חיפוש

מתכון לאוזני המן מתוקות ומלוחות

הפעם המדור מציע לרגל החג אוזני המן, בגרסה המתוקה וגם "נהפוך הוא" במלוח

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

בפורים נהוג להתחפש ול"התהפך" לכן השף קונדיטור מוריס מונייר והקונדיטור ערן שוורצברד סיפקו מתכונים לאוזני המן גם בגרסה המתוקה וגם בגרסת נשנוש מלוחה מבצק תרד במילוי זוקיני, נענע וגבינות, שילכו יופי במסיבת הפורים לצד הבירה או כפינגר פוד.


אוזן המן מתוקה

מבצק פריך וניל במילוי פרג
המצרכים ל-25 יחידות

צילומים: דניאל לילה

 

לבצק:
150 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
50 גרם שקד טחון
50 גרם ביצים
3 גגם מלח
200 גרם קמח
4 גרם אבקת אפיה
10 גרם פרג

 

אופן הכנת הבצק:
לערבב בוו לישה את החמאה ואבקת הסוכר, להוסיף את השקדים הטחונים ואת הביצים בהדרגה, להוסיף את הפרג.
לבסוף להוסיף מלח, אבקת אפיה וקמחים
לקרר את הבצק
לרדד ולקרוץ בגודל הרצוי.

 

למלית פרג:
1 ליטר מים
1 ק"ג סוכר
300  גרם דבש
400 גרם חמאה
1 ק"ג פרג
גרידת לימון.

 

אופן הכנת המלית:
להרתיח בסיר את כל החומרים יחד ולבשל בכדי לפתוח את הפרג.

 

אוזן המן מלוחה

מבצק פריך תרד במילוי זוקיני, נענע וגבינות.

המצרכים ל-30 יחידות.

צילומים: דניאל לילה

 

לבצק:
300 גרם קמח
200 גרם חמאה קרה
65 גרם מים
4 גרם מלח
10 גרם סוכר
100 גרם תרד קפוא.

 

אופן הכנת הבצק:
לערבב בוו לישה את הקמח והחמאה עד פירורים גדולים
להוסיף מים, סוכר, מלח ולהמשיך ללוש עד קבלת מרקם אחיד
מסיימים את לישת הבצק ידנית
מקררים לילה במקרר
מרדדים לעובי הרצוי ומחזירים למקרר לעוד שעה
קורצים בגודל הרצוי.

 

למלית זוקיני:
25 גרם זוקיני צלוי
40 גרם קרם שום
5 גרם גבינת פטה מתפוררת
10 גרם נענע
גרידת לימון
קורט מלח
קורט פלפל.

צילומים: דניאל לילה

 

אופן הכנת המלית:
לאחר צליית הזוקיני להשאיר בקירור עד טמפרטורת החדר
לאחר מכן לערבב את כל המרכיבים יחד עם הזוקיני

 

 

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.