מאת: בלוגר האוכל ראובן מייסלוס  |
אם גם לכם בא לטוס למזרח הרחוק בחגים, אז שתדעו לכם שאתם ממש לא לבד. אם יש משהו שאני מתגעגע אליו מאז הקורונה זה לטוס לחו״ל, להסתובב בשווקים, ולאכול אוכל מקומי. אני מאוד אוהב אוכל חריף, ואחרי שגרתי במזרח אסיה תקופה, התאהבתי בטעמים ובאוכל המוקפץ שמוגש על מצע אורז או נודלז מסוגים שונים עם מלא תוספות מעל. היום אני מכין אתכם מנה קלה ומהירה של מוקפץ בקר עם ירקות ואטריות. אתם מוזמנים להחליף את הבקר בעוף, דגים, או כל חלבון אחר. כמו כן, אתם יכולים להחליף את הנודלז באורז שבושל מראש והתקרר.
המצרכים:
1 ק״ג בשר בקר פרוס דק – אני השתמשתי בשייטל
½ ראש כרוב
4 פלפלים גמבות
1 בצל גדול
1 ראש שום קלוף
50 גרם ג׳ינג׳ר טרי מקולף
400 גרם נודלז
50 גרם בוטנים
1 פלפל חריף
רוטב צ׳ילי מתוק
סרירצ׳ה
שמן שומשום
שמן קנולה/חמניות
פלפל שחור – אני השתמשתי בסצ׳ואן
מלח
הכנה:
1. מבשלים את הנודלז בסיר עם מים רותחים לפי ההוראות באריזה ומצננים במים קרים
2. קוצצים את כל הירקות להקפצה – גמבות, בצל, שום, ג׳ינג׳ר וכרוב
3. מחממים את המחבת (רצוי ווק) לטמפרטורה מקסימלית
4. מוסיפים שמן שומשום יחד עם הבשר והפלפל השחור וצורבים 3-4 דקות
5. מוציאים את הבשר ומניחים בצד, ומוסיפים שמן קנולה לווק
6. מקפיצים את כל הירקות פרט לכרוב כ 3-4 דקות במחבת, מוסיפים את הכרוב ומקפיצים עוד 2 דקות
7. מוסיפים סרירצ׳ה ורוטב צ׳ילי מתוק בנדיבות ומערבבים
8. מוסיפים את הנודלז המצונן למחבת ומערבבים
9. שופכים את המוקפץ לצלחת הגשה ומפזרים את הבשר מעל
10. מפזרים בוטנים כתושים וטבעות פלפל חריף מעל (אתם יכולים להוסיף עוד כל מה שבא לכם).
בתאבון!