 |
בשר כבש הוא מהבשרים המשובחים לטעמי, ובמטבח הישראלי והאזורי, תמיד מקבל מקום של כבוד, בין אם בשווארמה, בקבב, בצליית צלעות, או בבישול חלקים שלמים של הכבש. הבשר של הכבש, עשיר ביותר בשומן, ובבישול איטי, אותו השומן מתפרק ונספג בטעמי הבשר ונימוח בפה.
|
לא סתם תמיד ״שוחטים כבש״ בזמן שמחות, כי זה פשוט מעדן מלכים בידיים הנכונות, ולא צריך לפחד להכין בבית. היום אני אלמד אתכם להכין ארוחת כבש מלכותית, ואני מבטיח שאף אחד לא ישאר אדיש למראה הבשר המתפרק עם כף.
מרכיבים:
כתף טלה שלמה עם/בלי עצם
מלח ופלפל
אבקת שום
פפריקה
קפה שחור
קינמון טחון
חרדל
הכנה:
1. מורחים חרדל על הכתף, ומעל תערובת של כף מלח, כף פלפל, כף אבקת שום, כף פפריקה, כף קפה שחור, וכף קינמון
2. מכניסים לתנור/מעשנה ל 5 שעות (אפשר יותר שעות שיצא יותר רך) על 110-130 מעלות. מי שרוצה לשמור על עסיסיות, עוטף בנייר כסף אחרי שעתיים
3. אני ממליץ להשאיר עד טמפרטורה פנימית 93 מעלות שיתפרק עם כף, מי שאוהב ללעוס קצת יותר מוציא את זה מ 75 מעלות ומעלה
4. יש לתת לנוח חצי שעה עטוף בסוף הבישול בנייר כסף שהטמפרטורה תתאזן.
5. מומלץ להגיש עם תפוחי אדמה שהורתחו בנפרד, או אורז מאודה יחד עם יין טוב.