עוגיות טחינה הן טעימות ובריאות והן הולכות מצוין עם כוס תה חם בחורף. ההכנה שלהם היא פשוטה ואם עושים אותן נכון התוצאה היא פשוט נהדרת. לכבוד האביב קבלו מתכון חגיגי וטעים לעוגיות טחינה מטריפות בחסות המותג אחוה.
מצרכים (לכמות של כ - 50 עוגיות)
200 גרם טחינת גולמית אחוה משומשום מלא
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
1 כף תמצית וניל משובחת
350 גרם קמח לבן תופח
גרידת תפוז מתפוז אחד
1 כף קוקוס
1 כף שומשום
אופן ההכנה :
לערבל במעבד מזון עם להב פלדה או במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר.
להוסיף את הטחינה ואת תמצית הווניל ,גרידת התפוז, השומשום והקוקוס ולערבל מעט עד לאחידות.
להוסיף את הקמח לתערובת לערבול קצר נוסף, עד שמתקבל בצק אחיד.
מתערובת הבצק, לקרוץ כדורים קטנים בגודל / קוטר אחיד של כ 3-4 ס"מ.
לסדר את הכדורים על גבי תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ולשמור על רווח בין העוגיות, היות והן משתטחות באופן ניכר בעת האפייה.
על כל כדור להניח בלחיצה קלה, אגוז מלך או פקאן חצוי ,
למרוח קלות כל עוגייה בחלמון ביצה טרוף ומדולל בכפית מים.
לאפות את העוגיות בתנור שחומם מראש ל – 170 מעלות כ – 15 דקות עד שהעוגייה מזהיבה קלות.
להוציא את התבנית ולקרר היטב לפני איחסון .
בתיאבון וט"ו בשבט שמח!
למתכונים נוספים מבית אחוה - היכנסו לאתר
עוד בספיישל ט"ו בשבט: