מאת: בלוגר האוכל ראובן מייסלוס  |
מה הסנדוויץ' האהוב עליכם? כבר מזמן שההמבורגר הפך להיות המאכל הנפוץ בארוחות של הילדים, כמו המבוגרים. כשאתה רעב, אין כמו המבורגר עמוס כל טוב, עם צ׳יפס ושתייה קרה להרגיע את התיאבון. אצלנו בבית אני מכין המבורגר לפחות פעם בשבוע, ותמיד מכין את הקציצות בעצמי. פעם הייתי קונה לחמניות, אבל בסגר כבר למדתי לאפות לבד, והאמת יותר טעים טרי. כשאני עובד עם בשר טחון, אני תמיד מעדיף להיות נוכח בשלב הטחינה, או לטחון בעצמי. בשר טחון חשוף לחיידקים הרבה יותר מנתח שלם, ומתקלקל מהר. הבשר שאני ממליץ להמבורגרים, הוא מה שבמבצע, כי בשר טחון הוא כבר רך וחבל לקנות נתח יקר. מה שמבחינתי עושה את ההבדל, זה אחוז השומן בקציצה, ופה הייתי ממליץ על 20%-30% שומן, שזה בעצם מה שנותן את הטעם והריח המשכר בהמבורגר בזמן הצלייה. תבקשו מהקצב להוסיף שומן בטחינה במידה והנתח רזה. מזמין אתכם להכין את התוספות כמו ביצת עין, בצל מקורמל, או פטריות מוקפצות, ולשדרג את ההמבורגר שלכם לרמת מסעדה.
מצרכים:
1 ק״ג בשר טחון - רצוי 20%-30% שומן
1 כף מלח
1 כף פלפל
8 לחמניות המבורגר
ירקות פרוסים – עגבניות, חסה, מלפפון חמוץ
מטבלים – קטשופ, מיונז, חרדל, סרירצ׳ה
לתוספות:
ביצים – לביצי עין
פטריות מטוגנות
בצל מקורמל
צ׳יפס
הכנת הקציצות להמבורגר:
1. מערבבים עם הבשר הטחון את המלח והפלפל ולשים עם כף היד היטב
2. מי שרוצה להוסיף עוד טעמים יכול להוסיף שום כתוש, בזיליקום קצוץ, או כל תבלין שאוהבים
3. מכדררים את הבשר הטחון לכדור במשקל 125 גרם (8 כדורים לק״ג בשר)
4. לוקחים כל כדור ומועכים עם כף היד עד לגודל קוטר שגדול במקצת מהלחמנייה (הקציצה מתכווצת בצלייה)
5. משטחים כמה שיותר באופן שווה בקציצה
6. מי שרוצה יכול לעגל את ההמבורגר ידנית, או להשתמש במכשיר דחיסת המבורגרים לקבלת קציצה אחידה
7. מניחים במקרר ל 20 דקות לפחות שהבשר יתגבש
8. תקפיאו את ההמבורגרים שלא צליתם ופעם הבאה ישר למחבת
בישול ההמבורגר:
1. מחממים מחבת או פלנצ׳ה לחום מקסימלי כ 10 דקות, ואז מנמיכים לאש בינונית/גבוהה (בערך 250 מעלות)
2. חוצים וצולים את הלחמניות קלות
3. צולים את הקציצות 2 דקות כל צד לקבלת מדיום, 3 דקות כל צד לקבלת עשוי היטב
4. בינתיים מורחים את המטבלים על הלחמניות ומסדרים את הירקות בשכבות בלי להתקמצן
5. מוציאים את הקציצות ישירות ללחמנייה ומוסיפים את התוספות מעל כמו בצל מקורמל, פטריות מטוגנות או ביצת עין.
6. אפשר להגיש עם צ׳יפס או סלט בצד, ורצוי עם כוס שתיה קרה (אצלי ברור שזה בירה)
תוספות
מתכון בצל מקורמל / פטריות מטוגנות:
1. קוצצים בצל/פטריות לפרוסות בעובי ½ ס״מ
2. מחממים מחבת עם שמן על אש גבוהה (אני אוהב זית)
3. מוסיפים את הבצל/פטריות יחד עם מלח ופלפל גרוס
4. מטגנים כמה דקות עד שהופך קצת שחום
5. מוציאים ומצננים
מתכון לחמניות:
1 ק״ג קמח
600 מ״ל מים
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
3 כפות שמן
ביצה, שומשום ומלח גס לאפייה
הכנת הלחמניות:
1. מערבבים במערבל את כל המרכיבים פרט למלח 5 דקות
2. מוסיפים את המלח ולשים 5 דקות נוספות
3. מטפיחים שעתיים
4. מכדררים ל 16 כדורים בגודל 100 גרם כל כדור
5. מניחים את הכדורים בתבנית אחת על נייר אפייה להתפחה שניה של 30 דקות
6. מחממים תנור ל 170 מעלות
7. מברישים בביצה טרופה את הלחמניות ומפזרים שומשום ומלח גס
8. אופים 20 דקות, או עד שהלחמניות משחימות (כל תנור קצת שונה)
שיהיה בתיאבון!