חיפוש

מקסיקנה

המסעדה המקסיקנית הותיקה מרחוב בוגרשוב בתל אביב, חוגגת עשור וגם מתיחת פנים חדשה ושיפוץ כללי למקום. כתבנו אסף כדורי הלך לבדוק האם תצליח מקסיקנה לגרום לו לשנות את דעתו על אוכל מקסיקני בישראל

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים
אוכל מקסיקני במקסיקו זה טוב. אוכל מקסיקני בישראל זה רע. על 2 המשפטים האלה אני נשען כבר שנים ארוכות. במשך תקופה ארוכה שמעתי שמשפצים את 'מקסיקנה' לרגל חגיגות העשור של המקום ושהולך להיות גם תפריט חדש. כמו ילד טוב חיכיתי ולבסוף שנודע לי שהכל מוכן – הגעתי. היה זה ערב שבת ולדעתי חוויתי באותו ערב את הרוח החזקה ביותר מזה שנים, מה גם שהקרבה לים, לא ממש עזרה. למסעדה נכנסנו אני ויעל פזורי שיער וקיווינו שאנחנו לקראת ערב מקסיקני טעים. מיד הזמנו משקאות: מרגריטה ליים (39 שקלים) וקוקטייל פינאפל אקספרס (39). המרגריטה הייתה עשויה טוב, חמיצות הלימון השתלבה נהדר עם המתיקות ועוד יותר טוב עם חלקיקי המלח (כנדרש) על דפנות הכוס, בהחלט מרענן וטוב. קוקטייל הפינאפל אקספרס הורכב מטקילה, קוקוס, מיץ אננס, מי ורדים, גינג'ר, הל וקינמון. לכאורה המון מרכיבים וטעמים אבל איכשהו כולם חברו יחד לכדי טעם מעניין על גבול החדשני עבורי. אהבתי. כששקטה נפשי מהקור בחוץ הסתכלתי על העיצוב המחודש של המקום שמחבר את הסועדים לתרבות המקסיקנית: הקירות שובצו באיורים ותמונות מסורתיות מההיסטוריה המקסיקנית, על אריחי הרצפה שובצו פרחים כמו בבתי האוכל במקסיקו העתיקה ובחלל עצמו הוצבו כיסאות ושולחנות עץ שצבועים בצבעים של ורוד, צהוב וירוק.

לראשונות לקחנו:

נאצ'וס גווקמולה (39), פלאוטס (34) ופינייה (45). עבורי המבחן האמיתי במסעדות מקסיקניות זהו הנאצ'וס. פתחת נאצ'וס משקית והבאת ללקוח? אתה לא מסעדה מקסיקנית. עשית אותם במקום? שאפו! 'מקסיקנה' לא רק שעושה אותם במקום, היא אפילו עושה אותם במקום בצורה מושלמת. לא טעמתי נאצ'וס כאלה טובים כמעט בשום מקום, כולל מסעדות מקסיקניות נחשבות בארצות הברית. הנאצ'וס הגיעו עם סלסת אבוקדו וגבינת קסו פרסקו מפוררת מעל. אני לא כל כך מבין בעונות של אבוקדו אבל כנראה שזו העונה כי הוא היה מעולה. לא אגזים ואומר שזו הייתה מנת הנאצ'וס הכי טובה שאכלתי. מקסיקנה כנראה הנאצ'וס הכי טובים שתמצאו כאן כנראה הנאצ'וס הכי טובים שתמצאו כאן מנת הפלאוטס היא בעצם מנה של 4 טורטיות חיטה מגולגלות ואפויות במילוי שום ומוצרלה ומגיעה בליווי סלסה. המנה כשלעצמה הייתה טעימה ונטרפה, אך הייתה כבדה יתר על המידה ויותר הזכירה מנה במסעדה איטלקית. הפינייה היא סלט שמורכב מחסה, מיקס עלים, אננס, קולורבי אבוקדו, שרי, בצל סגול ופקאנים ברוטב הדרים. הירקות היו טריים מאוד, הרוטב היה מרענן ובהחלט לא הזיק שמעל הסלט נחו להן רצועות נאצ'וס. אהבתי מאוד את כלי העץ המקסים והנעים שהסלט הוגש עליו.

לעיקריות לקחנו:

אנצ'לדס פויו טינגה (64) וטאקוס (64). האנצ'לדס הייתה מורכבת מנתחי עוף מפורק, מתובלים בצ'יפוטלה מעושן ועגבניות שרופות עם מוצרלה וכל זה בתוך טורטיות חיטה ומעל סלסה, גבינת צ'דר, שמנת חמוצה ובצל ירוק עם רוטב מיוחד שניתן לבחירה אבל במקרה הזה לקחנו מולה פובלאנו, רוטב מסורתי העשוי פלפלים ושוקולד! במבט ראשון על המרכיבים המנה נשמעת עמוסה. במבט שני היא צבעונית ומעניינת. שילוב הרוטב המסורתי יצרו מנה חריפה ומתקתקה במקביל דבר אשר הסעיר את פי, בהחלט לא מהדברים השגרתיים שאני אוכל ביום יום. נתחי העוף היו רכים ונחו להם היטב בתוך הטורטיה שבגלל כל הרטבים הייתה רכה ונחתכה בקלות. אזהרה קלה: המנה כבדה. ובשביל לטעום מנות נוספות, כדאי לחלוק ולא לאכול אחת שלמה. בטאקוס ניתן לבחור 2 מילויים שונים אז בחרנו במילוי נתחוני פילה דג (פסקאדו) שהגיעו בציפוי קריספי של בלילת בירה, ברוטב חלפניו ליים עם גווקמולה, כרוב כבוש ובצל סגול והוספנו גם גבינת קסו פרסקו (6 שקלים) המילוי השני היה בקר (ברבקואה) עם פריחולס, בצל סגול וכוסברה. נתחוני הדג היו מטוגנים בדיוק במידה הנכונה ולא הורגשה שמנוניות יתר והשילוב עם הרטבים, האבוקדו והגבינה יצרו טאקו טעים ולא מתחכם. הטאקו השני היה ממולא בבשר בקר בבישול איטי שהיה מעט יבש כשלעצמו אך יחד עם שאר הדברים הרגיש נכון בפה, הפריחולס (קרם שעועית) הייתה טובה והזכירה לנו כמה אנחנו אוהבים אוכל מקסיקני. מקסיקנה נאצ'וס בקר (ברבקואה) עם פריחולס, בצל סגול וכוסברה. תענוג אמתי!

ולקינוח

לסיום לקחנו קינוח שהומלץ באופן חם על ידי המלצרית, 'קרמה דה מנגו' (35) והחלטתי גם לסיים עם שוקולטה מקסיקנו (15). השוקולטה לפי התפריט הורכבה משוקו מקסיקני חם ופיקנטי על בסיס שוקולד מריר, סוכר חום וקינמון. בפועל קיבלנו שוקו חם טוב שחימם את הלב והקיבה אבל לא הצלחתי הגיע לטעם הפיקנטי והקינמוני שהובטח בתפריט. לגבי הקינוח, המלצרית ידעה על מה היא מדברת. בתוך כוס נחמדה הגיעו: קרם מנגו, פירורי מרנג נוגט, קרם שוקולד לבן עדין ורוטב מנגו ומעל נח לו משולש נאצ'וס מתוק. קרם המנגו היה מפנק והשתלב נהדר עם המרנג ושאר החברים, סיום נהדר לארוחה טובה. מקסיקנה קרמה דה מנגו - המלצרית יודעת על מה היא מדברת היה לנו ערב מקסיקני טעים. בהחלט הפתעה נעימה אחרי הדעה הלא חיובית שסחבתי עמי על האוכל המקסיקני בארצנו הקטנה. זו הייתה ארוחה של טעמים, קולות וצבעים ובהחלט לכמה שעות הרגשנו במקום אחר, צבעוני, שמח יותר וטעים.

ציון במדד ויטרינה: 8.7

מיקום: בוגרשוב 7 ת"א שעות פתיחה: כל השבוע – 12:00-00:00 (לא כשר) שירות: אדיב, נעים ומקצועי מחירים: סבירים והוגנים חנייה: חניונים בסביבה אווירה: תוססת מתאים ל: אוהבי אוכל מקסיקני
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.