העולם מתחלק לשניים: כאלה שאוהבים אבוקדו וכאלה שלא. אם אתם נמנים בין אלה שאוהבים את הפרי הירוק שהוכתר כמלך הפירות, הכתבה הזו היא במיוחד עבורכם.
פרי עץ האבוקדו, על אף היותו פרי, נחשב בישראל דווקא כירק, וככזה השימוש הנפוץ ביותר שנעשה בו הוא בסלטים ובממרחים שונים ללחם. אך פרי עץ האבוקדו, שמוצאו המקורי בדרום אמריקה וכיום גם גדל בהצלחה רבה בישראל, משמש ברבות ממדינות המוצא שלו ובעיקר בברזיל, כפרי שמככב בקינוחים ובמיני מתיקה.

ארטיק אבוקדו לימון. צילום: הדס ניצן
יתרונותיו התזונתיים של האבוקדו באים לידי ביטוי בשומן טוב, ובוויטמינים D, A, B, E, K, C, וגם באשלגן, ברזל, נחושת, סידן, זרחן, מגנזיום, נתרן, מנגן, אבץ, קובלט, יוד, נחושת ומינרלים נוספים, פיטוסטרולים, כלורופיל, לציטין, סקווראן ובסיבים תזונתיים.
למרות השם שיצא לו הוא אינו משמין ולכן השימוש בו בקינוחים הוא נפלא. ניתן לשלב עם האבוקדו מני ממתיקים שונים בהם שוקולד, מני רטבים מתוקים וכמובן גם שילוב של פירות אחרים. בשונה מקצפות או שמנת שמשמשת לקינוחים רבים, באבוקדו השומן הוא בלתי רווי והקלוריות ממנו לא נאגרות בגוף באותו האופן, נהפוך-הוא, יש מי שעושים שימוש באבוקדו דווקא לצורך ירידה במשקל.

שייק אבוקדו. צילום: הדס ניצן
אז למקרה שלא ידעתם, הטרנד החדש באוכל הבריא הוא מנות מתיקה וקינוחים.. כן, כן, מאבוקדו. ניתן למצוא ברשת מתכונים לעוגות אבוקדו, מוס אבוקדו ואפילו לרכוש בגלידריות מובחרות גלידה שעשויה מאבוקדו. אז לאלו מכם שרוצים להתסות בחוויה המתוקה, הרי לפניכם מתכון קל להכנה של "אבוקדו גרנות", המורכב ממרכיבים טבעיים בלבד, טעים להפליא ומענג:
מתכון לטראפלס שוקולד ואבוקדו
1. בבלנדר רב עצמה כותשים כוס אגוזי מקדמיה עם תוכנו של אבוקדו בשל.
2. מוסיפים כף וחצי אבקת קקאו איכותית, 10 תמרים (ללא חרצן), וסירופ מייפל להמתקה על פי הטעם.
3. מכניסים את התערובת למקרר לכמה שעות.
4. מגלגלים לכדורים בתוך אבקת קקאו / אגוזי פיסטוק / קוקוס עד לציפויים המלא. מאחסנים במקפיא ונהנים.
בתיאבון!