דרגת קושי: קל
מצרכים: להכנת בצק פריך: 300 ג' קמח קר ומנופה 180 ג' חמאה / מחמאה קרה וחתוכה לקוביות 120 ג' אבקת סוכר כפית גרידת לימון חצי מקל וניל או כף תמצית וניל אמיתית 1 ביצה טרופה כף מים להכנת המילוי: חבילת חלווה למריחה של 'אחוה'
אופן ההכנה:
1. מערבבים במיקסר את המצרכים היבשים (הקמח, אבקת הסוכר, הווניל וגרידת הלימון) עם החמאה, עד שמתקבל מרקם פירורי.
2. מוסיפים את הביצה והמים ומערבבים מעט עד שמתקבל בצק.
3. את התערובת עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.
4. מרדדים את הבצק, וחורצים עיגולים (אפשר ע"י כוס ריקה). 5. מזליפים במרכז העיגול ממרח חלווה "אחוה" (כפית גדושה).
6. מקפלים את עיגול הבצק משלושה כיוונים, עד ליצירת משולש / אוזן המן.
7. מהדקים היטב את קצוות הבצק.
8. מסדרים בתבנית אפיה ואופים בטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ-25 עד 30 דקות, עד לקבלת צבע זהוב. אופציה לשדרוג הבצק: להחליף 50 ג' קמח ב-50 ג' אבקת שקדים מולבנים ולהקטין בחצי את כמות אבקת הסוכר.
המתכון באדיבות חברת "אחוה"