חיפוש

בנאות גולף ירביצני

והפעם שלחנו את כתבתנו הדס בשן להתחכך עם חוג הסילון במסעדת מריפוסה שבקיסריה - פנינה קולינרית שמגישה מנות גורמה יצירתיות, חצופות ומקוריות. איך היה והאם היא תשוב לשם בקרוב? כל התשובות לפניכם

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

מה אתם יודעים על גולף? סביר להניח שמעט מאוד. הידע שלי באופן אישי, ניזון בעיקר מצפיה בפרקים של לארי דיוויד. אך לאחרונה נחשפתי לעולם הגולף לא רק דרך המסך, באדיבות מסעדת "מריפוסה" הממוקמת במועדון הגולף בקיסריה.


המסעדה שקיימת כבר שנה וחצי משקיפה על המדשאות היוקרתיות והמטופחות, עטורות הדגלים והגומות, ביניהן משייטים להם רכבי הגולף המפורסמים. בצהרי היום אפשר לחזות בכמה טייקונים לבושים היטב, חמושים במשקפי שמש ממותגים, חובטים בכדורים שעל המדשאה ובין חבטה אחת לאחרת, מקבלים החלטות שיטלטלו את המשק.


בתוך כל האווירה האריסטוקרטית והיוקרתית הזו, גיליתי את הריחות, הטעמים והאנשים המזמינים (ללא כל קשר למעמדם) של מסעדת מרפיוסה.

מריפוסה - מסעדה בקיסריהמריפוסה - הבר אל מול מדשאות הגולף. אווירה של יוקרתיות


הטריו שמאחורי המסעדה


מריפוסה היא מסעדת שף ומתומחרת בהתאם, אבל היא לא אליטיסטית ומנוכרת, אלא בדיוק ההיפך - העיצוב חם ומזמין והשירות אדיב. שיחה קצרה עם אחד משלושת הבעלים, מאיר אלאלוף ("אומרים שאני דומה למאיר אדוני, אבל אני מאיר אחר"), משלימה את התמונה הזו. 

שלושת השפים: מימין מאיר אלאלוף, חביב משה ויומי לוי. צילום: דניאל לילה

 

מאיר מלא חיוכים וסיפורים, ניכר שאצלו כל אורח מקבל יחס שווה וחם והוא אפילו לא נוהג לשחק גולף ("אני מעדיף ים"). השותפים האחרים הם חביב משה ויומי לוי, טריו שכבר עבר קילומטראז' יחד ולחוד במסעדות בתל אביב, עד שלבסוף החליטו להביא את הכשרון שלהם דווקא לקיסריה. 

 

יחד, יש להם פוטנציאל למשוך קהל מגוון – החל מתל אביבים עם חיך מעודכן שמוכנים לנסוע שעה בשביל להגיע למסעדה טובה, ועד משפחות מכל רחבי הארץ. למסעדה מגיעים גם לקוחות של מועדון הגולף, אנשי עסקים וזוגות שיצאו לגיחה רומנטית. במקום נערכים גם אירועים. בערב בו אני ביקרתי לדוגמא, נערכה מסיבת יום הולדת של סטודנטיות באחד מחלקי המסעדה. 

 

המנות – ד"ש מהטיול במזרח הרחוק


המטבח של מריפוסה מוגדר כפיוז'ן עדכני בעל השפעות אסייתיות. הטרנד התאילנדי שסוחף את ישראל ולא נח, עשה גיחה גם לכאן, במקביל לטעמים הודים אקזוטים. בין המנות המרכיבות את התפריט תוכלו למצוא דגים טריים ובשר איכותי המצולחתים בצורה יצירתית ונועזת.

 

ראשונות


פתחתי בשלוש מנות ראשונות: סשימי דג ים - שמן עלי קארי, יוגורט יוזו, סורבה קמפרי אשכולית, כוסברה, צ׳ילי ומלפפון (58 שקל) טטאקי סינטה - ג’ינג’ר טרי, למון גראס, חסה סלנובה, שאטה ושקדים ברוטב סויה, סילאן ולימון (54 שקל) וכבד אווז עם גלידת תה ירוק (כן). את הכל ליווינו בפרעצל חם (18 שקל) שהגיע עם שלושה מטבלים. 

 

מצחיק לחשוב על הפרצעל העממי כשהוא מלווה בארשת הכבוד של מנות הגורמה – אבל היי, זה עבד. הכבד אווז היה פשוט שמימי. הוא נמס בפה בשנייה והשתלב בצורה מפתיעה עם הגלידה והתבלינים. 

ברולה כבדי עוף צילום נופר בוגנים

פטה כבד אווז בסגנון בורלה - נמס בפה


גלידה בתור מנה ראשונה? תתפלאו – גם הסשימי החליט להתלוות לגלידה, הפעם בטעם אשכוליות. מנת הגלידה שלא הוגשה כקינוח התבררה כמעניינת ומפתיעה ושידרגה את הערב מסתם עוד בילוי שגרתי במסעדה. הסשימי והסינטה היו טריים, מרעננים, ובעיקר  - מאוזנים. "יש פה איזון  מדויק בכל היבט" אמר בן הלוויה שלי, חובב ידוע של איזונים והרמוניות. 
סשימי עם גלידה במריפוסה צילום נופר בוגנים

אני הנהנתי בהסכמה בעודי מחכה למנות העיקריות, צופה במדשאה הירוקה ולוגמת מהקוקטייל "גומה 19" (53 שקל), הנקרא בהתאם לרוח המקום. אבל טעמו לקח אותי דווקא לבונגלו בתאילנד, עם השילוב של רום, מנגו, קוקוס, פסיפלורה, ואננס. גם כאן כמובן, יש קצת גלידה או יותר נכון "קציפת מנגו כתומה" – ויפהפיה. ידידי הסתפק בבירה "מלכה" תוצרת הארץ, מתוך מגוון הבירות והיינות המרשים שבתפריט.

 

עיקריות


המנות העיקריות הגיעו והמשיכו את גל האושר שעלינו עליו. על צלחת אובאלית הגיעה מנה גדושה של לברק צרוב על קריספי רייס עם קרם עגבניות וגראם מסאלה (121 שקל), ואני התענגתי על כל ביס ממנו. דרישת השלום המעודנת הזו מהודו, על תבליניה וסודותיה, בפרשנות של "מריפוסה" – הייתה בדיוק במקום. הדג היה משובח, האורז היה דביק, רך ונעים, התיבלון היה בדיוק במידה – מזמן לא נהניתי כך מדג. 

דג במריפוסה. צילום: נופר בוגנים

בן הלוויה שמח לצפות בי נהנית אבל הודה שאחרי חודש בהודו, הוא מעדיף להתמקד דווקא במנת הסינטה על הגריל, בחמאת פורצ׳יני, תרד, שום וניוקי (140 שקל). טווח המחירים אמנם נראה מעט יקר, אך במרפיוסה כל מנה היא מדויקת והערך תמורת הכסף לגמרי נכח על השולחן.

סינטה בחמאת פורצ׳יני וניוקי פריך צילום נופר בוגנים


ולקינוח


שני קינוחים קלילים שלחו אותנו לביתנו. ברולה טרופי עם גלידת קוקוס וסורבה מנגו; ובננה מקורמלת עם מוס קרמל מלוח, בוואריה וניל, מילפיי מקורמל, קציפת קפה וגלידת וניל. שני הקינוחים מוצעים באותו המחיר – 46 שקל, שניהם לא מתוקים מדי, מתוחכמים ומקסימים. בדרך כלל אני אוהבת את הקרם ברולה שלי כשהוא לא מלווה בהפתעות, אבל הפעם זרמתי וגיליתי עולם חדש. 

בננה מקורמלת במריפוסה

סיימנו בשתי כוסות אספרסו חזק ועלינו על האוטו, חזרה לתל אביב. בפעם הבאה גם נשחק כאן קצת גולף. או שלא. 

 

איפה: מועדון הגולף, קיסריה. מתי: כל יום מ-12:00 עד חצות, כמה: מחירי מנות עיקריות נעים בין 80 ל-170 שקל. לא זול, אבל סביר ביחס לאיכות ולנדיבות המנה. אווירה: יוקרה מקומית שירות: נעים וחמים. חניה: במועדון הגולף. 

 

להזמנת שולחן במריפוסה לחצו כאן


 

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.