 |
לא צריך לפחד לבשל אווז בבית, למי שלא מכיר, לעופות מים יש טעם שמזכיר תרנגולת, אבל קצת שונה. הבשר שלהם עשיר מאוד בשומן, קצת יותר קשה וסיבי, אבל הקסם קורה כשהשומן מתמוסס בתהליך הבישול, ומוסיף טעמים מטורפים לתבשיל, ומרכך את הבשר. בשר עופות מים לטעמי מתקתק, ומשתלב היטב בתבשיל עם פירות יבשים ויין.
|
מרכיבים:
1 ק״ג שוקי אווזת צלעות אווז או שילוב
300 גרם תמרים
100 מ״ל סילאן
2 בצלים גדולים
ראש שום קלוף
חצי בקבוק יין אדום (כל יין טוב)
2 כוסות אורז
מלח
פלפל
אגוזי קשיו
הכנה:
1. תחילה נחמם מחבת/סיר גדול על אש גבוהה
2. נצרוב את האווז היטב משני הצדדים עד שישחים
3. בינתיים נקצוץ את הבצלים והשום, ונוסיף לסיר יחד עם מלח, פלפל
4. לאחר כמה דקות נוסיף את היין האדום, רבע כוס מים, סילאן ותמרים, וניתן לזה להתבשל על אש נמוכה שעה לפחות
5. בינתיים נכין את האורז על אש נמוכה, 2 כוסות מים על כל כוס אורז. הרתחה ובישול 10 דקות, לכבות אש ולהשאיר מכוסה 10 דקות נוספות
6. נכין מצע אורז בקערת הגשה, ונסדר את האווז מעל, יחד עם האורז, ולבסוף הקשיו הקלוי.