חלוקת רכוש כיצד מתבצע
בהתאם לחוק יחסי ממון בין בני זוג החלוקה של הרכוש תתבצע באופן שוויוני, כלומר אין כל הבדל האם הזכות שאחד מבני הזוג צבר רשום על שמו או על שם הרכוש המשותף, כאשר חלוקת הרכוש בכל מקרה תתבצע חצי חצי.
אין ספק כי דבר זה גורם להרבה מהזוגות להלין על כך שבעוד שאחד מבני הזוג עבד קשה למלאכתו וצבר ממון רב, הרי שבן הזוג ישב רגל על רגל ללא מעש וכעת הוא מבקש ליטול ממחצית מהזכויות שנצברו. אך החוק לא מבחין בכך וההוראה תהיה על חלוקת רכוש בכל הזכויות שנצברו במהלך הנישואין באופן שווה בשווה.
הסכם ממון חריג לחלוקה שוויונית
בני זוג המבקשים לערוך חלוקת רכוש בגירושין באופן שונה מהקבוע בחוק יחסי ממון בין בני זוג, יכולים לערוך הסכם ממון בו הם יסדירו שבמקרה של גירושין, חלוקת הזכויות תתבצע באופן שונה.
הסכם ממון יכול להיערך לפני הנישואין והוא יכול להיות גם לאחר הנישואין, כאשר ההבדל היחיד הוא הדרך בו הסכם הממון יקבל תוקף פסק דין והוא יהיה בתוקף.
הסכם ממון לפני נישואין יכול לקבל גם את האישור של הנוטריון וגם את האישור של הרשם הנישואין, בעוד שהסכם ממון לאחר נישואין חייב לקבל את אישורו של בית הדין הרבני או בית המשפט לעניני משפחה.
לאחר שהסכם הממון קיבל תוקף פסק דין לא תוכלו להתחרט ולפתוח את ההסכם מחדש, ולכן יש להתייעץ עם טוען רבני מומלץ שיסייע לכם בעריכת ההסכם בצורה הטובה ביותר. חשוב להדגיש כי ככל והסכם הממון שערכתם לא קיבל תוקף פסק דין, אז חלוקת הרכוש תתבצע באופן שוויוני ולהסכם הממון לא יהיה כל תוקף.
חלוקת רכוש במקרה של העלמת כספים
לא פעם למשרדינו טוען רבני יהודה אבלס מגיע מקרה בו אחד מבני הזוג מבריח ומעלים כספים במטרה לבצע חלוקת רכוש באופן לא שוויוני.
הדרך להוכיח כי אכן מדובר במקרה של העלמת כספים אינה קלה ולרוב היא תיעשה באמצעות חוקר כלכלי שיעקוב אחר תנועות חשודות של בן הזוג שהריח והעלים את הכספים.
אך לאחר שהצלחתם להוכיח לבית הדין הרבני או לבית המשפט לענייני משפחה כי אכן נעשה הברחת כספים באופן משמעותי, אתם יכולים לדרוש שבית הדין יקנוס את המבריח, כך שהחלוקה בכספים הקיימים תהיה באופן לא שוויוני כנגד בן הזוג שהבריח את הכספים.
אין ספק שככל ותוכיחו דפוס פעולה של הברחת כספים באופן מאסיבי ומשמעותי יותר, כך יגדל הסיכוי שלכם להצליח בתביעת חלוקת רכוש שתתבצע באופן לא שוויוני.