לכבוד החופש הגדול שהתחיל רק לפני שבוע ויום השוקולד הבינלאומי שחל היום, ולכל הימים הלוהטים שעוד מחכים לנו הקיץ, קבלו מתכון אולטימטיבי שיעשה לכם קיץ מתוק.

המצרכים ל- 6 שלגונים:
1 כוס פרי קפוא בטעם שאתם אוהבים: תותים, אוכמניות, פטל (או כל פרי שאתם שאוהבים).
1 כוס יוגורט במתיקות מעודנת
¼ כוס חלב
3 טבלאות שוקולד חלב /שוקולד לבן / מריר, לפי העדפתכם האישית.
1 כף שמן צמחי

אופן ההכנה:
מוזגים את החלב לקערה, לאחר מכן מוסיפים את היוגורט, מערבבים יחד עד שמקבלים קרם חלק.
לאחר מכן יש להוסיף חצי כוס מהפירות ומערבבים קלות.
יוצקים אל תוך תבניות ארטיק או לתוך כוס שתבחרו.
מכניסים מקל והיישר למקפיא לפחות ל- 6 שעות, כאשר השלגון קפוא, מחלצים מהתבניות בזהירות ושומרים עדיין במקפיא, עד שיהיה מוצק.
יש לקחת סיר או קערה חסינת חום, ולהמיס לתוכה את השוקולד והשמן.
מערבבים יחד עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מחכים שיתקרר (רצוי להעביר לכלי עמוק או כוס ארוכה לצורך הטבילה(.
לאחר מכן, מוציאים את השלגונים מהמקפיא(לאחר שקפאו היטב) וטובלים את השלגון בשוקולד שהמסנו, ניתן גם לזלף מעל השלגונים פסים של שוקולד או סוכריות.
המתכון והתמונות באדיבות חברת "כרמית" יצרנית שוקולד אגו