 |
קבב הוא מאכל שמאחד בין מזרח למערב ואם יודעים להכין אותו נכון ומהבשרים הנכונים, מובטחת לכם ארוחת מלכים |
מצרכים:
1 ק״ג בשר בקר טחון
300 גרם שומן כבש
צרור פטרוזיליה
בצל שלם גדול
ראש שום קלוף
כף אחת של: מלח, פלפל, כמון, בהרט, כורכום, פפריקה (אפשר להוסיף גם כפית קינמון וצנוברים)
הוראות הכנה:
קוצצים את הבצל, פטרוזיליה, ושום
מערבבים עם הבשר הטחון והשומן הטחון.
מוסיפים את התבלינים מערבבים היטב ושמים במקרר לשעה להתחבר ולהתקרר.
מוציאים מהמקרר ומקבבים לגודל הרצוי.
למי שרוצה לצלות ירקות על הגריל כמו עגבניות, פלפלים וחצילים, יש למרוח שמן זית, ולשרוף על אש גבוהה כ 20-30 דקות עד שהירקות מוכנים, לתת לנוח 10 דקות בצד שיתקרר קצת, ולקלף את הקליפה. ניתן לצלות את הקבב בגריל על אש בינונית גבוהה 4-5 דקות כל צד. אפשר גם במחבת אש בינונית גבוהה, או בתנור בחום 250 מעלות. רצוי להגיש עם חומוס, טחינה, פיתות, וירקות
בסרטון: בשרים מהאקדמיה לבשר | גריל של ברויל קינג