חיפוש

מיטרי שרקוטרי

מיטרי היא מסעדת בשרים חדשה ומעניינת שנפתחה ממש לא מזמן במתחם התחנה של תל אביב. הפעם לא מדובר בעוד מסעדת גריל, אלא בשרקטורי אמתי שמתמחה בטיפול מיוחד בבשר ובייצור של מעדני בשר מעושנים, כבושים, מעובדים, מיושנים, מבושלים בוואקום ובעיקר טעימים כל כך

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים
טוב אז קודם כל אתם בוודאי שואלים את עצמכם, או את מי שעומד לידכם באוטובוס בזמן שאתם קוראים את הכתבה הזאת בנייד, מה זה שרקוטרי בכלל? ובכן שרקוטרי הוא תחום קולינארי העוסק בעיבוד, בטיפול ובהכנת מטעמי בשר שונים כמו נקניקים, נקניקיות, רוסטביף, קורנביף, קרפצ'יו, טפנד, מוסים, פטה ועוד. כיום השם שרקוטרי מתייחס בדרך כלל למסעדות שמתמחות בעיבוד והכנת מטעמי בשר מיוחדים. לשרקוטרי שלנו קוראים "מיטרי" (מלשון MEAT) והוא נמצא במתחם התחנה הישנה של תל אביב, באותו מבנה בו שכנה מסעדת "הוגו". זהו אחד המבנים היפים והמיוחדים ביותר במתחם התחנה (בתחילת המאה הקודמת שימש המבנה גם כווילה של משפחת וילאנד וגם כבית חרושת לאריחים) ומיטרי שוכנת על גג הקומה השנייה שלו. בקיץ הגג פתוח ומשקיף לים, ליפו ולשכונות הישנות של תל אביב ובחורף החלל סגור ומחופה בזכוכית ואלומיניום. זה אמנם פוגם מעט באווירת הביתיות, האינטימיות, הפסטורליות, אבל אנחנו כאן כדי לדבר על האוכל ולא על העיצוב.

במיטרי לא תמצאו נתחים צלויים של בשר, אלא בשרים מטופלים, מעושנים, כבושים, מבושלים בסוביד (ואקום), נקניקיות עבודת יד ומגוון נתחים פרוסים כולם בתוצרת עצמית. איגור ווינברג, הוא האיש מאחורי הקונספט של המקום החדש. בן למשפחה שהייתה בעלת מפעל לנקניקי בוטיק. ויינברג למד את אומנות השרקוטרי בגרמניה והכנת נקניקים בארץ עם מייסטר (myster), שהובא למפעל המשפחתי. ההתמחות של ווינברג היא בכבישה, יישון ועישון של נתחים כשאהבה הגדולה שלו היא דווקא הטיפול בנתחים הפחות מוכרים ובסגנונות שונים: מן המטבח האמריקאי, הגרמני, הארגנטינאי והאוסטרי. התפריט מציע צלחות של בשרים קרים, בשרים מעושנים וצלויים, מגוון כריכים עם בשרים ייחודיים ונקניקיות שנעשות במקום בעבודת יד. כל מנה מקבלת את שיטת הטיפול המתאימה.

כריך פורקטה.    צילום אנטולי מיכאלו כריך פורקטה. צילום אנטולי מיכאלו

למנה ראשונה הזמנו ארבעה איכרים, שזה בעצם ארבע ברוסקטות:  ארטישוק וגבינת עיזים, גוואקמולה ושרימפס, רוסטביף וקורנישונים, עגבנייה ומוצרלה. מנת פתיחה מצויינת. הברוסקטות היו עשויות טוב, קשות מסביב ורכות במרכז, עם הרבה שמן זית והטופינג הרב גוני היה טרי ורענן. (48 ש"ח). לצד האיכרים טעמנו גם נזיד פטריות וארטישוק מעושן - מנה נחמדה. פטריות השמפיניון והפורטובלו נצלו היטב וטעם הארטישוק המעושן היה מעניין ומפתיע. (44 ש"ח).

כדי להצדיק את מטרת ביקורנו בשרקטורי הדנדש, הזמנו כמובן את הנקניקיות תוצרת בית שאיגור וולנברג מכין במקום. הלכנו על נקניקיית בוואריה שהיתה שמנמנה ועסיסית במיוחד. ונקניקיית מרגז חריפה עשויה מבשר בקר וטלה. כמובן שאי אפשר בשום אופן לטעות בין נקניקיות תוצרת בית לאלו הקנויות. כאן הנקניקיות יפות וטריות והמילוי שלהם אוורירי ופריך ולא כמו המילוי הדחוס שעשוי מקשה אחת במקרה של אלו הקניות. הטעם של התבלינים מורגש ודומיננטי וכשאוכלים אותן, זה כמו לאכול תבשיל מענג ומנחם שנעשה באהבה גדולה.

מיטרי-נקניקיות בוואריה וצדים-צילום - אנטולי מיכאלו (1)

לעיקריות, השותף שלי לארוחה, שהוא גם בני בן ה 13 שמנסה להרחיב אופקים ולהתוודע לעולם הקולינריה שאינו מבוסס רק על המבורגר וצ'יפס, הזמין סטייק וצ'יפס (125 ש"ח). ואילו אני הלכתי על ספריבס טלה חושני בסגנון שנחאי. לגבי הסטייק אין הרבה מה להגיד. 300 גרם של אנטריקוט רך ועסיסי שהיה מעולה כמו שסטייק טוב צריך להיות והצ'יפס מגיע עם שכבה דקיקה ויפה של פרמז'ן ופודרה זיתים (!). בני כמובן ביקש שיורידו לו מהצ'יפס את כל התוספות המוזרות האלו ושיביאו גם קטשופ בבקשה. הספריבס טלה שלי (125 ש"ח) היה מתוק ועסיסי. כחמש חתיכות של צלעות קטנות ורכות נחו להם בצלחת שעליהן התקרמל לו רוטב אסייתי מתקתק ונעים. הצלעות הוגשו עם פירה מעושן, שגם הוא היה מיוחד ומפתיע. (איך זה שטעם העישון מצליח להפתיע אותי כל פעם מחדש?)

לקינוח הזמנו קרם בורלה הדרים שהיה לא רע בכלל וקוקילדה עשויה שתי דיסקיות בראוניז גדולות וטעימות עם קציפת מסקרפונה מתוקה ביניהן - קינוח טעים ומפוצץ.

זהו, כך נגמר לו הביקור שלנו במיטרי השרקטורי, אכלנו טוב ונהנינו מטעמים חדשים ומנות מיוחדות. הייתי עושה משהו לגבי העיצוב ועוד קצת לגבי התאורה, אבל את האוכל הייתי משאיר בדיוק כמו שהוא: ייחודי, מוקפד ועשוי עם המון מחשבה.

איפה: מתחם התחנה הישן בתל אביב מתי: א' - ה' משעה 17:00 ועד 01:00, שבת משעה 12:00 עד 01:00 כמה: המחירים סבירים ותואמים פחות או יותר את המחירים של שאר המסעדות במתחם. ארוחה טובה לזוג תעלה בסביבות ה 400 ש"ח כולל יין למה: כי אנחנו אוהבים נקניקיות

ציון במדד ויטרינה: 8.7

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.