שותא הוא אמנם שם נפוץ לגבר גרוזיני, אך המסעדה שנושאת את השם הזה דווקא בכלל מנוהלת על ידי שתי נשים: לאה אוצ'רי ובלה חנן. בשותא יש אוכל גרוזיני אותנטי שעליו אחראית בלה חנן תוך שימוש בתבלינים ובחומרי גלם מיובאים מגרוזיה, שמשמרים את הטעם המיוחד של המנות.

לאה אוצ'רי ובלה חנן - הנשים של שותא
הקירות צבועים בצבעים עזים, והחלל מורכב מאוסף אקלקטי של ריהוט עתיק ומשוחזר, כלים שעברו במשפחות של הבעלים מדור לדור, ותמונות משפחתיות מרגשות - יוצרים את האווירה החמה והאותנטית. ובנוסף, לאה אוצ'רי דואגת לעבור בין האורחים ולתת תחושה ביתית.

בתחילת הארוחה הגישו לנו ספראבי - יין אדום יבש גיאורגי, שהיה טעמים ומחמם.
בגזרת הסלטים היה מבחר מעניין והלכנו על סלט לוביו (28 ₪) - סלט חם עם שעועית, גמבה, שומשום ובצל מבושל - טעים וקצת מתקתק - מזכיר קצת ליצ'ו - להונגרים שבינינו..
במנות הראשונות הזמנו טולמה - עלי גפן במילוי גבינת עיזים, מטבל יוגורט ונענע (38 ₪). פשוט מושלם! מגיע על סלט של עגבניות וגמבות שבאופן מפתיע משתלב מעולה.

חצ'אפורי

חינקאלי
ואיך אפשר להיות במסעדה גרוזינית מבלי להזמין חאצ'פורי? מדובר במאפה בצק ממולא ב 4 סוגי גבינות (46 ₪) - יש גם כזה שממולא בגבינות ותרד נראה כמו בורקס עם טעם מוכר
למנה עיקרית הזמנו
תביליסורי - מאכל גיאורגי שהוא בעצם תבשיל קדרת עגל, יין אדום, שזיפים שחורים ודובדבנים ( 92 ₪) עם תפוחי אדמה וגזר וגם אגס ופטרוזיליה שהיה ממש טעים.
האגס והפטרוזיליה מוסיפים המון ונותנים לכל המנה טעם ייחודי מאוד.

תביליסורי
לקינוח הזמנו צורצ'חלה - קינוח שנעשה עבור המסעדה במיוחד. מדובר באגוזי מלך מצופים ברפרפת יין ענבים ביתית (29 ₪). זהו
קינוח מיוחד שלא טעמתי אף פעם משהו שדומה לו - מתאים לטו בשבט המתקרב.
שתינו עם הקינוח חליטת לואיזה בקנקן צבעוני וכוסות מעוצבות (29 ₪).
משהו ייחודי למקום וממש לא נפוץ בישראל הוא המנהג הגרוזיני שלא מפנים כלים - כי לדעתם זה מעליב - כאילו רוצים שתלך. וכאן? ממש לא רוצים שתלך. אלא שתהיה חלק מההוויה ותישאר וכמה שיותר.
נתון מעניין נוסף הוא שבגיאורגיה לא יגישו לך קפה עם הקינוח אלא וודקה שמנקה את השומן, אבל המסעדה מתאימה את עצמה לקהל הישראלי ומגישה קפה שחור, נס או תה אבל לא מחזיקה מכונות קפה. אז כדי להרגיש גרוזינים ליום אחד, סיימנו את התענוג עם קצת צ'אצ'א - וודקה גרוזינית.
אחרי 3 שעות שעברו ממש מהר, הרגשנו שלא רוצים שנעזוב.
מסתבר שזה מקובל ואפילו נהוג להישאר 5 שעות ויותר.
איפה: קיבוץ שמרת, כביש עכו-נהריה 04-8219698 , 04-8219208
כשנכנסים לקיבוץ נוסעים ישר עד שרואים את השלט מצד ימין
מתי: ג'-ו' 18:00 עד אחרון הסועדים , שבת 13:00- עד אחרון הסועדים
רצוי להזמין מקום מראש
אווירה: חגיגה גרוזינית במיטבה. בהחלט חוויה!
ציון במדד ויטרינה: 9.0