 |
הקיץ אי אפשר לטוס לספרד, אז אני מביא את ספרד אליכם עם מנת פאייה עוף קלה להכנה, שמשאירה טעם של עוד
|
למי שאף פעם לא הכין פאייה, המרכיבים של כל פאייה מכילים אורז וחלבון מן החי, ובגלל זה אני ממליץ להשקיע באורז הכי איכותי במנה, כדי שיספוג את כל הטעמים של הציר שבפאייה ויתבשל בצורה אחידה. אם אתם מעדיפים חלבון אחר שלא עוף, או ירקות אחרים, תרגישו חופשי להחליף במנה ולהגיד שהמתכון שלכם.
מרכיבים:
כרעיים עוף 1 ק״ג
תמצית ציר בקר/עוף
בצל אחד
2 גזרים
שום לפי טעם
פלפלונים או גמבות בפרוסות
1 גרם זעפרן
מלח, פלפל, שמן זית
כוס אורז לפאייה – עדיף אורז עגול שיתבשל אחיד, אבל אפשר בכל אורז אם אין בבית
2 כוסות מים
לימון
אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת פאייה או סוטאז על הכיריים או גריל.
2. מערבבים את ציר הבקר, עם הזעפרן וכוס מים רותחים
3. קוצצים את הבצל, השום, והגזר
4. מטבלים את העוף במלח, פלפל, ושמן זית
5. צורבים את העוף על אש גבוהה משני הצדדים במחבת או בגריל כ- 8 דקות מכל צד עד שמשחים
6. מוציאים את העוף מהאש, ושמים במחבת את הירקות הקצוצים עם שמן זית, מלח ופלפל.
7. אחרי כמה דקות שהבצל מזהיב, מפזרים בצורה אחידה את האורז, ומעליו מניחים את העוף
8. מוסיפים לאורז את תערובת ציר הבקר והזעפרן, יחד עם עוד כוס מים, מוודאים שזה מכסה את האורז עד הסוף
נותנים להתבשל על אש גבוהה 20-30 דקות בלי לכסות
טוב לדעת: כשהאורז מוכן זה לחצות אותו באמצע, ולראות אם יש לו צבע שונה מבחוץ (שלא ישאר לבן בגרעין)
מוסיפים לימון, ומי שאוהב גם כוסברה קצוצה