חיפוש

על ראש שמחתי

רואי פרסול הלך למסעדת "ירושלים" בלוד וחזר עם בטן מלאה וסיפור מעניין

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

מסעדת 'ירושלים פלוס' - הסיפור מאחורי המסעדה

 

פרולוג (אם כבר סיפור אז עד הסוף)

 

הטלפון בכיסי צלצל. על הצג היה כתוב השם המוכר ויטרינה. "הם בטח רוצים שוב פעם לשלוח אותי למסעדת גורמה פיין דיינינג משהו עם מזלג קטן לסלט כזה" חשבתי לעצמי.

 

אנחנו צריכים שתסע ללוד למסעדה בוכרית, אמר לי העורך.
מסעדה בוכרית? לוד? אני ? לנסוע? צריכים? מה? 
תתנהג יפה, אמר העורך וניתק.

 

הגעתי למסעדת "ירושלים פלוס" בלוד. את פני קיבל בחום כנה ואותנטי רחמין חכמוב שסיפר לי את סיפורו המרגש רגע לפני שהגיש לי את האוכל המרגש לא פחות.

סיפורו מתחיל בשנת 2003. השנה שבה הקים רחמין חכמוב  את המסעדה הבוכרית "ירושלים פלוס". חכמוב, שעלה מבוכרה היה בכלל חייט במקצועו ובעל מפעל טקסטיל מצליח ומשגשג עם יותר מאלפיים עובדים באוזבקיסטן.

 

כתחביב אהב חכמוב בצעירותו לבשל ולארח חברים, משפחה ושכנים רבים, כמנהג המסורת הבוכרית שבה האוכל וברכת השפע הם אמירה של המארח כלפי האורחים.

 

בשנת 1990, כשהוא בן 30, עלה רחמין לישראל עם משפחתו. תחילה התיישבה המשפחה ברעננה ורחמין פנה לתחום הטקסטיל שהוא כל כך מכיר, אך עסקיו לא צלחו והוא מצא את עצמו במדינה חדשה, בשפה זרה לו, כשאישתו מובטלת וגם הוא, עם ארבעת ילדיהם מתוודע לראשונה בחייו לעוני. אך דווקא מתוך הקושי והמצוקה נצנצה התקווה ורחמין החליט לקחת את תחביב האירוח ואהבה לאוכל צעד קדימה בחייו והוא פתח את מסעדתו הראשונה ברמלה. 

 

למסעדה ברמלה קוראים "פרנגה" הפועלת עד היום שאותה מנהל אחיו הצעיר. לפני 16 שנה פתח רחמין מסעדה נוספת,הפעם בלוד, ולה קרא "ירושלים". הסיבה לשם היא מתוך נוסטלגיה שלו כילד שבכל שנה נהגו לומר "בשנה הבאה הבאה בירושלים הבנויה" בערגה לארץ הקודש. 

 

בתחילה, כשסיפר לחבריו ולמשפחתו על המיקום והרעיון לפתוח מסעדה בוכרית בלוד  אף אחד לא האמין שהיא תצליח ותשגשג. אך כיום הפכה המסעדה הפכה לשם דבר בתחום הקולינריה הבוכרית בישראל וצברה לקוחות רבים מכל רחבי הארץ, ביניהם רפי גינת שמגיע מידי שבוע לסעוד במקום.

 

בשנים האחרונות הצטרף הדור השני לבית משפחת רחמין, בנו,  דוד חכמוב, אשר מגיל צעיר ידע כי ייעודו לעסוק בבישול ומסעדנות. 

 

המסעדה נמצאת ליד תחנת הרכבת של לוד, והאזור עצמו – שנראה כמו אזור תעשייה- לא מזמין במיוחד. אבל איך שנכנסים פנימה נחשפים לעולם חדש, מלא בטעמים וניחוחות שלא פוגשים בכל יום. 

רחמין חכמוב - מסעדת ירושלים פלוס

דוד חכמוב הבן של רחמין - בעל מסעדת "ירושלים פלוס". צילום - רואי פרסול

 

המטבח הבוכרי

המטבח הבוכרי עונה על כל הסטריאוטיפים שעולים בראש כשחושבים על עיר אקזוטית במרכז אסיה שממוקמת על אם דרך המשי. הוא עשיר בתבלינים, צבעים וטעמים ומלבד כישורי נפנוף מרשימים במיוחד (שעליהם יעידו אינספור הסיחים בשיפודיות הבוכריות ברחבי הארץ), תושבי הארץ היפה הזו, והבוכרים בפרט, הם אמנים באידוי כיסונים ובתבשילי אורז כשלהכל משתדך הרבה בשר כבש ובצל. 

 

ייחודם של הכיסונים, המאפים והתבשילים במטבח של אזור בוכרה הוא בשימוש הנרחב בירקות כתומים כדלעת וגזר, בעשבי תיבול ככוסברה ובטעם שומי דומיננטי. 

 

הארוחה
הארוחה נפתחת עם מבחר ענק של סלטי הבית המוגשים לשולחן
חומוס וטחינה שנעשים מדי יום במקום.
סלט בייבי שרי בבזיליקום ושמן זית
סלט קולסלו של כרוב לב
גזר ומיונז
סלט סלק אדום עם גרגרי כוסברה בשמן זית וטבעות בצל
חציל בלאדי על האש עם שום ולימון ועוד...
מבחר סלטים שמגיעים עם לחם בוכרי עגול וחם עולה 30 שקלים לסועד. 

מבחר סלטים במסעדת ירושלים פלוס

מבחר סלטים ומרק שמחמם את הנשמה. צילום - רואי פרסול


ממשיכים עם מנטו, שזהו כיסון ממולא בבשר, שומן כבש ובצל. מה יש לומר - כל ביס תענוג צרוף. הבצק דקיק דקיק ורואים שנעשה בעבודת יד עדינה. 

כיסוני בשר מעולים וטעימים במסעדת ירושלים פלוס

טעים - כיסוני בשר. צילום- רואי פרסול


המשכנו למנה שהיתה האהובה עלינו בארוחה כולה: סמבוסה – בצק עלים דמוי בורקס שעוטף בשר ושומן כבש. לא יאמן שהמנה הזאת עולה רק עשרה שקלים. יתרון למסעדה בלוד, הרי זה המחיר. מנה כזו בתל אביב תעלה לפחות 25 שקלים, והיא שווה את זה. 

סמבוסה במסעדת ירושלים פלוס בלוד

המנה המנצחת בארוחה - הסמבוסה. צילום - רואי פרסול


היה יום קר והתחממנו עם מרק כבש ביתי, עמוס בתפוחי אדמה, גזר, גמבה, בצל ובשר. 35 שקלים למרק שבקלות יכול להוות ארוחת צהריים חורפית בפני עצמו. 

 

השיפודים שנעשים על הגריל מצוינים אף הם, ומלבד שיפודים קונבנציונאלים כמו קבב (22 ₪), או כבש (35), תמצאו טעמים אקזוטיים כמו כבד עגל (25), ביצי כבש (35) או ביצי הודו (40).

 

שתייה קלה תעלה לכם 9 שקלים, בירות בבקבוק 330 מ"ל 18 שקלים. ניתן להזמין לשולחן גם בקבוקי ליטר וחצי של שתייה קלה.

 

במחלקת הקינוחים אל תצפו למבחר גדול,  אך למען האמת , אחרי ארוחה כזאת אין באמת מקום לעוגה מושחתת. מה שכן, ריבות תוצרת בית מלאות באגוזים, חבושים ואגסים מוגשות לשולחן על חשבון הבית, ויחד עם קנקן תה (15 שקלים) מהוות בדיוק את המתוק שצריך אחרי ארוחה דשנה שכזו. 

 

שורה תחתונה

ברגעים כאלו, כשאני יושב בסיומה של ארוחה מפנקת ומרגיש כמו אורח כבוד בביתו של רחמין אני שמח בשבילו ובשבילנו שהוא לא המשיך להיות חייט וששלחו אותי ללוד. לכאן אני בטוח אחזור.

 

מסעדת ירושלים בלוד

איפה: רחוב יוספטל 6 לוד

טלפון: 08-9244948

שעות פעילות: א'-ה' 12:00 עד חצות. בימי ו' מ 11 ועד שעה וחצי לפני כניסת השבת. מוצ"ש: חצי שעה אחרי יציאת שבת ועד 24:30

מטבח: בוכרי ובשרים על האש

אווירה: ביתית חמימה ונעימה

מחירים: זולים ונוחים

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.