דגים בתנור
אחד הדגים הנפלאים ביותר להכנה הוא סלמון בתנור, אך הוא נפלא עוד יותר בלוויית רוטב טריאקי. לפניכם מתכון נהדר להכנת דג סלומון ברוטב זה. להכנתו נזדקק לפילה סלמון טרי עם עור (ניתן לחתוך לחתיכות), רוטב טריאקי, רוטב סויה איכותי, חומץ בלסמי וסילאן. אופן ההכנה: חממו תנור ל-200 מעלות. כעת הכניסו את כל רכיבי הרוטב לקערה וערבבו היטב. הניחו את נתח הסלומון שלם או נתחים על גבי תבנית אפייה שעליה מונח נייר אפייה והברישו כשליש מהרוטב על כל חלקיו. במקום שנותר בתבנית תוכלו להוסיף ירקות שורש כגון: תפוחי אדמה, בטטה, עגבניות ובצל או כל ירק אחר שאתם אוהבים קלוי בתנור.
הכניסו את התבנית לתנור ואפו כעשר דקות, לאחר מכן הוציאו את התבנית, כוונו לחום המקסימלי בתנור, ושנו למצב של גריל. כעת הברישו את הרוטב הנותר והכניסו שוב. אם אתם מכינים נתחים הם יהיו מוכנים תוך 5 דקות ואם מדובר בדג שלם אז עשר דקות נוספות. חוץ מדג הסלומון אפשר להכין עוד סוגי דגים רבים בתנור כמו: אמנון, דניס, לברק ועוד.
עוף ותפוחי אדמה בתנור
אחת המנות האהובות והקלות ביותר להכנה היא עוף עם תפוחי אדמה. בין אם תכינו שוקיים ובין אם תכינו עוף שלם בתנור, בשני המקרים התוצאות יהיו טעימות ביותר. המתכון הזה הוא עם שוקיים של עוף להכנתו נזדקק לשוקיים, שמן זית, תפוחי אדמה, שמן זית, פפריקה מתוקה, כורכום, תבלין גריל עוף, מעט קינמון, אבקת מרק, פלפל שחור גרוס ומעט מלח.
בקערה גדולה ערבבו היטב את כל התבלינים עם שמן הזית והניחו בצד. שטפו היטב את השוקיים, נקו אותם מעט והניחו אותם בתוך מרינדת התבלינים. הכניסו למקרר לשעתיים לספיגת הטעמים. בזמן הזה הכינו את תפוחי האדמה, קלפו אותם, שטפו ולאחר מכן חתכו אותם למקלות עבים. כעת חלטו אותם במים רותחים כעשר דקות. כעבור שעתיים הניחו את השוקיים ותפוחי האדמה בתבנית אפייה וחממו תנור לחום של 180 מעלות, אפו במשך 50-45 דקות.
פשטידות
עוד מנה נהדרת שהיא קלה להכנה היא הפשטידה. היתרון הגדול של הפשטידה הוא שניתן להכין אותה מהמון סוגים של ירקות שונים, ניתן לשלב בה גבינות או בשר, ולהפוך אותה למנה מזינה ומשביעה בקלות או קלילה ומזמינה כארוחת ערב מהירה. לפניכם מתכון בריא במיוחד של פשטידת ברוקולי וקישואים. המצרכים: בצל בינוני, קישואים בינוניים מגוררים גס, תפרחת ברוקולי קצוצה, ביצים, שמנת חמוצה או גבינה לבנה רכה, כפות גדושות, קמח תופח, כפית מלח ומעט פלפל שחור. להכנת הפשטידה חממו מראש תנור בחום של 180 מעלות. כעת, חממו שמן זית במחבת וטגנו בה את הבצל. לאחר מכן, הוסיפו את הברוקולי ואת הקישואים וטגנו אותם יחד עם הבצל כעשר דקות עד שיתרככו מעט. הסירו מהאש והמתינו שהתערובת תתקרר.
בקערה נפרדת טרפו את הביצים עם השמנת החמוצה התבלינים וערבבו היטב. לאחר מכן הוסיפו את הקמח וערבבו שוב. הכניסו את תערובת הקישואים והברוקולי לקערה וערבבו עד שהכל יטמע לבלילה אחת אחידה. שפכו את הבלילה לתבנית משומנת והכניסו לתנור. אפו במשך 35 דקות עד שהפשטידה תקבל גוון זהוב.
פיצה־פיתה
אם חשקה נפשכם בפיצה דווקא עכשיו אך אין לכם חשק להמתין לבצק עד שיתפח תוכלו להכין פיצה־פיתה מופלאה אשר בתוך מספר דקות תהיה מוכנה לאכילה. להכנתה תזדקקו למספר פיתות שאותן יש לחתוך לשני עיגולי פיתה מופרדים. על כל חצי פיתה יש למרוח קשטופ או רסק עגבניות. תוכלו לשדרגם עם מעט אבקת שום, אורגנו, מלח, פלפל ותבלין לפיצה. כעת הניחו על הקטשופ או הרסק גבינה צהובה מגוררת. תוכלו כמובן להוסיף גם גבינה בולגרית, פטה או כל גבינה אחרת. כעת לחלק הכיף, הוסיפו על גבי הגבינה את התוספות האהובות עליכם. חממו תנור ל-200 מעלות, הניחו את הפיצה־פיתה על מגש אפייה עם נייר אפייה ואפו את הפיצות כ-8 דקות.