חיפוש

ביקור במסעדת תשבי

תפריט ערב חדש במסעדת תשבי בזכרון יעקב מציע מנות דגים, פחמימות, גבינות וירקות בדגש טרי ועונתי עם קינוחים מדהימים ויין במחיר שווה ביותר. יוליה פרליק ניב הצפינה עד לזכרון כדי לטעום

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

במסעדת תשבי במדרחוב הפסטורלי של זכרון יעקב חנכו תפריט ערב חדש המבוסס על פרודוקטים עונתיים טריים עם כמה יתרונות מובהקים שאין בשום מקום אחר. ליקב תשבי המשפחתי והוותיק יש, בנוסף למרכז המבקרים ולמסעדה דרומית לזכרון יעקב, גם מסעדה רומנטית במבנה עתיק ומלא אופי במדרחוב של זכרון.

 

זו מסעדה חלבית כשרה ובה עושים שימוש בתוצרת אזורית ומקומית, בדגה עונתית טרייה, בשלל ירקות וגבינות (למשל מנת בוראטה מצוינת), אבל מעל הכל יש שלושה יתרונות משמעותיים, שניים מהם ייחודיים לגמרי.

 

היתרון הראשון הוא טאבון האבן הלוהט המפיק מתוכו פיצות עם שילובים מקוריים ופוקצ'ות קריספיות ונימוחות ואין כמו פחמימות טעימות בערב חורפי. 

פיצות חמות מהטאבון, תפריט ערב חדש בתשבי זכרון, צילום דני גולן

פיצות חמות מהטאבון, תפריט ערב חדש בתשבי זכרון, צילום דני גולן

 

היתרון השני הוא היינות של תשבי הנמכרים במחירים זולים מאוד, ממש מחירי עלות נגישים לכל כיס, מ-40 שקלים לבקבוק יין, מחיר של כוס יין בכל מסעדה אחרת. הם מכנים זאת "מחירי מדף" וזה אכן כך, על השקל. 


היתרון השלישי הוא הבלעדיות לייבוא של שוקולדים של מותג העל הצרפתי האיכותי ולרונה - VALRHONA. משפחת תשבי מייבאת את חומרי הגלם של ולרונה ומהם מכינים במקום קינוחים נהדרים וגלידת שמנת עשירה וקרמית במיוחד. 

על בניית התפריט הופקד השף ליאור פטרקובסקי היוצר בכל יום ספיישלים משתנים על בסיס יומי לצד תפריט חדש וקבוע. בין המנות בתפריט הערב החדש מנות ראשונות כמו קרפצ'ו סלמון המוגש בליווי צנונית, בצל ירוק, פלפל חריף, שמן זית, בלסמי מצומצם גבינת פרמזן, מוגש עם פוקצ'ה (52 שקלים); מאפה בירה וקממבר בליווי ריבת יין, עוד מוצר ייחודי לתשבי (42 שקלים); מבחר גבינות משק בליווי פירות העונה (120-70 שקלים); ניוקי בעבודת יד (53 שקלים);

מאפה בירה וקממבר בליווי ריבת יין צילום דני גולן

מאפה בירה וקממבר בליווי ריבת יין צילום דני גולן

 

בגזרת העיקריות יש פילה דניס אפוי בתנור עצים לצד ניוקי וירקות גינה, מוקפץ בחמאה ופרמזן (110 שקלים); פפרדלה נפוליטנה ברוטב עגבניות, בזיליקום, פרמזן (60 שקלים); רדיאטורה עם שמנת, גבינת עיזים ופטרוזיליה (68 שקלים); רביולי בטטה וסלמון (75 שקלים); מגוון פיצות עם תוספות מעניינות, למשל פיצה עם אננס, אנשובי, גבינת פקורינו ועלי רוקט (64 שקלים); פיצה ביאנקה – פיצה לבנה (ללא רוטב עגבניות) עם מיני פטריות, גבינת מסקרפונה, גבינת פקורינו ועירית (64 שקלים); קלצונה עם גבינת עיזים ומוצרלה (60 שקלים) ועוד. 

פסטה, מסעדת תשבי, צילום דני גולן

פסטה במסעדת תשבי, צילום דני גולן

 

בחרנו במנת דג דניס על ניוקי בעבודת יד נימוח, מנת בוראטה שהייתה בתפריט הספיישל היומי, סלט ניסואז בגרסה עדכנית כשבמקום טונה משומרת מקופסה ותפוח אדמה הוא מוגש בליווי סלמון מעושן ובטטה אפויה ופיצה ביאנקה שיצאה מהתנור בדיוק דקה לפני שנגסנו בה. 


בכל מקרה תשאירו מקום לקינוח או ליתר דיוק לקינוחים. בחלל בתוך המסעדה מסתתרת ויטרינה עמוסה בקינוחים פוטוגניים. בחרנו בפאי לימון אישי מתקתק-חמצמץ ובקינוח של טראט שוקולדי על בסיס שוקולד ולרונה המוגשת בליווי גלידה שאף היא מבוססת על השוקולד הנחשב בין הטובים בעולם ואהוד על קונדיטורים ושוקולטיירים (38-35 שקלים לקינוח). 

עוגת תפוחים במתחם תשבי. צלם דני גולן

עוגת התפוחים של מסעדת תשבי. צלם דני גולן

 

מסעדת תשבי, המייסדים 33, זכרון יעקב, כשר (סגור בשבת), 04-6290280


 

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.