חיפוש

מרק דלעת וסלרי

לרגל מזג האוויר החורפי, לא התאפקנו והחלטנו להציע לכם מתכון למרק עשיר המבוסס על ירקות וחלב קוקוס

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

המרק הזה מזכיר מעט את המרק המוקרם התאילנדי, אך בעל טעמים עדינים המתאימים לחיך הישראלית. שילוב של דלעת, עלי סלרי וקרם קוקוס הופכים את המרק לקרמי וטעים במיוחד.

 

מרק דלעת וסלרי

 

מצרכים (5 מנות):

1 דלעת בינונית קלופה וחתוכה לקוביות (3 כוסות)

2-3 גזרים גדולים, קלופים ופרוסים גס

2-3 עלי סלרי גדולים קצוצים דק

1 בצל קטן קצוץ וחתוך לקוביות 1 כפית שום כתוש

1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ

1 פחית חלב קוקוס

3/4 כף שמן זית

5 כוסות מים 1/2 כפית סוכר

1/8 כפית אגוז מוסקט מלח ופלפל לפי הטעם

 

להגשה: 1 שקית מאסטר שף קרוטונים למרק בתיבול פפריקה (350 גרם)

 

אופן ההכנה:

1. מטגנים בשמן הזית את הבצל, הגזר, הסלרי והג'ינג'ר על אש בינונית כ-10 דקות.

2. מוסיפים את קוביות הדלעת ומבשלים 5 דקות נוספות.

3. מוסיפים את המים והתבלינים, מלבד המלח והפלפל, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה ועד לריכוך מלא של הדלעת.

4. בעזרת מצקת מוציאים לקערה קטנה כ- 1/3 מכמות קוביות הדלעת ומניחים בצד.

5. מוסיפים את חלב הקוקוס וטוחנים בעזרת בלנדר מוט למרק בעל מרקם חלק (ניתן לטחון את הירקות בבלנדר עם מעט ממי הבישול ולהחזיר לסיר לפני הוספת חלב הקוקוס).

6. מוסיפים את המלח והפלפל לפי הטעם. טועמים ומתקנים תיבול.

7. מוסיפים את קוביות הדלעת פנימה ומגישים חם לצד קרוטונים.

 

צילום וסטיילינג: יולה זובירצקי

המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו - מתכונאית, בעלת הטור הקולינרי sweet weekend      

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
ויטרינה הוסיפו מוצר לויטרינה

בעלי עסקים וחברות, יזמים, מנהלי שיווק, מעצבים ואמנים - יש לכם עסק, מיזם, מוצר או שירות חדש ומעניין ולא אכפת לכם שכולם ישמעו עליו וירצו לקנות אותו? השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.