קרושה היה בעיני מאז ומתמיד התגלמות השלמות. הפטיש שלי לקרושה לא היה בהשראת המפיות שהסבתות הניחו על השולחן ומשענת הכורסה, אלא יותר בזכות המפות הגדולות שנמכרו ביוון ובקפריסין, וגלשו בזמנן החופשי לעולם האופנה.
ריבר לאתר וואן פרוג'קט, צילום: רותם ברק
הקרושה משלב ישן וחדש, הוא משדר נוסטלגיות ועכשוויות, יש בו קסם מתעתע וככזה הוא יכול להיות סקסי אבל גם שמרני, אלגנטי וגם בוהמיין, תלוי איך לובשים אות (טיפים בהמשך).
אתר נקסט, צילום: יח"צ
מה שכן הקרושה משלב מידה רבה של נונשלנטיות, קולית וככזה הפך לפופולארי. קרושה הוא בעצם אינטרפרטציה לסריגה שנחשבת לאחת הטכניקות הישנות, בה חוט או סיב מכותנה או פשתן הופך לסריג, בעבודת יד או במכונה, לאורך ההיסטוריה נשים, ילדות וגברים, תועדו סורגים, וגם עולם האמנות חושף מדונות יושבות וסורגות.
גולברי, צילום: עמיר צוק
הקרושה בשונה מסריגה נעשה רק במסרגה אחת, והיופי שלו הוא במראה העתיק שלו.
בגדי ים קרושה לפקטורי 54. צילום: יח"צ
קיץ חופשי ומאושר
הקרושה מזוהה עם חופשות קיץ באווירה ים תיכונית, פסטיבלי מוזיקה כמו וודסטוק ורוחניקיות היפית, כשהמראה היה מכנסי ג'ינס קרועים וחולצת קרושה. אופנת הקרושה גולשת גם לתחום האביזרים כמו תיקים, נעליים, צעיפים, בגדי ים ותכשיטים.
תיק סטלה מקרתני לפקטורי 54. צילום: יח"צ
איך לובשים קרושה
בגדי קרושה מזמנים לנו שלל וריאציות מתוחכמות כשהשמים הם הגבול, אופציות הלבוש תלויות בדמיון ובתעוזה שלכן, חלק מבגדי הקרושה מגיעים עם ביטנה, מה שלא עצר בעדי לא פעם להוריד את הבטנה המקורית ולהחליף אותה בביטנה צבעונית וכך בעצם מרוויחים בגד רב-פעמי כי אפשר להחליף צבעים לפי מצב הרוח.
לילך אלגרבלי, צילום: גלעד בר שלו
ההעדפה האישית שלי היא ביטנה בצבע גוף או ביטנה שחורה, המאפשרת להתת דגש על הדוגמה והטקסטורה של הסריגה.
פנדי לפקטורי 54. צילום: יח"צ
אם לבגד אין ביטנה, אפשר לצוות לבנים כמו קומביניזון או מחטבים בצבע שחור, לבן או גוף.
ריקי דלאל, צילום: ירדן גל ים
לחסודות ולצנועות מומלץ ללבוש את הקרושה עם ביטנה באותו צבע (שחור על שחור, לבן על לבן וכו') האפקט נשמר אבל הלוק הרבה יותר סולידי ומאופק, ועדיין מתקבלת תחושת אוורירית ומראה נזיל, לא מתאמץ ועכשווי.
אתר נקסט, צילום: יח"צ
בראשי: קסטרו, צילום: טל קרת