מאת: בלוגר האוכל ראובן מייסלוס  |
מי מאתנו לא גדל על מתכון של ממולאים שונים. פלפלים, קישואים, תפוחי אדמה, בצלים, עלי גפן... כל עדה עם הממולאים שלה. אצלנו בבית, הלהיט היה פלפלים ממולאים, אצל סבתא שלי, זה היה עלי גפן וקישואים (מחשי סורי). תמיד היה סיר ענק מלא בממולאים, והריח של הבישולים שמלא את הבית היה משגע אותי, ואין מצב שלא הייתי אוכל ½ סיר לבד. השינוי היחיד מהמתכון של אמא שלי זה שאני צורב את הבשר לפני המילוי. אני ממליץ להוסיף לימון מעל כשהפלפל מוגש.
מצרכים:
8-10 פלפלים גדולים
½ ראש שום
1 ק״ג בשר טחון (ממליץ כ 20% שומן)
2 פחיות 800 גרם של עגבניות מרוסקות
1 בצל גדול
מלח ופלפל לפי טעם
הכנה:
1. מחממים סיר או סוטאז׳ לטמפרטורה מקסימלית וצורבים את הבשר הטחון (אפשר לדלג כמו אמא שלי על השלב הזה, הטעם שונה אבל עדיין מאוד טעים)
2. מוציאים את הבשר הצרוב לקערה
3. קוצצים את השום והבצל
4. מערבבים בקערה עם הבשר מחצית מהשום והבצל, עם חצי פחית עגבניות מרוסקות, ½ כף מלח, ו ½ כף פלפל
5. חותכים את הפלפלים ומנקים מבפנים היטב
6. ממלאים את הפלפלים עד ¾ קיבולת
7. מזהיבים את שאר השום והבצל בסיר
8. מסדרים בסיר את הפלפלים בעמידה
9. מוסיפים מעל את שאר העגבניות המרוסקות, ½ כף מלח, ו ½ כף פלפל
10. מוסיפים מעל מים עד גובה כמעט מלא של הפלפלים
11. מכסים ומבשלים שעה עד שעה וחצי על אש נמוכה.
12. מוציאים עם כף בזהירות את הפלפלים ומגישים עם קצת לימון סחוט מעל.
בתאבון!