חיפוש

מתכוני לביבות לחנוכה

אוהבים לביבות? החגיגה הזאת מיועדת עבורכם. קבלו שלושה מתכונים קלי הכנה ללביבות ירקות בטעמים עשירים, להנאה מושלמת בימי החג. בתיאבון!

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

חנוכה מגיע ואיתו הלביבות והסופגניות. ביקשנו מהמומחים של חברת "דורות", יצרנית מוצרי השום והתיבול הקפוא, לרקוח עבורנו שלושה מתכונים קלי הכנה ללביבות ירקות בטעמים עשירים, להנאה מושלמת בימי החג. 

 

לביבות בטטה

 

מצרכים (ל-12 יחידות):

1 ק"ג בטטות קלופות וחתוכות לקוביות

1 כוס קמח לבן

1 ביצה

4 טבליות ג'ינג'ר דורות

מלח ופלפל שחור

2 כפות חמאה

מצרכים לרוטב:

1 גביע קרם פרש

1/4 כוס עירית קצוצה

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הבטטות בסיר בינוני עם מים כ-10 דקות, עד לריכוך הבטטות

    ומסננים מנוזלים. מועכים בקערה את הבטטות עד לקבלת מחית.

2. מוסיפים את הביצה, טבליות הג'ינג'ר, קמח, מלח ופלפל ומערבבים היטב עד  

    לקבלת מרקם אחיד.

4. מכניסים למקרר לחצי שעה.

5. מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים לביבות.

6. מחממים חמאה במחבת גדולה ומכניסים את הלביבות. מטגנים כ-3 דקות מכל

    צד ומוציאים מהמחבת.

7. בקערית קטנה מערבבים את הקרם פרש עם העירית ומתבלים במלח ופלפל.

8. מניחים על צלחת קרם פרש ומעל את הלביבות ומגישים.

 

לביבות תפוח אדמה ופטריות

מצרכים (ל-12 יחידות):

5 תפוחי אדמה מבושלים למחצה בקליפתם
200 גרם פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות
4  כפות קמח

2 ביצים

4 טבליות בצל טרי מטוגן דורות

1 טבלית פטרוזיליה טרייה דורות

1 טבלית כוסברה טרייה דורות
מלח, פלפל
 1/4כוס שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים אותם בעזרת פומפייה לתוך קערה.
2. מטגנים במחבת בינונית עם מעט שמן זית את פטריות הפורטבלו עד לאידוי  

    ומוסיפים לקערה.
3. מוסיפים קמח, ביצים, ואת טבליות הפטרוזיליה, כוסברה והבצל המטוגן.

4. מתבלים במלח ופלפל ולשים לתערובת אחידה ומכניסים למקרר לחצי שעה.
5. מוציאים מהמקרר ויוצרים לביבות מהתערובת.
6. מחממים מחבת עם שמן לטיגון ומטגנים את הלביבות כ-3 דקות מכל צד.

 

לביבות תירס, שום ובזיליקום

מצרכים (ל-12 יחידות):

1/2 כוס קמח
1/2 כוס חלב
2 ביצים טרופות
1/2 שקית אבקת אפייה
2 כוסות גרעיני תירס (טריים, קפואים או משומרים)
2 טבליות בזיליקום טרי דורות
2 טבליות שום טרי דורות
קורט מלח ופלפל
2 כפות שמן זית (כף אחת לבלילה וכף אחת לטיגון)

 

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל הרכיבים, פרט לתירס, עד ליצירת מרקם אחיד.

2. מוסיפים לבלילה את גרעיני התירס תוך כדי בחישה מתמדת.

3. שמים במחבת מעט שמן זית ומניחים כף מהתערובת במחבת ומשטחים אותה.

4. מטגנים את הבלילה מכל צד עד שנוצרת השחמה קלה. מניחים כל לביבה על נייר סופג ושומרים חם עד להגשה.
5. מומלץ להגיש עם יוגורט עיזים, יוגורט יווני משובח או שמנת חמוצה.

 

המתכונים בכתבה הם בחסות חברת "דורות", יצרנית מוצרי השום והתיבול הקפוא.

לקבלת מתכונים נוספים - הצטרפו לדף הפייסבוק של דורות >>
 


 

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.