עוגת האוריאו והגבינה הבאה מתאימה מאוד הן בתור עוגה בפני עצמה, לאירוח, או בתור קינוח לארוחה משפחתית שמחה וטובה, כמו הקינוחים הפופולאריים שמגישות מסעדות מובילות בהרצליה, שידועות בהגשה לקהל מגוון ושמח במיוחד.
לפניכם מתכון קל ומהיר לעוגה עשירה עם גבינת שמנת מוקצפת ועוגיות אוריאו מרוסקות על בסיס נימוח של עוגיות אוריאו ומעל לכל, ציפוי שוקולד וקצפת שאפשר לגוון בטעמיו. מומלץ להגיש עם גלידת וניל, בצד ואם מדובר ביום הולדת – אל תשכחו את הזיקוק המתבקש.
מרכיבים:
לבסיס:
75 גרם חמאה מומסת
150 גרם עוגיות אוריאו מרוסקות
(אפשר לרסק במערוך או בפטיש שניצלים, אבל הפשוט ביותר – בפולסים, במעבד מזון עם להב פלדה.)
למילוי הגבינה:
450 מ"ל שמנת לקצפת
560 גרם גבינת שמנת (לא רזה)
75 גרם אבקה סוכר
מיץ משני לימונים בינוניים
250 גרם עוגיות אוריאו מרוסקות היטב (דק)
לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר, שבור לפיסות
150 מ"ל שמנת לקצפת
75 גרם דובדבנים מסוכרים או מרשצ'ינו (ראו הערה בסיום)
הוראות הכנה:
מערבבים את חומרי הבסיס ומשטחים את התערובת על בסיס תבנית קפיץ של 20 ס"מ. מעבירים למקרר.
להכנת המילוי:
1. מקציפים לקצפת עמידה 450 מ"ל של שמנת לקצפת ואז מקפלים פנימה ומערבבים את אבקת הסוכר, גבינת השמנת מיץ הלימון והאוריאו המרוסקים למילוי.
2. מוציאים את התבנית עם הבסיס מהמקרר וממלאים במילוי – מחליקים את פני המילוי ככל האפשר
3. מכסים בניילון נצמד (רק מלמעלה, שהעוגה לא תקבל ריחות מהמקרר) ומקררים לפחות ארבע שעות או לילה
4. לפני ההגשה, ממיסים את השוקולד במיקרו עם מעט מים או שמנת ויוצרים שוקולד שניתן להזליף על העוגה
5. מקציפים את השמנת לקצפת עמידה
6. מוציאים את העוגה מהמקרר ומסירים את הניילון. מוציאים מהתבנית אל צלחת הגשה
7. מזליפים שוקולד במעין רשת על החלק העליון של העוגה, מעל זה מזליפים פירמידות של קצף וכל אחת מהמקשטים בדובדבן
8. מגישים מיד
גיוונים אפשריים:
השתמשו בסוגים שונים של קישוטים, לסרוגין: דובדבנים, פיסות פירות מסוכרים אחרים וכדומה. השתמשו בפירות טריים לקישוט – תותים חצויים או אננס, קיווי וכדומה, הוסיפו מעט תמצית טעם לשוקולד שמשמש אתכם לקישוט: תמציות אפרסקים או תפוזים מתאימות במיוחד.
חפשו מסעדות מומלצות בהרצליה בקטגוריית מסעדות באתר B144