החופש הגדול הוא זמן מצוין בשבילנו ההורים לבלות עם הילדים, ובימי קורונה, כאשר אפשרויות הבילוי בחוץ הולכות ומצטמצמות, אפשר לבלות איתם גם במטבח ולהכין ארוחות טעימות ובריאות. המתכון הבא הוא לארוחת נודלס שמתבשלים ברוטב חלב קוקוס, מתובל בצ׳ילי וטריאקי, עם עוף וירקות פריכים.
חומרים ל-4 מנות:
1 חבילה נודלס חיטה להקפצה
300 גרם חזה עוף פרוס לפיסות בגודל ביס
2 כפות רוטב סויה
1 פחית קרם קוקוס
4 כפות רוטב צ׳ילי מתוק
2 כפות טריאקי
2 בצלים ירוקים פרוסים (בחלק הלבן משתמשים בהתחלה ואת הירוק שומרים לחוד, להגשה)
1 גזר חתוך לרצועות דקות
1 כוס רצועות דקות של כרוב
1 כוס תירס מקופסה
אופן ההכנה:
1. משרים את פיסות העוף ברוטב סויה.
2. בווק גדול (או סיר רחב ונמוך שוליים) מביאים לסף רתיחה חלב קוקוס עם צ׳ילי וטריאקי.
3. מוסיפים את הנודלס עם כוס מים רותחים, מערבבים יחד, מכסים ומבשלים 2 דקות עד שהנודלס מתרככות. מוסיפים ירקות ופיסות עוף, מערבבים ומבשלים עוד מספר דקות עד שהאטריות רכות וצבעו של העוף מלבין.
4. מגישים עם בצל ירוק מעל, לצד צ׳ילי או טריאקי שכל אחד יכול.
המכון באדיבות המותג "מאסטר שף"
צילום תמונה: נמרוד סונדרס