מאת: בלוגר האוכל ראובן מייסלוס  |
אם יש משהו שילדים אוהבים זה אוכל מטוגן (אני אגלה לכם סוד, זה לא רק ילדים). שניצלים, צ'יפס, ביצים, והמבורגר הם בין המאכלים האהובים על כולם. האגדה מספרת, שיום אחד במאה ה-19 בממלכת בריטניה, קם גאון סקוטי, שמצא דרך לחבר את הכל יחד, וליצור את הביצה הסקוטית. ביצה רכה, מצופה בשר טחון, מצופה בפירורי לחם, ומטוגנת. תצרפו לזה בירה קרה, צ׳יפס וחמוצים, ואת פשטו בעננים! מנה פשוטה, עשירה בחלבון, פוטוגנית, ושונה מהמבורגר רגיל. תכינו את המצלמות לרגע הכי יפה, כשחוצים את הביצה והחלמון נוזל.
רכיבים:
10 ביצים
1 קילו בשר טחון בינוני/דק
2 ביצה טרופה
פירורי לחם
קמח לבן
כף פלפל
כף מלח
קערה עם מים וקרח
1 ליטר שמן לטיגון עמוק
*רצוי להגיש עם מתבלים וצ׳יפס
הכנה:
1. מרתיחים מים בסיר גדול
2. מכניסים את הביצים יחד לסיר לבישול
3. 7 דקות בדיוק זה מרכז נוזלי. אפשר יותר/פחות זמן לפי הטעם האישי
4. מוציאים ישר לקערת מי קרח ל כ 10 דקות, ומקלפים בעדינות את הקליפה מהביצים
5. מערבבים את הבשר הטחון עם המלח והפלפל (אפשר להוסיף כף אבקת שום מי שאוהב), ומחלקים ל 10 מנות של 100 גרם
6. משטחים דק מנה של הבשר הטחון בידיים, ועוטפים ביצה עם הבשר ומהדקים. חוזרים על זה עבור כלל הביצים.
7. כשמסיימים, שמים בפריזר ל 10 דקות, או במקרר בערך 3/4 שעה, את הקציצות שיתגבשו קצת. בינתיים נחמם את סיר השמן עד כ 190 מעלות
8. מקמחים את הקציצות, מושכים בביצה טרופה, וטובלים בפירורי לחם
9. מטגנים את הביצים כ 3 דקות כל אחת, עד שמזהיב מכל הצדדים
10. מגישים עם צ׳יפס, ירקות ומטבלים
בתאבון!