

התה הירוק ידוע כמשקה מרפא והכרחי לתזונה מאוזנת. הוא נפוץ במיוחד בסין ויש לו בסיס היסטורי ותרבותי נרחב בתרבות של ארצות מזרח אסייתית - כולל עריכת טקסי תה והענקת עלי התה כתשורה לקיסר, כל זאת, בשל ערכיו החשובים לקיום האנושי.

התה הירוק מכיל רמות גבוהות של נוגדני חמצון, ויטמינים, מינרלים ופנולים המחזקים את מערכת החיסון ומסייעים הן במניעת מחלות רבות והן בהאטת תהליכי ההזדקנות בגוף. התה הירוק שלנו עשיר גם ב EGCG המסייע בהגברת קצב שריפת השומן בגוף ובאיזון רמות הסוכר בדם. 

 

תה שחור

במערב הוא ידוע כ"תה אנגלי", בסינית התה השחור ידוע בשם "תה אדום" (במנדרינית הונגצ'ה) וזהו תיאור מדויק יותר של צבע הנוזל. התה השחור של Te אורגני, נקטף בשיא טריותו ונארז בטכניקה מיוחדת השומרת על טעמו החזק והארומה האופיינית לו. 

 

התה השחור מעניק חוויה מענגת של טעמים וניחוחות ואף יכול לסייע בצמצום השומנים בדם, הפחתה במשקל ובעיות עיכול. תה שחור ייחודי בכך שהוא שומר על הארומה שלו שנים רבות, מסיבה זו הוא נסחר רבות בעולם הישן, ולבני תה מיובש אפילו שימשו כמטבע במונגוליה, בטיבט ובסיביר במאה ה-19. תה שחור הוא התה המסורתי המוכר בתרבות המערבית, והוא מהווה 90% מהתה הנמכר במערב. 

 

תה פוא'ר 

תה פוא'ר של Te נחשב לתה משובח שצבעו נע בין אדמדם לשחור והוא מאופיין בעלים גדולים הנקטפים בכל עונות השנה בקטיפה ידנית מבוקרת. תה פוא'ר ייחודי בכך שהוא עובר יישון, ממש כמו יין. היישון נעשה באוויר הפתוח בחדרים עם לחות גבוהה ורוח, מה שיוצר שינויים  בריח התה ובטעמיו. זן יוקרתי מאד של תה שחור סיני אותו אנו מגדלים במטעים פרטיים שבחרנו בקפידה במחוז יונאן. בזכות תהליך גידול מוקפד ואיכותי וללא כל תוספים בשום שלב, תה הפוא'ר שלנו הוא בעל טעם בעל טעם מיוחד שאינו קיים בשום סוג תה אחר.  

 

תה אולונג

תה סיני מסורתי (דרקון שחור" בסינית)  שמשלב את התכונות הטובות ביותר של תה ירוק ושל תה שחור. עליו נחתכים לאחר הקטיף ומושארים להתחמצן בשמש, למשך זמן ארוך יותר מזה של התה הירוק וזמן קצר יותר מעלי תה המיועדים לתה שחור. הרבגוניות המיוחדת של תה האולונג שלנו מאופיינת בניחוחות וטעמים הנעים בין פירותי לפרחוני המתאימה לאניני טעם ולאחר שתייתו ניתן לחוש בארומה הטבעית שלו לאורך זמן. תה אולונג של Te גדל בשדות התה הפרטיים המובחרים ביותר הקיימים כיום, הוא טבעי לחלוטין ללא שום תוספים.

 

תה פרחים

פרחים טבעיים ותה פרחים הם בדרך כלל בעלי רמות נמוכות של קפאין או נטולי קפאין לחלוטין ולפיכך הם מהווים משקאות מרגיעים מצוינים. ב TE הכינו עבורם מינים רבים של תה פרחים, ממיני תה בעלי ניחוח טבעי של יסמין ועד לפרחים טבעיים כמו ורדים ואוסמנטוס. את מגוון שילובי תה הפרחים של Te ניתן לשתות כמשקה קר או חם והם מומלצים גם בקיץ שכן הם יכולים לסייע בהורדת חום הגוף.  

 

העיקר הבריאות

התה מעניק הנאה המרגיעה את הגוף והנפש. מאחר ו- 70% מגוף האדם הוא נוזל, התה הינו משקה מרגיע מאוד בעל רמת בסיסיות טובה עבור אורך החיים הלחוץ בישראל. ניסויים רבים מוכיחים ששתיית תה איכותי הינה בעלת סגולות ריפוי המסוגלות להפחית את רמת הכולסטרול , למנוע לחץ דם גבוה ולהקל על העיכול.

 

נשים רבות משתמשות בתה למען מטרות יופי וטיפוח, מאחר ויש הטוענים כי הוא מעכב את תהליך ההזדקנות ואף מרזה. שימוש נוסף שנעשה בתה הוא בבישול. רבים משלבים את תטעמי התה בקולינריה, הן בקונדיטוריה והן בבישול היום יומי.

 

עניין של תרבות

לאור הכוונה להביא לישראל את תרבות התה הסינית,  גייס שרבף את עינת הלוי-לוין,  אשת תוכן ומעריצה מושבעת של תרבות התה, בעקבות חמש שנות מגוריה במזרח הרחוק, כדי לשמש כסמנכ"ל התוכן של המותג.  

 

עינת למדה את הנושא התה בתרבות המזרח אסייתית לעומק - והעבירה שעות רבות מספור בבתי תה בסין, יפן , ווייטנאם וקוריאה, שוחחה עם אנשים, דגמה מאות סוגים שונים והתנסתה בהיבטים שונים של התרבות, כגון: חגיגת ראש השנה הסיני, טקסי תה מסורתיים לכל מדינה, התקשרות עם מומחים עולמיים בתחום והיכרות עם הרפואה הסינית שהיא המקור לתרבות התה  הסינית.

 

לדבריה: "יצירת תה זו אמנות ודרך חיים, ובכדי ליצור אותה, עלינו להיערך למספר שלבים: להתבונן, להריח, לטעום ולגעת. בשלב הראשון, יש להתבונן בצורה ובצבע של עלי התה והחליטה. בשלב השני יש להריח את התה לפני ואחרי החליטה. בשלב השלישי לחוש את עלי התה, ובשלב הרביעי העריכו כמה מים יש להוסיף וטעמו את תערובת התה". 

טעמם של המים הוא אחד המרכיבים החשובים ביותר באמנות יצירת כוס התה, מאחר והם יכולים לשנות את הטעם ואף לפגוע באיכות הטוהר ורעננות התה. 

 

טיפים לכוס תה מושלמת:

1. איכות המים מאוד חשובה - עדיף להשתמש במים מינרליים או מסוננים ולא להרתיח את המים יותר מפעם אחת

2. תה אמיתי לא מכינים עם מים רותחים, אלא עם מים חמים מאוד בטמפרטורה של 75-80 מעלות

3. הקפידו על כמות התה שחולטים  בין 2-5 גרם בהתאם לחליטה ולמיכל (כוס או קנקן)

4. זמן החליטה צריך להיות בין 2-10 דקות תלוי בסוג החליטה - ככל שהתה יותר מורכב זמן החליטה ארוך יותר

5. לשתות ברוגע, תה לא שותים כשלחוצים בזמן! 

6. לא מומלץ להמתיק. זה הורס את המרקם ואת הסגולות. ואם מוכרחים טיפה מתוק, אז עדיף עם בדבש

 

Te- תה פרימיום בשיטת מהמטע לכוס

 

ניתן להשיג ב: קניון הזהב, שער רומא

מגיע במגוון גדלים: 20 גר', 30 גר', 60 גר', 100 גר'

טווחי מחירים: 25 ₪  - 125 ₪

כשר הרבנות הראשית. כשר לפסח

עוד ב-חדשות האוכל:
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.