חיפוש

מתכון לשבת: אסאדו בתנור עם ירקות שורש

והפעם בלוגר האוכל ראובן מייסלוס מלמד אותנו איך להכין אסאדו ארגנטינאי בתנור עם ירקות שורש, מושלם לשבת משפחתית - צפו בסרטון

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

 

בתור ארגנטינאי, אני ממש אוהב בשר, ואין נתח שיותר מזוהה עם ארגנטינה מאשר נתח האסאדו, שהוא בעצם הצלעות של הפרה. האסאדו עשיר מאוד בשומן, והנתח סלחני מאוד לצלייה בזכות השומן הרב, שנמס בתהליך הצלייה, ומרכך את הבשר. הטעם של השומן הנמס, יחד עם התבלון, יוצרים טעמים וריחות מטריפים שלא ניתן לעמוד בפניהם. הנתח לא נחשב מובחר כמו אנטרקוט ופילה, והמחיר שלו נמוך משמעותית, ומאפשר לכם לאכול יותר בשר תמורת אותו כסף.

 

ההכנה של הנתח היא מאוד פשוטה, ואני ממליץ לצלות על רשת, או מעל ירקות שורש, בכדי שתהייה זרימת אוויר מסביב לנתח, ושלא יתבשל במיצים ושומן.

 

הכנת רוטב צ׳ימיצ׳ורי:

מכניסים לבלנדר צרור פטרוזיליה, צרור כוסברה, בצל קטן, חצי ראש שום קלוף, כף מלח, כף פלפל, ¼ כוס מים

טוחנים בבלנדר כדקה, מוסיפים ¼ כוס שמן זית, ו ¼ כוס חומץ (אני אוהב מתפוחים)

מערבבים היטב והרוטב מוכן (אני מכין לפחות יום מראש בכדי שהטעמים יתחברו טוב יותר)

ניתן לשמור בקירור או להקפיא במנות

מי שאוהב לשחק בטעמים, אפשר להוסיף אורגנו, בזיליקום, לימון ונענע

הרוטב מצויין לעופות, סטייקים, דגים ובשר כבש

 

מצרכים לאסאדו בתנור:

נתח אסאדו/קשתית ללא עצם מ 2 קילו ומעלה – אפשר גם מהקפואים

גזרים קלופים

תפוחי אדמה קלופים

כל ירקות השורש שאתם אוהבים

שמן זית למריחה על הנתח

מלח גס

פלפל גרוס

רוטב צ׳ימיצ׳ורי  - ניתן להכין לבד מהמתכון המצורף

 

אופן הכנת האסאדו:

מחממים תנור לטמפרטורה מקסימלית

חורצים את נתח האסאדו שתי וערב בצד של שכבת השומן

מורחים שמן זית על הנתח, ומפזרים מלח ופלפל בנדיבות

בתבנית הצלייה, מסדרים את ירקות השורש הקלופים, ומעליהם מניחים את הנתח

מכניסים לתנור להשחמה של שכבת השומן של כ- 20 דקות

מנמיכים את התנור ל 170-180 מעלות ומורחים את הצ׳ימיצ׳ורי מעל הנתח

ממשיכים לצלות את הנתח כ 40 דקות נוספות על כל ק״ג בשר (לדוגמא נתח 3 קילו, עוד שעתיים)

מוציאים מהתנור ונותנים לנוח מכוסה בנייר אלומיניום עוד כ 20 דקות.

פורסים את הבשר ומסדרים את הירקות, ובתאבון!

 

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.