חיפוש

מלגו ומלבר: הבחוץ והבפנים

דריה ורד החליטה לתת ניסיון נוסף למסעדה בשדרות רוטשילד שהתרעננה בשפים חדשים, וחזרה מופתעת לטובה. כמה היא נתנה למסעדת מלגו ומלבר במדד ויטרינה?

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים
חזרתי מניו יורק בסוף מרץ לפני כבר כמעט שלוש שנים. זה היה החודש הכי טוב שיכולתי לבקש לעצמי: ניו-יורק, אהבה ומפה קולינרית של העיר. הפסקתי לעשן וחרשתי את העיר לאורכה ולרוחבה לבדי כשבן- זוגי עומל במסעדת –פופ אפ בעיר. חזרנו לתקופת ביניים בדירת שותפים באחד הרחובות המקסימים של העיר ליד ככר הבימה. "מלגו ומלבר" נפתחה אז והלכנו לבדוק. היה נחמד. וזהו. יותר לא הלכנו. כשחזרתי לשמוע את השם שוב ושוב לא הבנתי מה קרה פתאום שהמסעדה זוכה לעדנה מחודשת. ובכן, מסתבר שרוח צעירה וממזרית עומדת מאחורי הדיבור. מוטי טיטמן ואור מיכאלי הם שני השפים הצעירים שחידשו את רוח המקום ועוררו אותו לחיים. ראשית, המקום עם מטבח פתוח או חצי פתוח אבל אין הרגשת תפאורה. כלומר, המטבח פתוח אבל לא יותר מידי בשבילי. הבר מכיל לא מעט מקומות ישיבה ואפשר גם לשבת בחוץ בקצה שדרות רוטשילד ולצפות על המחאות השונות שעוברות ומתחלפות בהתאם לתנודות הרוח של המשטר המתחלף (וראש הממשלה התמידי). בחרנו לשבת (אחרי שהיינו במחאה כנגד עושק מתווה הגז) על הבר וזכינו לקבלת פנים נעימה ומקצועית מהברמנית, אהבתי את ההמלצות שלה, אהבתי שהיא הקשיבה לי ואהבתי שהיא לא חנקה אותנו בנוכחותה. תפריט היין היווה בהחלט פתיחה מוצלחת כאשר פרס בפנינו מבחר נאה של יינות לבנים במחירים שפויים. מתוכו בחרנו בפינו גרי של קראכר (אוסטרי, אחד האהובים עליי) ויצאנו לדרך, לטעום את חידושי החורף של התפריט: מהראשונות (ובשביל המצפון) לקחנו סלט חסה מובחרת ואנדיב - שהיה נדיב מאוד, טרי, טעים ומרענן ולא עמוס ברוטב. המשכנו עם סשימי מוסר ודפי זוקיני על שמנת חמוצה, פקנים קלויים, קרקר שחור ופרמזן – שהיה טוב מאוד, גם כאן הרגשנו את היד העדינה של השפים, הדג היה טרי והטיפול בו השאיר גם את הטעם העדין של הדג וגם את הטעמים של הזוקיני החי, הפקנים והשמנת שהזדקקו לניגוב עם פוקאצ'ה מהבילה תוצרת בית. המשכנו עם סרדינים כבושים עם מלפפונים, שמיר ובצל מוחמץ שהיו לא פחות ממצוינים, הכבישה הייתה מדויקת, החמיצות נכונה ועקיצות של חריף ומתוק סגרו את המנה כמקצועית. מרק דגים אדום ושרימפס אטריות אורז, פטריות, ג'ינג'ר, כוסברה וצ'ילי חריף. צילום: אפיק גבאי מרק דגים אדום ושרימפס אטריות אורז, פטריות, ג'ינג'ר, כוסברה וצ'ילי חריף. צילום: אפיק גבאי ההמשך המפתיע של הארוחה מבחינתי היה אחת ממנות הביניים – מרק דגים אדום ושרימפס עם אטריות אורז, פטריות, ג'ינג'ר כוסברה וצ'ילי. גם אנחנו וגם חבורה של ארבעה שישבו לידינו ובדיוק גם קיבלו את המרק – כולנו פשוט השתתקנו. המרק האדום בסגנון האסיאתי היה פשוט מעולה, אולי אחד הטובים שיצא לי לטעום בשנה האחרונה. למרות שהיינו מלאים לא וויתרנו לעצמנו ורצינו לנסות עיקרית אחת, לקחנו רביולי שחור במילוי קרם בצל וגבינת שמנת עם שרימפס, בייקון ובצל חרוך - הרביולי היו טובים מאוד והשרימפס טריים ועשויים במידה. המנה הייתה לנו קצת כבדה אבל זה היה בעיקר כי כבר אכלנו לא מעט. רצינו לנסות עוד דברים, אך באמת שזה היה גובל בזללנות לשמה והבטחנו למוטי שנגיע שוב. בן זוגי התעקש על קינוח (קינוחים זה פחות הג'אנר שלי) והוחלט על נמסיס שוקולד, לא ברור איך, אבל הקינוח התחסל, מהנמסיס עצמו לא טעמתי אבל הגלידה הרכה שמיוצרת במקום הייתה טובה בהחלט. רביולי שחור עם שרימפס ובייקון. צילום: אפיק גבאי רביולי שחור עם שרימפס ובייקון. צילום: אפיק גבאי מוטי ואור בהחלט שיחקו אותה כשלקחו את הגברת ושינו לה את האדרת, הם יצרו מקום שנעים לשבת בו, טעים לאכול בו, והנוכחות שלהם במקום עושה את ההבדל.

חשבון בבקשה:

4 כוסות פינו גרי: 168 ₪ פוקאצ'ה: 21 ₪ סלט חסה: 44 ₪ סשימי מוסר וזוקיני: 57 ₪ סרדינים כבושים: 54 ₪ מרק דגים: 52 ₪ רביולי שחור ובייקון: 89 ₪ נמסיס שוקולד: 42 ₪ סה"כ:527 ₪

ציון במדד ויטרינה: 9.3

מלגו ומלבר MILGO & MILBAR,

איפה: שדרות רוטשילד 142, תל אביב טלפון : 036314214
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.